美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

我老公買得兩個key holder,我就買左幾袋skincare同幾套衫,last day都未買夠重想買 ,不過無哂錢....

原帖由 muicc 於 09-8-30 00:50 發表
hehe ...去親都一頸血返...

侯爵府

畀面勳章

哈哈,韓國shopping真係唔洗預男人!我同個girlfriend行足17小時,由上午10時行到零晨3時...中間返過hotel2次放低戰利品...勁哩...

原帖由 MARSTEN 於 09-8-30 00:55 發表
我老公買得兩個key holder,我就買左幾袋skincare同幾套衫,last day都未買夠重想買 ,不過無哂錢....

大宅

原帖由 stitch_katty 於 09-8-29 09:22 發表

佢d paper mask超正, 韓國賣1000won/張, 我係深水埗間店見$12/張.

我之前在網上見人話 aqua drop sun grard SPF33 PA++ & aqua sherbet gel cream 好正, 我剛在明洞買左返黎試, 不過未用, 你地有無用過, 正唔正呢??

大宅

原帖由 muicc 於 09-8-30 01:20 發表
哈哈,韓國shopping真係唔洗預男人!我同個girlfriend行足17小時,由上午10時行到零晨3時...中間返過hotel2次放低戰利品...勁哩...

無錯, 我在明洞shopping果兩個半鐘行得四間skin shop, 我honey都黑臉. due to 佢要睇住兩隻monkey.

珍珠宮

直頭係放血wor!!!
不過d護膚品又覺得好扺買wor而,而且質數好高呢!!!

原帖由 muicc 於 09-8-30 00:50 發表
hehe ...去親都一頸血返...

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-8-30 13:13 發表

我之前在網上見人話 aqua drop sun grard SPF33 PA++ & aqua sherbet gel cream 好正, 我剛在明洞買左返黎試, 不過未用, 你地有無用過, 正唔正呢??

E隻我無用過, 反而係深水埗果間店買左支PEELING MOUSSE $99, 好掂, 每次用完D皮膚都好乾淨

大宅

原帖由 stitch_katty 於 09-8-31 09:13 發表

E隻我無用過, 反而係深水埗果間店買左支PEELING MOUSSE $99, 好掂, 每次用完D皮膚都好乾淨

同品牌嗎?
where買, 叫咩名?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-8-31 12:44 發表

同品牌嗎?
where買, 叫咩名?

都係etude house的, 我要返home look真個名, 個樽身紫色, 用前搖晃, 吱出來係mousse 狀, 搽上面再"卒"一陣, 會有d死皮卒出來.

珍珠宮

etude house, innisfree, Laneige, LOPE & 雪花秀佢地全部都係韓國果間好大間o既叫Amore Pacific 公司出架!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

所以依幾隻牌子d skincare 質量都ok 架wor!!!

大宅

原帖由 stitch_katty 於 09-8-31 15:00 發表

都係etude house的, 我要返home look真個名, 個樽身紫色, 用前搖晃, 吱出來係mousse 狀, 搽上面再"卒"一陣, 會有d死皮卒出來.

功效=peeling嗎?

侯爵府

畀面勳章

Yes... 個名Magic Enzyme Pack Peeling,有兩種form,一種係mousse form, 另一種係Yogurt form,上次响明洞個sales話mousse form 用完塊面會乾D,Yogurt form 會較潤,我dry skin 底,所以買左yogurt form, 都幾好用,好易摔到D死皮出來,用完塊面滑D又白D...

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-8-31 23:17 發表

功效=peeling嗎?

大宅

原帖由 muicc 於 09-8-31 23:27 發表
Yes... 個名Magic Enzyme Pack Peeling,有兩種form,一種係mousse form, 另一種係Yogurt form,上次响明洞個sales話mousse form 用完塊面會乾D,Yogurt form 會較潤,我dry skin 底,所以買左yogurt form, 都幾好用,好易 ...

IC, 咁哩個etude house 仲有咩skincare 好介紹, 我都係人講乜我買乜黎試下咋.

大宅

Yes... 個名Magic Enzyme Pack Peeling,有兩種form,一種係mousse form, 另一種係Yogurt form,上次响明洞個sales話mousse form 用完塊面會乾D,Yogurt form 會較潤,我dry skin 底,所以買左yogurt form, 都幾好用,好易 ...

我皮薄, "卒"兩野就敏感, 紅晒.

侯爵府

畀面勳章

我諗敏感底就唔好亂試peeling, 做D深層清潔mask(海底泥)好D噃....

如果真想試,我會suggest 你用yogurt form, 因為只要在面上輕輕拍D lotion,然後輕輕推開,D死皮就一堆堆跌出來,不用大力卒的!

原帖由 Lai藍Ka睿mama 於 09-8-31 23:40 發表

我皮薄, "卒"兩野就敏感, 紅晒.

大宅

原帖由 muicc 於 09-8-31 23:54 發表
我諗敏感底就唔好亂試peeling, 做D深層清潔mask(海底泥)好D噃....

你講得好岩呀, 真係唔敢亂買. so 我哩次去韓國, 都買好多清潔嘅product用.

侯爵府

我都有買個支MOUSSES呀,好好用,包裝又靚....我上次去個度,買野買到D團友見到都呆晒呀,ETUDE同BEAUTY CREDIT都勁多禮品送,我係BEAUTY CREDIT買到送左個喼、瑜珈蓆、細個絨皮,手套,拖鞋等等,當然重有大量SAMPLE....

好想呢兩間野快D進駐香港呀

另外TONY MOLY的牛奶洗面FOAM都好香好好用,個陣佢做特價,計返港紙都係十多元一支,而家來到香港,貴左好多呀
8-)

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 muicc 於 09-8-31 23:54 發表

如果真想試,我會suggest 你用yogurt form, 因為只要在面上輕輕拍D lotion,然後輕輕推開,D死皮就一堆堆跌出來,不用大力卒的!

...

咁你e支都好掂喎, 不過深水埗果間無yogurt form賣.

珍珠宮

有機會我都想試下依隻wor,因我上次去明洞etude house 主要買o左d lipstick & lipgloss jar!!!

侯爵府

畀面勳章

係呀...佢隻hand mask 都好好玩架...套住隻手做mask,覺得自己好幸福,似番個少奶

原帖由 wai001 於 09-9-1 22:03 發表
有機會我都想試下依隻wor,因我上次去明洞etude house 主要買o左d lipstick & lipgloss jar!!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至