跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

thanks peony,
甘 2 萬 & 6 萬 又有咩分別?

原帖由 peony_so_hk 於 10-7-18 15:43 發表

我早2 week 買咗套 super mickey 要$42600,可分4年供\,每月供1千1百幾,計返每個月要比成$200利息!!
超唔抵!!
But,如果有HSBC信用咭,分1年供,就唔洗比利息,每個月供3千幾,我選擇咗用HSBC分1年供!!

佢哋有成5-6種選擇 ...

翡翠宮

原帖由 xoboy1125 於 10-7-18 18:34 發表
thanks peony,
甘 2 萬 & 6 萬 又有咩分別?

$2xxxx嗰套好似冇玩具,其他書都小啲,好似話 for 胎教用,由於唔'arm'我BB用,所以冇詳細問!
$6xxxxx嗰套有啲電子書,又有得做勞作,不過我個教育顧問話嗰啲嘢要成2,3歲先用得,叫我唔如咁快買,遲啲真係有需要先好加!!
如果你想清楚啲,我可以比嗰教育顧問嘅電話你問,因為我覺得佢跟得幾好,啲貨到咗佢有上嚟幫我 check貨,之後又安排time table比我BB,知道我要返工,就將啲CD ,DVD編好NO.等我個印印可以跟住做!!

男爵府

好媽媽勳章

我買左$2xxxx果套,有一半玩具,書少一半,會籍少半年,同埋冇書櫃(呢樣係我最唔想要既)。但d卡齊晒(唔計大張果隻)。我個教育顧問又冇話for胎教用,我由佢地兩個月用到依家,日日look卡同播歌,暫時都未見有乜效果... 可能要等佢地識講野先知成效啩?!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我當年因為諗住分期4年, 所以顧問叫我買最貴那一套, 話每個月都係供多少少, 那時4萬幾已經係full set, 我有Let's pay同電子書, 不過Let's pay D玩具我就未開過來玩, 另外step by step都好少用, 因為宜家個月都3歲幾, 又返學, 實際用的時間真係不多, 工人又要照顧細佬, 希望等細佬大過少少可以用啦!

男爵府

2024年龍年勳章

原帖由 twllc 於 10-7-19 09:13 發表
我買左$2xxxx果套,有一半玩具,書少一半,會籍少半年,同埋冇書櫃(呢樣係我最唔想要既)。但d卡齊晒(唔計大張果隻)。我個教育顧問又冇話for胎教用,我由佢地兩個月用到依家,日日look卡同播歌,暫時都未見有乜效果... 可能要等佢地 ...

哈哈~反而我想要個書櫃喎! 如果有人買左DWE 唔要書櫃, 可以高價賣比我~~~~ haha

大宅

甘 BB 展買係有多D做優惠?

原帖由 MissMusic 於 10-7-20 14:11 發表

哈哈~反而我想要個書櫃喎! 如果有人買左DWE 唔要書櫃, 可以高價賣比我~~~~ haha

男爵府

好媽媽勳章

有機會架,但通常都要响俾$前同佢傾,最好扮到好"尤宜",要考慮下咁,佢就有機會送多d~

原帖由 xoboy1125 於 10-7-20 23:48 發表
甘 BB 展買係有多D做優惠?

大宅

甘就一定得, 因為呀仔好似只係對英文有興趣
(不是迪士尼公仔), 所以都未知買咩好...

原帖由 twllc 於 10-7-21 08:39 發表
有機會架,但通常都要响俾$前同佢傾,最好扮到好"尤宜",要考慮下咁,佢就有機會送多d~

民房

我剛在書展買咗套 Disney learning system 10要$61988可分2年供,每月供2千5百幾,免利息!!

我都同意印傭可以用呢套嘢同BB玩,唔洗日日你眼望我眼,浪費咗我BB學嘢嘅時間!!

不過個system真係有d貴,希望bb真係有用啦,如果佢真係可以學到好嘅英文,咩都抵返晒~用過之後再同大家分享~

quote]原帖由 peony_so_hk 於 10-7-18 15:43 發表

我早2 week 買咗套 super mickey 要$42600,可分4年供\,每月供1千1百幾,計返每個月要比成$200利息!!
超唔抵!!
But,如果有HSBC信用咭,分1年供,就唔洗比利息,每個月供3千幾,我選擇咗用HSBC分1年供!!

