想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

你哋係點樣說服C6 去驗精呢? 我一同佢提佢就好似接受唔到咁, 同埋我想像到如果佢啲丁丁真係有問題, 以佢性格一定會好唔開心同自卑, 咁我應唔應該迫佢去驗呢?

大宅

畀面勳章

基本上我老公好乖, 唔洗說服, 我一提議佢就會做, 今次決定睇不育醫生都係咁, 醫生叫話驗就驗, 佢知道報告後都嚇親自己, 但就再無講咩嘢, 而我自己亦太唔開心, 亦無同佢講咩嘢, 全日對住個電腦, 但如果你老公自信心咁強, 咁就真係唔好迫, 有時有啲嘢, 明知佢唔會合作, 驗到問題係佢到又如何, 破壞夫妻感情先最大獲

原帖由 老馮 於 29-9-2010 10:37 PM 發表
你哋係點樣說服C6 去驗精呢? 我一同佢提佢就好似接受唔到咁, 同埋我想像到如果佢啲丁丁真係有問題, 以佢性格一定會好唔開心同自卑, 咁我應唔應該迫佢去驗呢? ...

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 老馮 於 10-9-29 22:37 發表
你哋係點樣說服C6 去驗精呢? 我一同佢提佢就好似接受唔到咁, 同埋我想像到如果佢啲丁丁真係有問題, 以佢性格一定會好唔開心同自卑, 咁我應唔應該迫佢去驗呢? ...

我同C6因為想生B~ 試咗幾年都唔得~ 走去睇不育科~ 醫生話要驗佢就有驗喇~ 反而佢又好似無咩所謂咁喎

別墅

原帖由 sytckm 於 10-9-29 23:26 發表

我同C6因為想生B~ 試咗幾年都唔得~ 走去睇不育科~ 醫生話要驗佢就有驗喇~ 反而佢又好似無咩所謂咁喎

其實因為我哋本身已經有一個小朋友, 但好想生多個, 試咗年幾都無, 今日去睇醫生, 話我應該係多囊, 但佢都建議 C6 去驗下. C6 似乎有啲抗拒, 我知道如果我堅持佢會驗, 但後來定落黎再諗下, 驗到佢都有問題咁又點呢? 本身我都有問題...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 老馮 於 10-9-29 22:37 發表

我老公都幾攪笑,
佢成日覺得問題不在佢,
所以我叫佢驗, 佢就驗,
要証明俾我睇佢冇問題,
對自己好有信心.

點知一驗先知型態唔合格,
好在數量都幾夠, 醫生話可以做iui.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 老馮 於 10-9-29 23:55 發表

其實因為我哋本身已經有一個小朋友, 但好想生多個, 試咗年幾都無, 今日去睇醫生, 話我應該係多囊, 但佢都建議 C6 去驗下. C6 似乎有啲抗拒, 我知道如果我堅持佢會驗, 但後來定落黎再諗下, 驗到佢都有問題咁又點呢? ...

我又唔係咁睇喎~~

我覺得要從問題既根本入手,
我都有多囊, 一知道有, 就開始睇中醫做運動去改善,
但而家知道老公既丁丁都有問題, 就計畫開始iui,
醫生話我地2個都有問題, 自然bingo機會得幾個%,
雖然做iui都唔係一定成功,
但起碼可以提升成功既機會.

如果你老公真係超唔想驗丁丁既,
可以叫佢食善存, 我老公驗丁丁前食左2個月,
數量比08年婚檢時仲多左.

大宅

我想問食善全的甚麼呢?

大宅

畀面勳章

我都努力進行改善老公丁丁大計, 好在佢都好想生B, 而家知道問題大多數係佢到, 佢都好肯合作, 嚟緊我day 1 = 佢day 1, 係禁慾day 1, 到我排卵時dodo用, 到我排完卵完可以有多一兩次dodo機會, 仲有要佢睇中醫, 食supplement, 食生蠔, 海蝦, 唔準食煙, 最多食雪茄, 要介酒, 真係有需要要飲紅酒, 一定唔可以飲啤酒, 特別食海鮮, 一定唔可以飲酒, 煲補腎益精湯水比佢一定要飲, 而我自己會繼續check埋卵子size, 睇下是否standard, 肯定我一切正常, 就全力睇老公改善成點^^

別墅

無錯, 加油.

受精卵只需1條丁丁, 你老公有20000, 一定得!!!

原帖由 jc0515 於 10-9-30 17:48 發表
我都努力進行改善老公丁丁大計, 好在佢都好想生B, 而家知道問題大多數係佢到, 佢都好肯合作, 嚟緊我day 1 = 佢day 1, 係禁慾day 1, 到我排卵時dodo用, 到我排完卵完可以有多一兩次dodo機會, 仲有要佢睇中醫, 食suppl ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 哈呣 於 10-9-30 09:29 發表
我想問食善全的甚麼呢?

善存係一種綜合維他命,
得有隻,
一隻for小朋友,
一隻for成人,
一隻for老人家.

食大人個隻就ok~~

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jc0515 於 10-9-30 17:48 發表
我都努力進行改善老公丁丁大計, 好在佢都好想生B, 而家知道問題大多數係佢到, 佢都好肯合作, 嚟緊我day 1 = 佢day 1, 係禁慾day 1, 到我排卵時dodo用, 到我排完卵完可以有多一兩次dodo機會, 仲有要佢睇中醫, 食suppl ...

