跳至

首頁
12345...18

尾頁

別墅

嘩~又開心又緊張唷
我都係4月尾 希望而家唔好咁早出嚟呀
但呢2日夜晚我都feel到個肚好硬 仲有少少肚痛咁 唔知係咪呢個緊張得制 所以咁呢
(因為c6出咗trip 得我一個人係home 成日都驚如果要生唔知點算 因為我第一胎咋)

別墅

有媽媽生咗真係即刻攪到超緊張起來,好似等咗好耐咁.......點知原來話咁快就到了!

好開心唔知 vicki 幾多週生呢?如果早咗有5磅幾都好好呀!

最緊要母女平安,祝褔佢哋健康快樂!!!!

別墅

! 咁快就有4月媽咪跑出,好開心呀!

祝各位媽咪順順利利生BB!

男爵府

我預產期係4月5日, 但呢幾日向PWH留院, 醫生話下星期三同我摧生.... 即係38W only, 好緊張! 又好興奮就快可以見到bb啦!! 不過又有d唔捨得bb向個肚入面踢踢下既感覺.....

複式洋房

我預產期係4月11號~第二胎~
希望今次會早兩個星期生啦~一放產假就生最好.
下個星期一我就37週啦~唔知bb宜家幾多磅~都想佢有6磅尾, 好似會好d.

大宅

我呀B個頭仔未知落左盆骨未呀, 我明天覆診, 要問下醫生先
原帖由 xpclaire 於 10-3-18 17:00 發表

e, pudding你都38wk喇喎,最近檢查,醫生有無話你知bb頭仔落左骨盆未?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我同 你預產期一樣呀~ 做乜事要留院呀 ? 冇事丫嘛~
我就會下星期四倒屎咁早開刀~

原帖由 lulub2010 於 10-3-19 13:42 發表
我預產期係4月5日, 但呢幾日向PWH留院, 醫生話下星期三同我摧生.... 即係38W only, 好緊張! 又好興奮就快可以見到bb啦!! 不過又有d唔捨得bb向個肚入面踢踢下既感覺..... ...

再精明、理性的女性, 當身份變成母親
都會變得迷信, 及甘願向奸商進貢; 她們不是無知
只是不想將來, 後悔今天做得不夠

男爵府

我預產期係4月6日, 宜家有37週幾, 好緊張呀! 晚晚發dream, 阿B會點樣呢? 痛先, 穿水先, 定見紅先呢? 夠竟會早定遲呢? 如果逛街途中黎料, 咁咪整dirty晒人地d地方! 希望唔好痛咁耐就生得出啦!

複式洋房

我都係4月5號呀, 點解要下星期三摧生呀?!

原帖由 lulub2010 於 10-3-19 13:42 發表
我預產期係4月5日, 但呢幾日向PWH留院, 醫生話下星期三同我摧生.... 即係38W only, 好緊張! 又好興奮就快可以見到bb啦!! 不過又有d唔捨得bb向個肚入面踢踢下既感覺..... ...

男爵府

今日37週啦, 重7.3磅, 會向HQ生, 預產期係: 4月10日

複式洋房

hi,我同你一樣係四月六呀~~
而家真係超緊張..我又係諗..究竟會穿水,見血定痛先呢?
又驚自己唔識分喎...
好鬼驚..
呢排個肚開始耐唔屎扯住痛咁...

原帖由 lasan 於 10-3-19 14:56 發表
我預產期係4月6日, 宜家有37週幾, 好緊張呀! 晚晚發dream, 阿B會點樣呢? 痛先, 穿水先, 定見紅先呢? 夠竟會早定遲呢? 如果逛街途中黎料, 咁咪整dirty晒人地d地方! 希望唔好痛咁耐就生得出啦! ...

男爵府

好媽媽勳章

做咩事要留院既~~??係呢,PWH係咪可以帶notebook o係產科病房入面上網架?我上次住左一晚...因為撞到個肚,入去check下bb有冇事,所以只係住左一晚,咩都冇帶,有D悶~~

*我預產期係4/14呀~~!!BB頭仔向左下,但未落到盆骨呀~~

我好緊張,好想快D見到BB,但又覺得而家同BB好似親密D咁~好鍾意BB o係自己肚入面郁郁下,打嗝既感覺!!

