跳至

首頁
12345...20

尾頁

別墅

睛靈勳章

原帖由 pochacco_ch 於 09-4-9 19:03 發表
Avisf,
hi~好耐冇chat喇!你對孖仔點呀?工人ok麻?我都做咗FTM喇!我同你住咁近睇下遲d有冇機會出黎tea下~

Hi pochacco_ch,

真係 long time no chat la! 你幾時變ftm的?莫非放完產假就走人? 咁你仲有無用工人呀?你阿B點呀?

我對孖仔都算ok la,不過有濕疹,都幾煩.

工人可以啦,我o係屋企佢都唔敢太懶 ,但若果我唔o係屋企就........
我都想有機會出黎tea下,成日屈O係屋企好悶.

大宅

我住青衣~
預產期12月中的, 不過end up 個b 早o左dd o係11月29號出世.

男爵府

Hi,

我都係住青衣, 我個仔又係11月29日出世, 佢係法國出世, 你呢?

原帖由 camomile00 於 09-4-9 11:32 PM 發表
我住青衣~
預產期12月中的, 不過end up 個b 早o左dd o係11月29號出世.

複式洋房

大家好呀, 我住麗城架, bb 12月14日係浸會出世. 如果有荃灣/葵青區gathering 都好o丫, 近近地. 

XXXX

大宅

原帖由 osim 於 09-4-10 00:23 發表
Hi,

我都係住青衣, 我個仔又係11月29日出世, 佢係法國出世, 你呢?

咦? 咁o岩o既~
我個仔o係St Paul 出世.
我住灝景灣. 你呢?

大宅

原帖由 littlesnow 於 09-4-10 14:20 發表
大家好呀, 我住麗城架, bb 12月14日係浸會出世. 如果有荃灣/葵青區gathering 都好o丫, 近近地.

好喎~~

男爵府

avisf,
因為呀仔有先天性心臟病 所以我就唔返工囉!炒咗個工人喇!佢知道我會成日喺屋企就開始衰喇!可能佢唔鍾意個太太成日喺屋企掛~原本都諗住照用佢架!點知佢就衰到不得了,真係容忍唔到佢
bb有濕疹都好慘慘,又痕又唔斷尾,唉~ 之前天氣潮濕呀仔都有d粒粒,後尾天氣爽返就冇事喇!
d工人係咁架喇!有時睇住都衰啦,可況唔睇住佢果陣時

原帖由 avisf 於 09-4-9 19:49 發表

真係 long time no chat la! 你幾時變ftm的?莫非放完產假就走人? 咁你仲有無用工人呀?你阿B點呀?

工人可以啦,我o係屋企佢都唔敢太懶 ,但若果我唔o係屋企 ...

別墅

睛靈勳章

原帖由 pochacco_ch 於 09-4-10 21:45 發表
avisf,
因為呀仔有先天性心臟病 所以我就唔返工囉!炒咗個工人喇!佢知道我會成日喺屋企就開始衰喇!可能佢唔鍾意個太太成日喺屋企掛~原本都諗住照用佢架!點知佢就衰到不得了,真係容忍唔到佢
bb有濕疹都 ...

咁細個就有事,你知道時一定好傷心了.希望bb在你悉心日照顧下身體愈來愈好啦.咁你bb駛唔駛食藥,係咪要成日返qe覆診?

我對孖好似有貧血,早排去醫院抽左血,遲d要返qe覆診.

別墅

有無bb12/17在瑪嘉烈出世呢?

男爵府

我住海欣!BB係法國醫院出世.

原帖由 camomile00 於 09-4-10 06:36 PM 發表

咦? 咁o岩o既~
我個仔o係St Paul 出世.
我住灝景灣. 你呢?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

Hello! 我住荃灣架,BB1230日在仁安出世。

大宅

咁細個, 一定自已湊返好D, 比工人湊始終唔放心.

我最近搬近媽咪果邊, 因為未執好屋, 所以亞囡都未過黎住, 都係媽咪屋企瞓左2個星期; 最初以為會好累, 因為亞囡朝朝6點幾-7點幾起身, 但係原來當你見佢一起身就對住你笑, 你就唔覺得攰架喇.

有無你對twins既相睇呀.

原帖由 avisf 於 09-4-9 18:41 發表

唔好意思,係咪O係大肚時的GATHERING呀?我只出了第一次,之後個肚大得好快就無出了.

我係全職媽咪呀,無計啦,咁多個,唔放心放手俾工人照顧晒呀!其實我都好想返工,成日O係屋企個人好似同外界脫晒節咁.

你要返工,返到 ...

大宅

你對孖仔濕疹嚴重嗎, 我個女都有, 主要係塊面到, 個幾月時開始發, 果時好心痛, 又擔心; 但而家好小小, 你幫佢搽乜呀, 我亞女好乾, 而家搽緊隻organic既skin balm, 對佢都work, 希望天氣咁咁乾就好d.

原帖由 avisf 於 09-4-9 19:49 發表

工人可以啦,我o係屋企佢都唔敢太懶 ,但若果我唔o係屋企 ...

大宅

都有好幾個青衣媽咪喎!

男爵府

原帖由 pochacco_ch 於 09-4-10 21:45 發表
avisf,
bb有濕疹都 ...

你好偉大呀..全識揍阿囝... 自己揍一定好過工人.
真係全心全意ma,不過有時真係好辛苦,
全天侯24 小時on call...(無計...做媽媽就係咁)
囝囝知道你咁好,全識揍自己,一定無事.:lol:

男爵府

原帖由 jennyngbc 於 09-4-14 11:54 發表
都有好幾個青衣媽咪喎!

ka ka ..你可以識多d 青衣媽咪....

大宅

我而家都係全職媽咪. 我都覺好似同個社會脫脫地節咁. 個b 細, 出街覺得麻煩, 又唔會成日出街喎. 早輪返舊公司, o係cwb, 有少少覺得 "嘩~ 我終於出現返呢個社會喇"咁o既感覺..... 以前出街, 一定會化妝, 而家多數落街買少少o野, 或者去青衣城食飯, 妝已經勁少化!~
呢個零星期, 我老公又唔o係香港, 屋企得返我同個b, 真係勁唔得閒!
不過尋日, 我個b 終於識反轉身, 同呢幾日佢喊時, 想我抱, 但佢曳, 我唔理佢, 佢勁喊, 喊到佢好似試過幾次叫"媽咪"!! 我唔理佢可能只係咁o岩發出類似o既音定點, 總知我當佢真係識叫媽咪喇!! 所以呢d 都係開心o既回報o黎o既.

大宅

我住荃灣近仁濟嗰邊, 我bb囡大過你bb 1日(12月13日), 都係喺浸會出世, 可能喺醫院我地都喺餵奶房見過面....

原帖由 littlesnow 於 09-4-10 14:20 發表

大宅

我係荃灣mami,個囡囡12月10日係瑪嘉烈出世.

大宅

幾時攪gathering啊?

首頁
12345...20

尾頁

跳至