在職全職

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

我個仔隋到死,反左一次就唔反,我買左套迪士尼擒日送貨,同佢玩flash card, 好似個傻婆自言自語,平時你同bb玩咩嫁?

原帖由 babyakambm 於 09-6-25 15:25 發表
囝囝識反身啦 ! 不過唔識坐 !
18 lbs & 70cm 長 ... hehehe ..

我買咗好多 clothes 比佢 , 多數都係 12個月大的, 囝囝都arm 著, 有少少 loose la, ok ge !!

大宅

原帖由 sinsinmami 於 09-6-24 23:26 發表
Hi! 魚子媽媽, 係囉又會咁啱 , 我想問下你未嫁之

前會唔會都係住响附近? 我八卦下我地會唔會有機會係同

學仔

依我中學時代係係沙田讀書嫁.....依..會唔會係同學呀!

我讀馮黃鳳亭...你係邊間度讀呀?

大宅

原帖由 winglok1212 於 09-6-25 12:10 發表
係我陀往佢八個月公司結業,都做左12年,老細走路,邊到有得賠,而加攪破欠,煩到死,我個bb而加6個月啦!你個b女都3個幾月,係唔係好得意,我結左婚十二年啦!係二年前先話想要bb,好感恩,好快就有左,你呢?

...

咁你咪好早結婚? .........

男爵府

原帖由 思行媽媽 於 09-6-25 23:21 發表

依我中學時代係係沙田讀書嫁.....依..會唔會係同學呀!

我讀馮黃鳳亭...你係邊間度讀呀?

Hi! 思行媽媽

我讀鄭榮之, 唔係同學仔添, 我有時會幻想下會唔

會响到撞返D同學仔

大宅

咁你有冇去facebook 尹番d 同學仔呀?

別墅

我個囝都好 lazy ... 成日唔 move ... 反咗身就食手指 !!! 之後就 cry !!!
你買咗 Disney World Family, 係唔係 30,000+ 個套 ?? BB 鍾唔鍾意 ??

我今日先 last day of work .... 要諗吓唔返工同 BB 玩咩好. 平時有印印姐姐照顧 BB, 自己都唔知點照顧 BB 好 !! 要學吓啦 !!

[

quote]原帖由 winglok1212 於 09-6-25 20:37 發表
我個仔隋到死,反左一次就唔反,我買左套迪士尼擒日送貨,同佢玩flash card, 好似個傻婆自言自語,平時你同bb玩咩嫁?

[/quote]

複式洋房

之前個sales 送左 colour flash card,同佢玩左2個星期你問佢(bb:邊個係red呀,佢會攞比你)都ok,我買左最平個套,$22000,個sales不停叫我升級,要再比多$17000,我緊係要諗諗啦!我都覺得好貴,肉都赤

原帖由 babyakambm 於 09-6-26 09:55 發表
我個囝都好 lazy ... 成日唔 move ... 反咗身就食手指 !!! 之後就 cry !!!
你買咗 Disney World Family, 係唔係 30,000+ 個套 ?? BB 鍾唔鍾意 ??

我今日先 last day of work .... 要諗吓唔返工同 BB 玩咩好. 平 ...

別墅

gum 好 , 送flash card 比你 ... hahaha .. 不過就令到你買 $20,000 + 的set !! hahha !

你 BB 好叻呀 !! 識 得比返個隻色你, BB 幾多個月 ??

原帖由 winglok1212 於 09-6-26 10:24 發表
之前個sales 送左 colour flash card,同佢玩左2個星期你問佢(bb:邊個係red呀,佢會攞比你)都ok,我買左最平個套,$22000,個sales不停叫我升級,要再比多$17000,我緊係要諗諗啦!我都覺得好貴,肉都赤

...

