自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 alicemic 於 10-5-9 23:40 發表
水蛇春咁長~~~~~@@ 早抖!

早3個鐘post出黎, 我同你"luen"左佢 ! 但宜家, 周公sms緊我....

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 yukico 於 10-5-9 22:45 發表
我知道投票是公民的責任, 但今次例外, 因為這次補選很特別, 我認為它是在浪費全港納稅人的血汗錢! 再者, 遺憾的是, 我那選區的候選人......唉, 真是冇一個可以選得落手! ...

agree

侯爵府

好媽媽勳章

睇到我眼花

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 哈爾濱 於 10-5-9 23:53 發表
睇到我眼花

你睇晒咁勁呀?

子爵府

原帖由 whoareyou 於 10-5-9 23:40 發表

記得你講過話自已政治泠感,但睇番你咁多個post...似乎你係呢個討論區裡面最唔泠感果個。
你貼咁多野又highlight埋...其實都只係個別人仕的主觀意見,代表到乜野? ...

之前是冷感, 由於這次政改方案激火了我, 所以我有特別留意有關的資訊. (其實只是這半年的事///)

highlight 的咪我覺得係重點的地方囉...
我覺得人地寫得好, 上黎SHARE 都唔得?

公爵府

畀面勳章

原帖由 alicemic 於 10-5-9 23:05 發表
sorry! 完全唔明,果5個辭職又想選返入去既人,自己話呢個補選係費除功能組別,支持雙普選,但完全無政府承認,究竟選嚟做乜?

唔好口口聲聲話為下一代,選嚟都無意義既選舉點解仲要用1.5億? 心水清既人就知佢5位想點啦!

癲狗,長毛 ...

琥珀宮

講中我心聲。

呢排睇得多BK,有人猛話去投票因為去投票就等如支持廢除功能組別,佢地成日自說自話,曾特首話自己代表香港市民就嘈到殺人咁,佢地自己成日話代表市民,我一樣絕不贊成,佢地只係代表支持佢地既市民咋,成日屈我,我唔係選民,佢地點代表我呢?就算我係選民,都唔會俾我張票呢班只曉攪亂既人。

社民社3子既所作所為及政績,完全幫唔到我呢一個階層,仲作對添,邊個階層既人會支持佢?自己諗啦。

所以我對佢地一D好感都冇,我唔想選D騙子入會,第二時動議某D佢地自己想行既政策,又屈話代表全香港市民路喎。

原帖由 alicemic 於 10-5-9 23:05 發表
sorry! 完全唔明,果5個辭職又想選返入去既人,自己話呢個補選係費除功能組別,支持雙普選,但完全無政府承認,究竟選嚟做乜?

唔好口口聲聲話為下一代,選嚟都無意義既選舉點解仲要用1.5億? 心水清既人就知佢5位想點啦!

癲狗,長毛 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 lumijuli 於 10-5-9 23:54 發表

之前是冷感, 由於這次政改方案激火了我, 所以我有特別留意有關的資訊. (其實只是這半年的事///)

highlight 的咪我覺得係重點的地方囉...
我覺得人地寫得好, 上黎SHARE 都唔得? ...

其實你貼左條link出來,直接去睇仲睇得舒服d。
自由廣場...只要你無犯版規,你講乜都得。(我都無話唔得)

侯爵府

好媽媽勳章

梗係冇la, 睇左佢第一個post一半以經fly la, 係fly到我眼花
原帖由 alicemic 於 10-5-9 23:54 發表

你睇晒咁勁呀?

公爵府

畀面勳章

原帖由 whoareyou 於 10-5-9 23:13 發表
今次選舉只係"犯民"用錯誤方法向政府表達對選舉制度的不滿,就算佢地得到好高票(我唔相信有高票)...咁又點...真係可以廢除功能組別? 唔好咁天真。
可以肯定係今次除左勞民傷財,做成社會分化,係一場鬧劇。
佢地今次咁做,不 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 alicemic 於 9/5/2010 23:40 發表
水蛇春咁長~~~~~@@ 早抖!

