在職全職

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

为 什 么 的 妈 咪 更 年 轻 就 腰 痛 的 呢 ?是 不 是 因 为 生 完 BB后 ,没 补 到 就 这 样 的

大宅

我初初想―年―個,但又係因為自己湊太辛苦,而家仔仔25個月大,至諗住十月開始開工,起碼生下―個時,哥哥有3歳上N1先我老公就想我生多幾個,不過我―定唔會,辛苦死我咩!我就同我老公講,一人讓―歩,3個,所以我决定生多2個,不過諗住生多個後,再隔2年至再生多一個

大宅

原帖由 yiubbmama 於 09-8-20 15:33 發表
我都想生多幾個..但C6唔比囉,佢話夠喎=..=我住黃大仙架..我都係日日腰酸背痛

―個太小,有個細佬或妹幾好呢!日日“鵝”下你老公嘛 

大宅

我係屯門讀中學架~!
我個生B plan同 angie差不多,都係想生3個 ^.^ 起碼第1個識行識走先陀第2個。
腰骨痛係以前既職業病,同埋細個打籃球,又跑又跳,整親唔知囉~~

子爵府

好媽媽勳章

我bb7個月大,住屯門
你哋個個都想生多幾個,好西利
我一個就夠啦,經濟及生理上都冇咗半條人命

大宅

hello, welcome 垣垣媽 ! 我地又多個81mama啦~! 我娘家都係屯門 ^.^

各位媽媽: 有用可以印。當遊戲玩下,我諗閃咭冇人地講咁勁...
http://www.brillbaby.com/baby-downloads/flash-card-printout.php

大宅

無論關BB野/自己生活感受,都可以分享架~!

81 mama互相支持:
mama BB (花名) Sex/Age B-day District
妹妹媽 樂晴 (Bebe) F/5m 13/3/09 荔枝角

複式洋房

原帖由 nickmimi 於 09-8-19 15:49 發表
有啦,終於有81媽啦我2個仔啦1個2.4age,1個8個月^^你呢

複式洋房

大家好,我都係81mama呀
我有1個大仔,升P2了,仲有1個細女,8個月大

大宅

mama BB (花名) Sex/Age B-day District
妹妹媽 樂晴 (Bebe) F/5m 13/3/09 荔枝角
cass 紫瑤 (瑤瑤) f/8 27/8/08 黃大仙
http://lilypie.com/confirm.php?k=b37f340dd38d0816c751f3e1e4718da3

大宅

我個囡又唔肯食奶啦~~你地個B有冇厭奶呀?有咩計仔"對付"佢?

子爵府

好媽媽勳章

垣垣媽 舜垣(垣仔/大隻佬) m/7m 15/1/09 屯門

子爵府

好媽媽勳章

垣仔都係5,6m時食少咗奶要成30-60min先飲100-120ml,正常15min~200ml,我當佢keep fit,跟住依家超大食...
飲開奶茶得唔得?
過度期...好多bb都有lee個情況,唔好咁擔心.bb健康咪得囉
我有個fd個bb要訓咗先食奶,仲要一d聲都唔可以有,如果唔係就唔飲...喊...依家3歲咪一樣精靈可愛

大宅

原帖由 垣垣媽 於 09-8-26 01:58 發表
垣仔都係5,6m時食少咗奶要成30-60min先飲100-120ml,正常15min~200ml,我當佢keep fit,跟住依家超大食...
飲開奶茶得唔得?
過度期...好多bb都有lee個情況,唔好咁擔心.bb健康咪得囉
我有個fd個bb要訓咗先食奶,仲要一d聲 ...

謝謝你呀~!就當同囡囡keep一陣fit,仲有貨既~!
未試過開奶茶呀~邊牌子呀? 電視成日賣告白嗰隻?
大隻仔宜家幾多磅呀?so cute !

子爵府

好媽媽勳章

仲有貨... 都係有肉地bb
衍生~即沖...方便
大隻佬6個月打針磅係8.75kg差唔多20磅,依家就唔知啦

別墅

嘩..太好了..終於有呢個topic啦..

我妹妹5個月大, 請多多指教...

別墅

垣垣媽 舜垣(垣仔/大隻佬) m/7m 15/1/09 屯門
folli_follie 妹妹 (Zoe) F/5m 14/3/09 北角

別墅

喂喂...咁啱既...大家都係81年...呵呵

我313見紅, 點知未生得, 出返黎, 到314先生得...

如果唔係我地BB就會同日出世了....

原帖由 wsjoeyyip 於 09-8-24 18:01 發表

大宅

你可以順產就好啦~!我囡囡EDD係21/3架,不過埋門一腳(38wk) 臍帶繞頸, 要即刻開刀lu...我係法國醫院,你呢?

大隻佬果然名不虛傳!20磅~勁呀!

如果囡囡再唔食,等我試下俾佢飲開奶茶先~!
我覺得佢係唔專心多過冇胃口~!

子爵府

好媽媽勳章

lee段時間bb對聲音好敏感,周圍8...垣仔都係因為咁唔願食奶,大多嘢吸引到佢啦...我要熄電視,老公唔可以出聲+行.去到99到仲慘,要自閉咁喺房跟奶 依家出街都食唔晒d奶架
好呀!試下...清下都好架
咁bebe幾多磅?

首頁
12345...11

尾頁

跳至