婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主,節哀順變

洋房

樓主,節哀順變

同意上面 sister 所講, 如果係一直都一齊住ge, 就一齊住, 唔係就唔好搞啦, 大家生活習慣都唔同, 到時有磨擦就更加有問題 tim

複式洋房

原帖由 心抱 於 10-6-9 01:29 發表
有無其它99既親人可照顧99?
如可以既話, 你都應該有你既新生活

agree, 最多住近d佢地,有個照應囉~

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

節哀順變.......

如果你地感情係好嘅,或者唔係好差,另外如果你要做嘢,佢又可以幫你照顧一下bb,我自己就覺得可以同奶奶一齊住...其實你同佢都一樣,都係無左一個好愛嘅人...如果一齊住,起碼都叫做互相照應一下...始終都係一家人嘛...雖則你同佢無直接血緣關係,但你嘅仔女有嘛...同埋你對仔女都係佢嘅命根...有佢地喺到,點都好過咩都無...

別人笑我太瘋癲,我笑你們更低b~~

別墅

節哀順變

民房

如果可以.....

如果有得選擇,反去同自己阿媽住,99始終不及自己阿媽好.就算你幾愛老公都好,都已成為過去.如果你覺得離開99是為不孝,你可以經常小朋友去探她.現時你可以跟她一起住,但始終有日你會離開99,獨立生活,對嗎?

珍珠宮

好媽媽勳章

如果有小朋友就巳經唔係獨立個體啦, 99係小朋友的grandmother, 你地係有聯繫的, 影響可能仲好深遠, 如果在老人家唔願意既情況下無端丟低佢地離去, 細路仔大左會有樣學樣的, 當然如果你地一路關係唔好, 咁就同小朋友解釋返係咩原因唔同住, 唔好令到佢地有陰影係離棄左老人家就可以.

原帖由 boobecky 於 10-6-9 09:27 發表
有時唔係話自私唔自私的問題
個問題係, 始終唔係自己阿媽, 我覺得點都有唔方便, 個問題係, 你c6已經唔係到, 中間人不在, 你2個獨立的個體其實無咩關係架啦, 而你對仔女係咩9代單傳都好, 你都要向前行, 萬一, 你將來 ...

首頁

尾頁

跳至