佢哋有成5-6種選擇 ... [/quote]

大宅

點解你個套要 $61988,
peony, 個套就 4萬幾呢?
有咩不同?
免息最多可分幾多期?
係未 HSBC 先有免息??
thanks

原帖由 waimantaoqq 於 10-7-27 16:46 發表
我剛在書展買咗套 Disney learning system 10要$61988可分2年供,每月供2千5百幾,免利息!!

我都同意印傭可以用呢套嘢同BB玩,唔洗日日你眼望我眼,浪費咗我BB學嘢嘅時間!!

不過個system真係有d貴,希望bb真係有用啦,如 ...

男爵府

2024年龍年勳章

原帖由 xoboy1125 於 10-7-27 22:15 發表
點解你個套要 $61988,
peony, 個套就 4萬幾呢?
有咩不同?
免息最多可分幾多期?
係未 HSBC 先有免息??
thanks

四萬幾果套叫super mickey system
六萬幾果套叫disney learning system

六萬幾果套係full set, 有埋let's play 系列, 即係有埋下圖兩樣野。

電子書

做勞作的工具箱和dvd。

但let'splay 系列要大個d 先識玩, 可以等小朋友大個d興趣先upgrade。

民房

嘩嘩嘩,你回應得好快呀~唔該晒~

不過聽完d媽媽講其實可以遲d先upgrade因為有d野依家用唔著,搞到我都有d後悔買左成set,如果佢唔鐘意就大件事... -__________-

不過full set同唔full set只差每月幾百蚊,買埋到時就唔使煩,但依家要搵地方收起佢先~

原帖由 MissMusic 於 10-7-28 14:12 發表

六萬幾果套係full set, 有埋let's play 系列, 即係有埋下圖兩樣野。

電 ...

翡翠宮

原帖由 waimantaoqq 於 10-7-28 14:58 發表
嘩嘩嘩,你回應得好快呀~唔該晒~

不過聽完d媽媽講其實可以遲d先upgrade因為有d野依家用唔著,搞到我都有d後悔買左成set,如果佢唔鐘意就大件事... -__________-

不過full set同唔full set只差每月幾百蚊,買埋到時就唔 ...

我之前都係諗住大啲BB鍾意先加 lets play,而且BB大啲讀書會小咗時間用,所以當時冇加lets play同電子書!!

大宅

呢 2 set 野真係好精美嗃...
但又好似唔值 2 皮野...

原帖由 MissMusic 於 10-7-28 14:12 發表

電 ...

複式洋房

want to buy that also, i think they must have greater discount in bb expo

洋房

我囝囝三個月時,我就忍痛買左套SMS俾佢,我初時都真係心大心細。價錢事少,最重要係套教材係教到好的英文,如果唔係....結果我向顧問要求向真正的用家了解用後的效果,而咁啱我朋友的朋友又係用緊套教材,於是我就立下決心買左。而家亞囝用五個月,每見到隻FROGGY就會手舞足蹈,同佢唱入面D歌仔佢真係特別有反應,真係好感動^^

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

回覆 1# cincin_ko 的文章

冇咁跨張><,只不過我唱入面DISNEY的歌仔,囝囝佢會笑得特別開心,好似好有共鳴咁。

民房

我個教育顧問話依家做緊promotion,仲有24個月免息分期,個promotion做到11/8~你地有興趣的話,我可以講個顧問的資料你聽~

原帖由 a_yung2001 於 10-7-29 12:19 發表
want to buy that also, i think they must have greater discount in bb expo

複式洋房

I have bought it through bb expo have 24 months instalment hehe

原帖由 waimantaoqq 於 10-8-10 16:16 發表
我個教育顧問話依家做緊promotion,仲有24個月免息分期,個promotion做到11/8~你地有興趣的話,我可以講個顧問的資料你聽~

首頁
12345...6

尾頁

跳至