一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 SandyKL 於 10-5-9 23:58 發表
講中我心聲。

呢排睇得多BK,有人猛話去投票因為去投票就等如支持廢除功能組別,佢地成日自說自話,曾特首話自己代表香港市民就嘈到殺人咁,佢地自己成日話代表市民,我一樣絕不贊成,佢地只係代表支持佢地既市民咋,成日屈我,我唔 ...

越近選舉,就越多動物出嚟自言自語,有個仲老屈玩宮心計........呢D叫勞民傷財! 罷明係無實質作用既政治手段只有D完美理想派同熱血天真派先信佢!

翡翠宮

原帖由 哈爾濱 於 10-5-9 23:58 發表
梗係冇la, 睇左佢第一個post一半以經fly la, 係fly到我眼花

已經好叻啦! 我見到佢post咗3版, 睇完個topic就走佬喇

珍珠宮

原帖由 ka媽 於 10-5-9 23:04 發表
我一定不會選長毛, 因為佢地搞事至有今次浪費公帑的選舉, 希望佢冇機會在立法會搞搞震就最好.
都係時候在政壇加入新血新聲音了, 我支持年輕人當選. ...

Love and Kindness are never wasted.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

應該都會投票既

琥珀宮

仲有時時講為下一代?我真係有點抓頭,咁我地既上一代咪從未為過我地?香港從未有過普選之類,亦未嘗有過佢地呢班過氣議員提既民主政制,我地呢幾代應該生活得好慘先啱架,豈碼97之後都應該係吖,但我又唔覺得喎,反而自由度大左,政府透明度好左,又有遊行、示威,仲可以有人係立法會掟焦添,以前咁既素質既人又點可以入會?

不過慣架勒,呢度有關選舉既發言就好似風雨前夕既飛蟻,過左選舉,D飛蟻就唔見哂架勒。

原帖由 alicemic 於 10-5-10 00:08 發表

越近選舉,就越多動物出嚟自言自語,有個仲老屈玩宮心計........呢D叫勞民傷財! 罷明係無實質作用既政治手段只有D完美理想派同熱血天真派先信佢! ...

翡翠宮

原帖由 SandyKL 於 10-5-10 00:21 發表
仲有時時講為下一代?我真係有點抓頭,咁我地既上一代咪從未為過我地?香港從未有過普選之類,亦未嘗有過佢地呢班過氣議員提既民主政制,我地呢幾代應該生活得好慘先啱架,豈碼97之後都應該係吖,但我又唔覺得喎,反而自由度大左,政 ...

咪係囉! 97前又唔見D人講民主,要普選,有本事就同英國佬講啦麻,包圍立法局,玩遊行呀笨! :;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章

你意思係咪lee幾日news講果單野??????我都覺老屈
原帖由 alicemic 於 10-5-10 00:08 發表

越近選舉,就越多動物出嚟自言自語,有個仲老屈玩宮心計........呢D叫勞民傷財! 罷明係無實質作用既政治手段只有D完美理想派同熱血天真派先信佢! ...

翡翠宮

原帖由 哈爾濱 於 10-5-10 00:25 發表
你意思係咪lee幾日news講果單野??????我都覺老屈

罷白啦!佢除咗幫大陸新移民攞著數,最叻就係抽水架啦!

侯爵府

好媽媽勳章

飛蟻, 形容得真好

唔知會唔會好似屋企果d飛蟻咁, 自己撞入風扇自殺
原帖由 SandyKL 於 10-5-10 00:21 發表
仲有時時講為下一代?我真係有點抓頭,咁我地既上一代咪從未為過我地?香港從未有過普選之類,亦未嘗有過佢地呢班過氣議員提既民主政制,我地呢幾代應該生活得好慘先啱架,豈碼97之後都應該係吖,但我又唔覺得喎,反而自由度大左,政 ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至