親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

我d相應得唔靚呀! 不過都比你望下...

其實間房同佢個website post 出黎o個d相無咩分別
原帖由 kwangigi 於 09-10-5 21:30 發表

請問你有無影相呀...可以SEND比我睇嗎

侯爵府

好媽媽勳章

仲有, 唔記得講添...

佢個電熱水堝壺係象印牌, 靚野黎, 唔係其他hotel o個d生秀野嫁~

男爵府

hi, 叉燒媽咪

我係0703 mami呀,請問你有無同細仔去呀?bkk對我地咁細個既小朋友ok嗎?

我同老公超想去bkk relax,但又驚同阿你去會水土不服

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-6 00:08 發表

佢個電熱水堝壺係象印牌, 靚野黎, 唔係其他hotel o個d生秀野嫁~

侯爵府

好媽媽勳章

hehe, 我記得你呀 ^^

細仔梗係有去啦, 點可以留低佢啊~

佢1歲已經返大6點燈, 1歲3個不去KL, 都無問題呀! 其實係我地膽心太多啦...

BKK係野食比較熱氣,所以我帶左紙包奶去,仲買左小麵包, 以防萬一佢唔arm食, 都有野頂肚. (唔帶奶粉啦, 太麻煩)

另外, 其實出親門我都會帶"琵琶膏"嫁, 大人細路晚晚都要食1 spoon, 如果小朋友唔肯食, 就帶開奶茶o個d過去沖粉飲啦~ 佢地一般都係飲bottle water, 亦有飲煲過既當地水, 其實佢地都甘大個啦, 無野既... 最緊要有帶平安藥.

餐包去動物園好開心呀! 有得自己餵bird 食野, 可惜餵長neck鹿時佢訓左... 可以同佢去hotel游水啦, 仲有, 記住帶bb車呀!

其實我覺得泰國人都幾nice, 沿途有唔少人lau餐包玩~

原帖由 happyvv 於 09-10-6 10:20 發表
hi, 叉燒媽咪

我係0703 mami呀,請問你有無同細仔去呀?bkk對我地咁細個既小朋友ok嗎?

我同老公超想去bkk relax,但又驚同阿你去會水土不服

男爵府

唔該晒

其實我同老公都去過好多次bkk啦

最近又想去hea下,但我媽咪話唔好同阿仔去,驚政局

但放低阿仔佢又會唔開心

因為我六月時去左台灣三日無同佢去,我地返到hk佢足足發左我地皮氣10日

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-6 11:27 發表
hehe, 我記得你呀 ^^

細仔梗係有去啦, 點可以留低佢啊~

佢1歲已經返大6點燈, 1歲3個不去KL, 都無問題呀! 其實係我地膽心太多啦...

BKK係野食比較熱氣,所以我帶左紙包奶去,仲買左小麵包, 以防萬一佢唔arm食, 都有 ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-6 00:08 發表

請問你去動物園香港訂PACKAGE架..

侯爵府

好媽媽勳章

係呀, 我經CNR訂嫁, 去到bkk先call佢地, 翌日送ticket.

你有時間既話, 最好早d打去book左先啦~

大人450bt / 小朋友 350bt (餐包唔駛錢)

睇完入面d show & 動物, 去到出返門口買票上shuttle bus近睇野生動物, 20bt/人, 我地11am玩到4pm

原帖由 kwangigi 於 09-10-6 14:09 發表

請問你去動物園香港訂PACKAGE架..

大宅

好媽媽勳章

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-6 14:58 發表
係呀, 我經CNR訂嫁, 去到bkk先call佢地, 翌日送ticket.

睇完入面d show & 動物, 去到出返門口買票上shuttle bus近睇野生動物, 20b ...

CNR係唔係泰國既AGENT黎架<---我見網上有D劣評...香港定係泰國比$架..
你係唔係SAFARI WORLD呀..如果 450BT大人/ 350 BT小朋友 都平過永安喎..

大宅

畀面勳章

想知道今個月去Safari World會唔會太熱,你係搭的士定租車去?

有冇mami去過Sami Ocean World,值得去嗎?

睇完入面d show & 動物, 去到出返門口買票上shuttle bus近睇野生動物, 20b ...
<b>[size=medium]好開心呀!囝囝今年10歲喇</b>http://www.tickercentral.com/view/2ljc/4.png[/img][/url]

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 wahwa 於 09-10-7 01:22 發表
想知道今個月去Safari World會唔會太熱,你係搭的士定租車去?