大宅

好媽媽勳章

我都係76年媽媽第一胎仔仔7日中就一歲了
我都係5月到先resign左份工依家先得間上吓綱,我覺得在家對住阿仔就最好又吾駛番工印傭湊又吾放心,份工塭得又吾多假期又少一個月得4日假曰日返工都掛住阿仔嗰種心情幾難受呀!依家就有印傭做家務自已湊阿仔不過我家還有爺爺嫲嫲一齊住佢兩老都ok嘅起碼吾係啲麻煩老人家先啦!

男爵府

原帖由 思行媽媽 於 09-6-26 00:40 發表
咁你有冇去facebook 尹番d 同學仔呀?

試過啦, 都無, 我諗都好難

大宅

原帖由 winglok1212 於 09-6-25 12:10 發表
係我陀往佢八個月公司結業,都做左12年,老細走路,邊到有得賠,而加攪破欠,煩到死,我個bb而加6個月啦!你個b女都3個幾月,係唔係好得意,我結左婚十二年啦!係二年前先話想要bb,好感恩,好快就有左,你呢?

...

嘩,做左12年甘耐個老細真系無人性架,
我拍左拖成10年, 早2年先結婚, 其實同你結婚12年一樣囉, 阿囡2個幾月已經開始學人講野,成日依依哦哦甘,好攪笑,過多7日佢就足4個月喇,而家表情多多,明顯系一個爛玩既小朋友,湊住佢周身唔得閒,不過睇住佢一日一日長大, 真系好開心

大宅

原帖由 sinsinmami 於 09-6-26 16:27 發表

試過啦, 都無, 我諗都好難

系啦.. 真系好難搵..我又系試過系facebook搵d同學仔..又系一個都搵唔倒..

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係76呀,BB就快 10個月大喇.

複式洋房

原帖由 babyakambm 於 09-6-26 11:32 發表
gum 好 , 送flash card 比你 ... hahaha .. 不過就令到你買 $20,000 + 的set !! hahha !

你 BB 好叻呀 !! 識 得比返個隻色你, BB 幾多個月 ??

複式洋房

原帖由 babyakambm 於 09-6-26 11:32 發表

複式洋房

bb到7月12就7個月,唔買你又唔知同佢玩咩,希望有用啦!

原帖由 winglok1212 於 09-6-27 21:59 發表

複式洋房

有個小朋友大家都開心d,話提又多左,時間過得好快,出細就細細個,4個月又大左好多,我都覺得湊bb開心過返工,有時我會諗bb而加重可以抱往,到佢識行識走,唔知道重會唔會比你抱?

原帖由 tatawong_0331 於 09-6-27 01:55 發表

嘩,做左12年甘耐個老細真系無人性架,
我拍左拖成10年, 早2年先結婚, 其實同你結婚12年一樣囉, 阿囡2個幾月已經開始學人講野,成日依依哦哦甘,好攪笑,過多7日佢就足4個月喇,而家表情多多,明顯系一個爛玩既小朋友,湊住 ...

複式洋房

bb10個月識坐未呀!而加應該係最好玩,得閒大家傾下計

原帖由 mpyleung 於 09-6-27 02:09 發表
我都係76呀,BB就快 10個月大喇.

複式洋房

都係自己睇返bb好d,佢又未識講野往,比人蝦都唔知,經濟許可都係自己湊放心d,而加出去搵工得6,7仟扣車,飯錢,都無咩靜,但係就無得見bb最少9個鍾,bb大得好快,所以要真色,每一分每一秒

原帖由 CHANTSINWAI 於 09-6-26 14:45 發表
我都係76年媽媽第一胎仔仔7日中就一歲了
我都係5月到先resign左份工依家先得間上吓綱,我覺得在家對住阿仔就最好又吾駛番工印傭湊又吾放心,份工塭得又吾多假期又少一個月得4日假曰日返工都掛住阿仔嗰種心情幾難受呀!依家 ...

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都係76年....我囡囡快5個月,生完就冇做啦.因為未生前老細好衰逼我走,所以生完放埋前2後8就走啦.....!我都覺得自己湊係好d,你睇到佢過成長真係好開心架.

你希望別人怎樣待你,你也要怎樣待人(太7:12)

首頁
12345...9

尾頁

跳至