嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

E..我而家28W4D啦喎, 但係我o既預產期係9月13日喎?! 點解o既? 仲有我BOOK o左9月4日(38wk) 威院開刀, 咁你應該唔只27wk 喎!

我做o左糖水測量啦, 係6月10日威院做的, 係呀, 勁悶, 我地個個媽媽都o係o個度訓覺, 不過都有人去嘔o左出o黎, 要再約過時間做!

我都覺得如果經濟同埋住屋許可, 都可以生多D, 熱鬧D呀, 好彩我同我老公都好鍾意小朋友咋!

原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-25 00:01 發表
你對b好活潑下喎,我對b都成日郁架,不過唔算大力囉,我重有兩日先27週,好似過得好慢咁,快d三十幾週就好喇,係呢?你有無做糖尿測試呀,我今日去左做,好彩c6有陪我去,唔係悶死都似,咁你預產期係幾時呀,我9月10日,你應該都9 ...

複式洋房

我今日就26W6D咋,細你兩星期,我預產期係9月24日架,我約左9月10日入院吹生,所以我係得26W6D,個d媽媽飲糖水飲到嘔呀,我就覺得唔難飲,因為平時食開甜,係呢?你個肚大唔大呀,我就度到44吋,唔知算大定細呢,我暫時都重左38磅,唔知最後會重左幾多磅呢,你又重左多唔多呀?係呀,我同我老公都好中意小朋友架,不過都擔心咁多個會唔會太嘈呢!
原帖由 lizchau820 於 09-6-25 18:20 發表
E..我而家28W4D啦喎, 但係我o既預產期係9月13日喎?! 點解o既? 仲有我BOOK o左9月4日(38wk) 威院開刀, 咁你應該唔只27wk 喎!

我做o左糖水測量啦, 係6月10日威院做的, 係呀, 勁悶, 我地個個媽媽都o係o個度訓覺, 不過 ...

複式洋房

仲要我鍾意食嗰D嘢,佢哋郁勁D,哈哈!妳係唔係架?
原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-25 00:03 發表
所以個感覺好奇妙囉,唔通bb真係知道要食野!....哈哈

複式洋房

我都想呀!
佢哋郁多D我會放心好多,一郁少D就驚,好想去照超聲波~
不過我只睇過兩次C+醫生,唔想成日請假......
原帖由 lizchau820 於 09-6-25 18:12 發表
醫生都話佢地太活潑啦, 可能遲D 你對B 再大D 你都會feel 到呢 ...

複式洋房

Very cute!
我對BB都有大細之分,佢哋相差一週,希望無問題啦~
原帖由 singletwinsmama 於 09-6-24 20:59 發表

I'm 21 weeks now. Started feeling my babies moving a couple of days ago. Very cute. I realise that they will move vigorously when I play a particular baby CD. Very funny, almost like they are "danc ...

洋房

哦..原來係咁..咁你o係邊間醫院生呀?
我都唔覺糖水難飲呀, 勁快飲哂
嘩, 我而家個肚都係40" 咋, 不過我而家都係重o左15 lbs 左右咋, 我係屬於細粒形o既, 重哂o係阿B 度!

原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-26 00:47 發表
我今日就26W6D咋,細你兩星期,我預產期係9月24日架,我約左9月10日入院吹生,所以我係得26W6D,個d媽媽飲糖水飲到嘔呀,我就覺得唔難飲,因為平時食開甜,係呢?你個肚大唔大呀,我就度到44吋,唔知算大定細呢,我暫時都重左38 ...

別墅

我29week now, 重左26lbs, 肚有44inches ah! Think most of weight goes to B.

They move mostly starting evening until midnight...especially sensitive to TV! Sometimes they move, 個肚會震 不過真係好重、辛苦呀!

複式洋房

我對b係唔係都郁一餐架,係食野個陣就郁得勁d囉!哈哈~~~~
原帖由 RubySteveBB 於 09-6-27 10:41 發表
仲要我鍾意食嗰D嘢,佢哋郁勁D,哈哈!妳係唔係架?

複式洋房

我無記錯既話,你都係威院生,我地未係"威院產檢"個post到傾過囉,嘿嘿~~我又係威院架,慘啦,咁我未肥左好多,希望肥係對b到啦,生完有排減tim!
原帖由 lizchau820 於 09-6-27 12:12 發表
哦..原來係咁..咁你o係邊間醫院生呀?
我都唔覺糖水難飲呀, 勁快飲哂
嘩, 我而家個肚都係40" 咋, 不過我而家都係重o左15 lbs 左右咋, 我係屬於細粒形o既, 重哂o係阿B 度!

...

