懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

政府根本無理過我地D大肚婆....

大宅

反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對反對

大宅

反對! 但點至可以保障倒大肚婆呀? 無助...

我出親街都好擔心呀,好在唔駛返工姐..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

反對反對!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

出親街都好驚...極力反對!!!

反對! 反對! 反對! 反對! 反對! 反對! 反對!

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

各位我集合多的POST會SEND條LINK比東方日報
birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

禁止訪問

複式洋房

好媽媽勳章

Of course I strongly disagree.

There are so many invisble patients in the community now.

Also, the government does not update the no. of cases frequently. Only once a day.

I will it takes 3-4 days to confirm a person if he / she is infected or not. Too slow.

Very risky!!!!

子爵府

反對呀!!!政府都無照顧我地呢班大肚婆!!
d人都無公德,咳緊都唔帶口罩,你叫佢自我隔離喎,係咁聽話就好喇!!!咁攪法即係有d豬流感抗散:(

男爵府

係咪要迫大肚婆7.1上街 ??????

一係政府搵人出來confirm h1n1對大肚婆同bb無影響啦!! 而家呢隻新病到底殺傷力如何, 邊個夠膽講?

男爵府

畀面勳章

人係咁衰, 沙士時期係因為有人死個案, d人先會覺得個嚴重性, 當時大家都識得戴口罩, 不論係出於自私保護自己定係為人地著想都好, 有戴好過無戴。

呢個豬流感, 死亡個案暫時只係外國先有, touchwood香港目前好幸福無咩大事發生, 感覺上大家好似覺得人死人地o既事, 我都好希望呢個幸運一路keep住落去, 香港順利戰勝豬流感。

但係, 眼見好多人都無乜意識去保障自己或保障他人, 最起碼公眾地方戴返個口罩咁簡單都唔做, 政府雖然有出d宣傳短片教人地要戴口罩要洗手, 試問段片會有幾多人留意??外國有好多教育短片故事將事件最嚴重一面展示, 咁樣先有阻嚇作用, 香港政府拍o個d懶斯文, 用黎嚇鬼咩??

我地響呢度申訴我地o既不滿o既同時, 都希望大肚婆社群都要合作, 自己同屋企人出去都戴返個口罩, 唔好人做自己先做, 或者唔好彩有第一個大肚婆做左犧牲品先做d野。我都試過去健康院又好, 去私家醫生診所覆診又好, d孕婦或者陪同人士有咳唔戴口罩不單止, 仲要唔掩咀, 睇到我都眼火爆

真係希望大家可以團結!俾返d公民道德出黎

大宅

Strongly disagree!!

The government didn't do anything to protect pregnant woman. We are so helpless. No one understand our worry and we still need to go to work. I always feel worry when I need to go out. Sick people are not compulsory to wear mask. Is the government need to wait for one victim before they do anything???

複式洋房

反對.......
反對.......
反對.......
反對..........

複式洋房

反對!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

反對!!
太過份!!!

大宅

原帖由 yame 於 09-6-26 13:23 發表
政府好似放棄咗抗疫的決心
曾蔭權今次七一民望危危乎

曾生有咩民望 ???? 有咩事只係識出黎講幾句 ..... 叫人唔好擔心咁囉..... 感覺唔到佢有做野

大宅

原帖由 芝芝 於 09-6-26 17:59 發表
反對呀!!!政府都無照顧我地呢班大肚婆!!
d人都無公德,咳緊都唔帶口罩,你叫佢自我隔離喎,係咁聽話就好喇!!!咁攪法即係有d豬流感抗散:(

係呀見到都驚呀, 周街d冇公德心既人
............

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

反對呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至