自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

等待驗證會員

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 11:12 發表

話時詰我都想扯巴佢~ 個格好似林d狗, 高官喎~~:;pppp: :;pppp:

我同老公睇住部電視, 反應同你o地一樣.....
好想打巴佢...........

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原來我地而家都重係hk公民咋,都未係中國公民 ,咁點解hk政府咩都要聽亞爺話

原文章由 yumi_yim 於 08-12-1 10:52 發表

系喎...估五到中國都包機接d滯留中國公民~~~唯獨香港做五到

大宅

好媽媽勳章

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 10:49 發表

唔係~~ 只係覺得呢個政府好仆街o者~ :;pppp:

假如我現在身處泰國, 都唔知有咩途徑可以返港!! 又假如唔係好識英文的旅客, 都唔知可以點做, 真係幾愁架~~mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> ...

非常同意呀. 暑假時我哋一家三口自由行去曼谷5日, 過咗三日就話示威. 當時都唔知咩事, 打電話返香港, 親人就叫我哋小心d. 但係當地睇電視都唔知講咩, 睇bbc, cnn又得果30秒......到去果日 check out, counter 個小姐就好緊張咁我哋去邊個機場, 知道係去新機場回港後就猛話ok. 後來先知布吉機場封咗.

好在而家唔係大假期, 唔係d人帶住細路仲慘呀.

我xmas 又去第二度自由行, 不過今次會帶個notebook去, 有咩事可以即時上網睇.

[ 本文章最後由 sunha 於 08-12-1 11:31 編輯 ]

大宅

原文章由 applecarey 於 08-12-1 10:42 發表

對HK政府 失望!!!!!!:;pppp: :;pppp:

就係難先要你救姐.....唉
睇報紙好多人係去其他地方先, 之後再買貴票, 千山萬水先返到嚟架....條友仔仲講風涼話話無分別喎!
HK政府真係唔見棺材唔流眼淚

攞威攞彩就最叻....太空人嚟就好易安排!

不知所謂呀.....你又話打好呢份工....而家係咪博炒呀你?????

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 sunha 於 08-12-1 11:19 發表

非常同意呀. 暑假時我哋一家三口自由行去曼谷5日, 過咗三日就話示威. 當時都唔知咩事, 打電話返香港, 親人就叫我哋小心d. 但係當地睇電視都唔知講咩, 睇bbc, cnn又得果30秒......到去果日 check out, counter ...

其實你知道果便咁亂,亦親身感受過..咁點解x'mas仲要去呢? 真係唔怕返唔到黎?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原文章由 arale1668 於 08-12-1 11:40 發表

其實你知道果便咁亂,亦親身感受過..咁點解x'mas仲要去呢? 真係唔怕返唔到黎?

我今次唔係去曼谷........只係我頭先打少個"度"字. 我連蘇梅都唔敢去喇. 我book咗去沙巴.

伯爵府

原文章由 wmama 於 08-12-1 11:46 發表
現在真係唔好去啦…死左都唔知為咩…

有陣時真係唔明 , 明知當地治安唔好 , 又要貪平千幾蚊有得搭機去玩 , 到真係有事發生先知驚 , 唉 ! 我唔係落井下石 , 去玩時真係要想清楚 , 尤其是帶小朋友 .

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

你地第一日認識香港政府??????????

包機??? short short 地, d 公帑就緊係留番養政府班廢柴啦!!

個d 返唔到來香港的人, 政府話死10個當1傷啦

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 sunha 於 08-12-1 11:52 發表

我今次唔係去曼谷........只係我頭先打少個"度"字. 我連蘇梅都唔敢去喇. 我book咗去沙巴.

少個"度"字意思真係爭好遠...我就係以為你咁大膽家陣咁既時勢仲去...咁你去玩得開心d啦!!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 arale1668 於 08-12-1 11:58 發表

少個"度"字意思真係爭好遠...我就係以為你咁大膽家陣咁既時勢仲去...咁你去玩得開心d啦!!

自己又衰嘅, 隻隻唔漏, 偏偏漏個"度", 引人誤會.

希望其他滯留嘅人可以平安返家啦.

男爵府

明知果邊咁亂仲要一家大細都去泰國旅行係有d唔抵幫, 不過作為負責任愛人民既政府, 事情發展到呢個地步, 都應該係唔理咁多即時救人, 當地局勢咁亂, 除時會有傷亡. 香港政府真係令人失望.

大宅

醒目開學勳章

你地都重好,對正苦有失望,我就沒有了,因為早就沒有期望,所以沒有失望。

這次只覺得正苦無能兼講大話,其他國家就包到機,唯香港做唔到......

日本有怕死的 "自慰隊"

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至