別墅

回覆 1# yukiyuki2w 的文章

但我而家13週, 個肚好似人地有咗4, 5 個月咁, 好誇張呀!!
你地幾週開始覺得胎動?
因我有時好似覺得佢地郁緊啦

大宅

原帖由 lizchau820 於 09-6-25 18:20 發表

我做o左糖水測量啦, 係6月10日威院做的, 係呀, 勁悶, 我地個個媽媽都o係o個度訓覺, 不過 ...

e~原來我同你same day做o左糖水測試, 我預產期係9月15日, 都係威院生.

點解你可以甘早book期? 丁醫生話34週先決定開刀定順產. 我想問你係咪可以自己選? 係邊個醫生幫你book? 我想開刀, 唔知有無得選?

洋房

我現在32週, 大細b都經常郁, 特別是黃昏至夜晚。你們側睡時, 他們會否郁到你瞓唔倒呢? 我每次側向細b時, 佢都郁到我要轉向大b果邊瞓。有時都瞓到很痺。佢哋成日會突然間在兩邊膨脹, 各有各谷大咁, 好攪笑。

別墅

我28weeks不可以瞓床,要坐係Sofa到瞓!側睡點樣睡都唔得

原帖由 櫻桃媽咪 於 09-6-27 15:05 發表
我現在32週, 大細b都經常郁, 特別是黃昏至夜晚。你們側睡時, 他們會否郁到你瞓唔倒呢? 我每次側向細b時, 佢都郁到我要轉向大b果邊瞓。有時都瞓到很痺。佢哋成日會突然間在兩邊膨脹, 各有各谷大咁, 好攪笑。 ...

複式洋房

係啦,廿幾週都覺得咁辛苦,好難想像到陀到三十幾週係會點,各位媽媽要加油呀~~~~
原帖由 dais 於 09-6-27 12:26 發表
我29week now, 重左26lbs, 肚有44inches ah! Think most of weight goes to 孖B.

They move mostly starting evening until midnight...especially sensitive to TV! Sometimes they move, 個肚會震 不過真 ...

複式洋房

係架,我地陀孖既,係比單胎大兩個月咁架,我而家27週,個個而為我生得tim,我成21週先feel到對b郁架!!^^
原帖由 ngyy123 於 09-6-27 14:30 發表
但我而家13週, 個肚好似人地有咗4, 5 個月咁, 好誇張呀!!
你地幾週開始覺得胎動?

複式洋房

有架,我打側訓,右邊個個郁得好勁架,而家訓覺好過之前好多囉,之前好辛苦架,側邊面都唔得架,最好平訓,但平訓得耐又透唔到氣喎,個段時間都唔知可以點訓,超辛苦囉,而家反而無咁辛苦喎!!!!!
我現在32週, 大細b都經常郁, 特別是黃昏至夜晚。你們側睡時, 他們會否郁到你瞓唔倒呢? 我每次側向細b時, 佢都郁到我要轉向大b果邊瞓。有時都瞓到很痺。佢哋成日會突然間在兩邊膨脹, 各有各谷大咁, 好攪笑。 ...

複式洋房

16week開始feel到對B了了下咁~
原帖由 ngyy123 於 09-6-27 14:30 發表
你地幾週開始覺得胎動?

複式洋房

我好易入睡,佢哋整唔醒我,只係有一次Morning call ,佢哋早上6點幾郁醒我......
好攪笑,妳對B係唔係仔仔?

洋房

AIYA 係wor, 我真係傻o左, 咁可能我地到時都差唔多時間生wor, HEHE

唔緊要啦, 最緊要BB健康

原帖由 yukiyuki2w 於 09-6-27 12:59 發表
我無記錯既話,你都係威院生,我地未係"威院產檢"個post到傾過囉,嘿嘿~~我又係威院架,慘啦,咁我未肥左好多,希望肥係對b到啦,生完有排減tim!

洋房

o下, 又會咁o岩, 我o個日坐第一行最右邊o個個呀, 唔知你有冇印象, 下次我係7月10日檢查呀, 唔知又會唔會又一樣呢? 仲有我預產期係9月13日(同你差2日), 唔知又唔會唔會見到你呢? HEHE

我係好似個幾兩個月前BOOK o架, 唔記得係咪丁醫生, 之前佢地係咁同我講叫我試順產嘛, 我就同佢講我真係好好驚呀, then 佢就問我想幾時, 我就用佢講9月4日, 佢話38 週都可以的, but 最後都係o個句啦, "到時如果可以都希望你試下順產啦, 我地都好多成功例子, 所以我諗如果你堅持佢都會俾你開刀的, 始終 BB 係我地o既, 如果BB有時佢地都要負責嘛!

原帖由 HoneyWife 於 09-6-27 15:00 發表

e~原來我同你same day做o左糖水測試, 我預產期係9月15日, 都係威院生.

點解你可以甘早book期? 丁醫生話34週先決定開刀定順產. 我想問你係咪可以自己選? 係邊個醫生幫你book? 我想開刀, 唔知有無得選? ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至