自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好講到係寺內定寺外lar~~~總之就係, 無論係一個正常人在任何地方, 都唔會做埋lee d咁架野

原帖由 sweetcouple 於 09-8-15 17:18 發表
我覺得睇番果條係寺內定寺外的樓梯喎........

印象中係寺外! 即係, 係「街」的一部份ONLY, 唔好講到唔尊重人地寺院咁誇張!

珊瑚宮

畀面勳章

原帖由 牛津 於 09-8-15 17:27 發表
唔好講到係寺內定寺外lar~~~總之就係, 無論係一個正常人在任何地方, 都唔會做埋lee d咁架野

100% 同意

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

你愛咁講就咁講lar~~~我支持你
原帖由 sweetcouple 於 09-8-15 17:32 發表

如果你話「一個正常人在任何地方, 都唔會做埋lee d咁架野」, 咁大把HK人在日本公共交通工具上高談闊論、在唔俾影相的地方影相、甚至租車時超速駕駛, 俾警察發現就扮晒唔識聽以求過骨........邊個失禮D!? ...

禁止訪問

好媽媽勳章

珊瑚宮

畀面勳章

原帖由 sweetcouple 於 09-8-15 17:32 發表

如果你話「一個正常人在任何地方, 都唔會做埋lee d咁架野」, 咁大把HK人在日本公共交通工具上高談闊論、在唔俾影相的地方影相、甚至租車時超速駕駛, 俾警察發現就扮晒唔識聽以求過骨........邊個失禮D!? ...

一樣咁失禮 !

子爵府

即使有同樣或更加失禮的事情,
不代表在清水寺滾樓梯不失禮.

珊瑚宮

畀面勳章

原帖由 sweetcouple 於 09-8-15 17:35 發表

咁, 好多人(包括在HK或在日本)男女之間在公共汽車攬攬鍚鍚, 甚至上下其手, 都係個人行為, 你又覺得得唔得? 又有幾多人係明知唔係咁好, 但自己都照做?

我唔想評論事件男主角岩唔岩, 只係想講: 好多人都有好多失 ...

仲有, 家陣係針對呢個人/行為作出批評, 唔需要跟其他事情相提並論

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

一件還一件, 你點可以用五十步笑百步來形容

你講嗰d失禮例子我一樣都未做過

大宅

算把la~~我地支持佢lar唔住
原帖由 vet 於 09-8-15 17:44 發表
一件還一件, 你點可以用五十步笑百步來形容

你講嗰d失禮例子我一樣都未做過

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

同意!!

原帖由 toto8 於 09-8-15 11:30 發表
清水寺係彿門清淨地,人地去拜神祈福,佢地係個度玩埋d咁既就野,嬉哈大笑,仲要成日係度話彿光呀咁,雖然日本人唔識聽,但我諗見到佢地咁樣都會覺得好唔專重好失禮囉。我覺得玩都要睇吓係咩地方咩場合。 ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我話學生打交, 逃學唔岩, 要鬧!!

你係咪覺得學生援交, 濫交, 吸毒, 濫藥仲衰d而覺得打交逃學好小事? 冇問題?! 邊個失禮d都好, 唔啱就係唔啱。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 牛津 於 09-8-15 17:27 發表

我都認為一個正常人在任何地方, 都唔會做埋lee d咁架野
仲要放上網比人睇 好白痴

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我又覺真係好大問題..

子爵府

同意!

打個比喻,有一日,如果老師同某家長講:你女兒援交同吸毒,請好好管教......

某家長可能講:車,有D學生殺人仲衰啦。

原帖由 vet 於 09-8-15 18:02 發表
我話學生打交, 逃學唔岩, 要鬧!!
你係咪覺得學生援交, 濫交, 吸毒, 濫藥仲衰d而覺得打交逃學好小事? 冇問題?! 邊個失禮d都好, 唔啱就係唔啱。

禁止訪問

大宅

佢碌唔死,但d学生跟佢咁碌....萬一有事...就

子爵府

”【明報專訊】短片中的港人文浩基網名為「文邪」,是一名小學教師。02年他自設名為「文邪美術館」網站,張貼自己的攝影、漫畫作品,分享日常生活經歷,包括不少以自己為主角的惹笑短片,加上他在高登網上討論區大量轉載這些內容,高調作風令他聲名大噪。”

根據網上資料,文浩基可能是東涌一小學6年級的班主任.

東涌
原帖由 marito 於 09-8-15 18:55 發表
唉﹐為人師表博出位。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 so_999 於 09-8-15 10:40 發表
香港男教師清水寺滾樓梯http://youtubehknews.blogspot.com/2009/08/blog-post_15.html

我覺得冇問題 !!
有什麼不尊重 ???

我只係覺得佢無聊。

日網民籲勿放寬中國人遊日簽證<--發up 風, 借d意 !

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

只係不值得學習的行為

至於話什麼不尊重??

真係唔見得喎

我記得無本彿經話唔可以滾樓梯喎

但我強調

我唔係認同呢啲行為

只係覺得無咁嚴重啦

如果佢係(靜)國滾樓梯

我話佢叻仔tim
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁

尾頁

跳至