大宅

勁呀! 第一個4月B

大宅

點解咁早要摧生呀?

男爵府

原帖由 unicath 於 10-3-19 23:25 發表

做咩事要留院既~~??係呢,PWH係咪可以帶notebook o係產科病房入面上網架?我上次住左一晚...因為撞到個肚,入去check下bb有冇事,所以只係住左一晚,咩都冇帶,有D悶~~

*我預產期係4/14呀~~!!BB頭仔向左下,但未 ...

事緣上星期日突然覺得勁頭暈, 眼花, 心跳勁快, 所以入左產房CHECK, 醫生話我D心跳有150+, 唔識SLOW DOWN, 所以要留向產房觀察, 心跳連續3日維持140+, 醫生仲驚我個HEART衰竭, 仲差D想 17/3 開刀拎呀B出黎先, 好彩當日試左一隻藥無耐就SLOW到個心跳, 但醫生話都擔心我既情況, 所以想我下星期三就落藥催生.........

我有三日向產房度訓, 真係非人生活! 因為太多媽咪生BB, 3 分鐘唔埋就慘叫, 3日完全訓唔到覺, 不過, 好似都學到D野, D姑娘最初會叫你用呼吸法, 好似幾有用, 起碼聽唔到D媽咪慘叫, 跟住無耐就聽到疴屎聲"唔....唔....", 跟住就聽到BB喊聲啦! 所以聽姑娘教路都應該WORK, 但D姑娘會勁鬧果D勁叫勁嗌既媽咪, 話佢地哂氣, 佢地真係好似搞得耐D咁....

而家好多野擔心, 呢個星期食左好多HEART既藥, 好驚影響到BB, 又好驚催生會唔會搞好耐呢? 咁咪痛屎我........

男爵府

我出左院啦, 但我向PWH有用IPHONE上網囉..

不過對PWH印象幾好, D姑娘好NICE, 好體貼, TOUCHWOOD有咩事D醫生再忙都會黎睇你情況, 唔會剩係得助產士向度.....總之感覺良好!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

冇事就好喇﹗
唔好擔心d 藥影響bb 啦~ 醫生會衡量既~
宜家最緊要開開心心咁等見阿b 啦~~

原帖由 lulub2010 於 10-3-20 11:09 發表
我出左院啦, 但我向PWH有用IPHONE上網囉..

不過對PWH印象幾好, D姑娘好NICE, 好體貼, TOUCHWOOD有咩事D醫生再忙都會黎睇你情況, 唔會剩係得助產士向度.....總之感覺良好! ...

再精明、理性的女性, 當身份變成母親
都會變得迷信, 及甘願向奸商進貢; 她們不是無知
只是不想將來, 後悔今天做得不夠

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 lulub2010 於 10-3-20 11:04 發表

事緣上星期日突然覺得勁頭暈, 眼花, 心跳勁快, 所以入左產房CHECK, 醫生話我D心跳有150+, 唔識SLOW DOWN, 所以要留向產房觀察, 心跳連續3日維持140+, 醫生仲驚我個HEART衰竭, 仲差D想 17/3 開刀拎呀B出黎先, 好彩 ...

take good care!!你有BB之前有冇試過咁既情況架??醫生有冇話咩事呀~??

男爵府

原帖由 iamjune 於 10-3-19 22:09 發表
hi,我同你一樣係四月六呀~~
而家真係超緊張..我又係諗..究竟會穿水,見血定痛先呢?
又驚自己唔識分喎...
好鬼驚..
呢排個肚開始耐唔屎扯住痛咁...

...

喂喂, 我都係4月6呀, 會係pwh生~~~
呢排成日凝住佢會早出世,
搞到發夢都夢見自己作動呢

首頁
12345...18

尾頁

跳至