世界充滿希望,
一齊努力一定得~~:)
醫生話禁慾太耐返而會對丁丁唔好架
唔係積得越耐越好,
最理想係3-5日一次.

煙, 一定要介, 因為對丁丁只有害.

可以既話做d運動會更好,
做運動可以令新陳代謝好d,
人都健康d~~

其實..... 你老公之前大月冇驗過架?
你會唔會考慮驗多次呢?
我覺得未驗過既, 驗多次會準確d.....

大宅

畀面勳章

你真係好呀, 等登入嚟支持我, 你而家點呀, 仲有無唔舒服呀? BB幾時再去照心跳呀?

無錯, 我仲要將佢啲丁丁數量同質量提高, 要由二萬變二億, 唔係入到我到都唔夠死呀......

我今日買咗"生育秘笈", 佢入面話手提電腦既熱力同坐得耐都會殺丁丁, 我突然醒起之前睇過有POST話電話幅射會殺死30%既丁丁, 所以我即係要佢將腰間同褲袋既電話全部攞走, 以後唔準再放係嗰啲位置, 接近都唔得, 全部要放係手抽袋^^

原帖由 mongshingshing 於 30-9-2010 05:59 PM 發表
無錯, 加油.

受精卵只需1條丁丁, 你老公有20000, 一定得!!!

大宅

畀面勳章

我M嚟7日, 咁我係咪應該要佢係我M完兩日(Day 9)攪一次, 去到day 14排卵就啱啱隔5日, 咁咪fit囉^^佢個個星期都會去游水既, 咁都OK^^佢應酬時要食就食雪茄, 要飲就飲紅酒, 係唔防礙佢工作之餘, 將啲傷害減至最低, 雖然唔係最好, 但應酬都唔會太差, 我要努力, 我哋一齊努力^^

同埋佢今次係第一次驗, 我都會3個月後再同佢驗多次, 無理由一次就放棄架, 可以選擇, 更係想自然懷孕啦^^

原帖由 jennynini 於 30-9-2010 08:28 PM 發表

世界充滿希望,
一齊努力一定得~~:)
醫生話禁慾太耐返而會對丁丁唔好架
唔係積得越耐越好,
最理想係3-5日一次.

煙, 一定要介, 因為對丁丁只有害.

可以既話做d運動會更好,
做運動可以令新陳代謝好d,
人都 ...

大宅

畀面勳章

啱啱有媽媽話我知, 原來底底緊都會影響老公丁丁架, 我會要佢改著孖煙通, 返到屋企要著波褲, 唔準著低低, 當然係著有網嗰隻波褲啦, 咁又多個方法喇

別墅

我C6是自己自動自覺著孖煙通, 好少著緊身底底.

平日出街好多時都係著短褲, 100次中, 有一次著長褲. 佢D短褲仲要係寬褲腳, 通氣的.

佢係屋企, 淨係著好核突既... 短到死的孖煙通... 佢話熱會令丁丁少D.

原帖由 jc0515 於 10-9-30 23:53 發表
啱啱有媽媽話我知, 原來底底緊都會影響老公丁丁架, 我會要佢改著孖煙通, 返到屋企要著波褲, 唔準著低低, 當然係著有網嗰隻波褲啦, 咁又多個方法喇 ...

複式洋房

原帖由 jc0515 於 10-9-29 15:01 發表
剛剛醫生打嚟話老公報告"奇差", 數量只係約2萬幾, 仲有唔知咩嘢standard係20, 但佢得4.7, 仲話自然成孕機會係"零", 只可做IUI/IVF~~~~~~深淵呀~~~~~~

我寧願醫生同我講問題係我到呀 ...

或者你試下食卵子維他命先:http://www.brainybb.com/fertilaidmen.html
我老公之前也不太好,吃了之後驗丁丁全部pass,他吃了3個week ja,不防一試

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 ilovebaby220 於 10-10-1 09:08 發表

或者你試下食卵子維他命先:http://www.brainybb.com/fertilaidmen.html
我老公之前也不太好,吃了之後驗丁丁全部pass,他吃了3個week ja,不防一試

yup 可以試下精子維生素, 唔錯架

大宅

畀面勳章

啱晚同老公講, 佢話寧願著大一個碼都唔會著孖煙囪喎, 都好啦, 同埋本書話坐得多, 令下體熱力無法散去, 會得持續高溫, 都會製造唔到丁丁, 令丁丁無法生存, 最好係keep住35度, 點知琴晚飲醉咗返嚟, 坐係梳化瞓咗到今朝先走番入房瞓, 激死我喇

你老公識得自動自覺真係好呀, 所以你咁快就bingo係有原因架

原帖由 mongshingshing 於 1-10-2010 08:20 AM 發表
我C6是自己自動自覺著孖煙通, 好少著緊身底底.

平日出街好多時都係著短褲, 100次中, 有一次著長褲. 佢D短褲仲要係寬褲腳, 通氣的.

佢係屋企, 淨係著好核突既... 短到死的孖煙通... 佢話熱會令丁丁少D.

...

大宅

畀面勳章

男人食卵子維他命?? 我實會要佢食, 但我想知係咩嘢原因可以起到咁好作用既?

原帖由 ilovebaby220 於 1-10-2010 09:08 AM 發表

大宅

畀面勳章

原來係精子維他命, 我買咗三樽比佢, 三日後收貨
到第時我有機會bingo咗, 你哋全部都係我恩人呀, 多謝你哋比咁多有用資料我呀

原帖由 ilovebaby220 於 1-10-2010 09:08 AM 發表

首頁

尾頁

跳至