有冇mami去過Sami Ocean World,值得去嗎?

CNR 係間泰國公司 , detail 去 thailansfan.com 揾啦
Siam Ocean World 好久人都過話可以不去 , 自己去thailansfan.com 睇吓遊記啦

侯爵府

好媽媽勳章

CNR 係thai agent, 叫佢地送ticket去我hotel, 另加100bt surcharge, 一手交票, 一手錢, 無問題呀, 無咩風險.

原帖由 kwangigi 於 09-10-6 21:52 發表

CNR係唔係泰國既AGENT黎架

侯爵府

好媽媽勳章

我去之前o個日落過雨黎, 所以當日唔太熱. 其實o個邊天氣同我香港差唔多, 唔覺十分熱呀~

我係搭的士去, $800bt 來回.

siam ocean world 我無去, 覺得太貴, d人又話唔太多野睇...

原帖由 wahwa 於 09-10-7 01:22 發表

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我朋友去左, 佢講好似 ocean park
甘 wor ! 唔 g 真唔真呢 ???

原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-7 09:24 發表
我去之前o個日落過雨黎, 所以當日唔太熱. 其實o個邊天氣同我香港差唔多, 唔覺十分熱呀~

我係搭的士去, $800bt 來回.

siam ocean world 我無去, 覺得太貴, d人又話唔太多野睇...

...

男爵府

點解你咁平,我email 去cnr, 包車包票,佢收hk$1000,

侯爵府

好媽媽勳章

ticket price應該一樣, 的士我唔係同佢book嫁, 個價可以for reference, 你到時求其叫一架就ok, or 等我返去找下有無o個個的士driver 既tel. no.

原帖由 catmilkw 於 09-10-8 18:04 發表
點解你咁平,我email 去cnr, 包車包票,佢收hk$1000,

瑪瑙宮

好媽媽勳章

cat ,

你幾時去呀 ??

我 plan xmas / chinese new year
呀 ...... 一家 4 口去 5 日 4 夜

原帖由 catmilkw 於 09-10-8 18:04 發表

男爵府

$800 bt 去safari world, 咁平?

搭的士去,咁離去時,係咪有的士係門口等?

我怕返唔到酒店
原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-8 18:18 發表
ticket price應該一樣, 的士我唔係同佢book嫁, 個價可以for reference, 你到時求其叫一架就ok, or 等我返去找下有無o個個的士driver 既tel. no.

男爵府

cash ma

我10月尾去同囡囡慶祝3 years old, 而家有機位冇酒店,因我想住centara grand but no twin deluxe, 而家試book centre grand point,希望有位
原帖由 chickenwing2006 於 09-10-9 01:50 發表
cat ,

你幾時去呀 ??

我 plan xmas / chinese new year
呀 ...... 一家 4 口去 5 日 4 夜

侯爵府

好媽媽勳章

係呀, 仲要係來回.

我地去之前一日行出hotel, 佢就游說我地用佢車去airport. 我見第二日要去zoo, 咪問佢幾錢囉. 佢開1000bt, 我話甘貴既, then 佢話900bt, 因為係自己人(用潮語講). 我話自己人就800bt啦, 然後佢話ok, 就800bt啦~

佢o個朝車我地去, 然後佢在zoo carpark訓覺. 訓到我地玩完. 佢就車我地返去囉~

所以我估800bt對佢地黎講係多, 所以一日只做我地一個客就夠

我帶左taxi driver 個contact 返黎呀, 你地要就pm我啦~

原帖由 catmilkw 於 09-10-9 15:23 發表
$800 bt 去safari world, 咁平?

搭的士去,咁離去時,係咪有的士係門口等?

我怕返唔到酒店

男爵府

真係好平,加晒都係$2400bts, 如果咁平,我就一定去,同埋我想問下,去到再俾$20 bt 買車票嗎?

你幾時去曼谷? safari world 加左價,大人$750bt
原帖由 叉燒媽咪 於 09-10-9 16:14 發表
係呀, 仲要係來回.

我地去之前一日行出hotel, 佢就游說我地用佢車去airport. 我見第二日要去zoo, 咪問佢幾錢囉. 佢開100bt, 我話甘貴既, then 佢話900bt, 因為係自己人(用潮語講). 我話自己人就800bt啦, 然後佢話ok ...

首頁
12345...12

尾頁

跳至