想生BB

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

我也是23/10 是 d1. 不知是否緊張, 遲了兩日排卵,平日d16便排卵, 今日已經是d19, 紅d前日已開始深粗, 但體溫到現在也未升高,很煩!!已經隔日dodo, 希望有機.
我都想問下在派彩前可否做運動?? 例如:跑步

複式洋房

Dear Stich,
36.53 is not high temperature? My clearblue "smiling face" was shown on Day 12 and my basal temperature was 36.5-36.6 from Day 12 to Day 17. It went to 36.9 on Day 18 and Day 19. So, did I ovulate on Day on Day 12-Day 15? I stopped dodo on Day 15.

原帖由 史迪仔 於 10-11-10 17:34 發表
大家加油啦!我今日體温得36.53,都仲未高温,d16晚零晨點幾紅d有50%,d17朝都係,夜晚就得淺線,我d17同18都有dodo,諗住聽晚再dodo一次,希望聽朝高温啦! ...

複式洋房

Dear Rabbit Candy,
Thanks for the info. Um.........may be I should consider to the checking instead of blood test.

原帖由 大白兔糖 於 10-11-10 23:25 發表
Dear MTP,

我睇過仁安龍醫生兩次, 第一次睇完佢叫我DAY 8 去照, check-up fee HK$2000, 之後再睇醫生聽 report, 醫生費 $750

其實成個過程只有一下比較痛 (就係醫生用個波波固定條管果下), 其餘時間都唔太辛苦.... ...

大宅

咁你d12前有無量體温?我尋日先開始量體温,今日升到36.73,我前日無量,所以唔知有無低温,我上個月化學性懷孕果次,由36.1x,之後果日36.4x,再之後果日係36.7x,所以我估自己可能升得唔靚啦!我會睇埋呢幾日係唔係keep住高温先,如果係就confirm排咗架啦!

原帖由 MTP 於 10-11-11 09:49 發表
Dear Stich,
36.53 is not high temperature? My clearblue "smiling face" was shown on Day 12 and my basal temperature was 36.5-36.6 from Day 12 to Day 17. It went to 36.9 on Day 18 and Day 19. So, did I ...

大宅

大白兔糖,
我同你一樣都係22/10 day 1, 早前見咗家計會生育輔導, 今日去抽血驗, 睇下係咪有排卵....不過今個cycle既體溫真係嚇死我....好似心電圖咁...三日高, 一日低, 唉...
原帖由 大白兔糖 於 10-11-9 19:14 發表
我22/10 day 1 ar, day 8 照輸管, check 過無事, 上星期四深粗, 開工3次, 升左溫, 而家又等派彩喇!

複式洋房

Hehe. I did not check the basal temperature before Day 12 as did not want to have so much pressures.

原帖由 史迪仔 於 10-11-11 12:46 發表
咁你d12前有無量體温?我尋日先開始量體温,今日升到36.73,我前日無量,所以唔知有無低温,我上個月化學性懷孕果次,由36.1x,之後果日36.4x,再之後果日係36.7x,所以我估自己可能升得唔靚啦!我會睇埋呢幾日係唔係keep住高温先,如果係 ...

大宅

畀面勳章

Vicky,

有無check 埋紅d 呀? 祝你今日有好消息....

我為左令自己唔好太緊張, 紅d 深粗同升左溫一兩日之後, 就無再量體溫喇, 因為上幾個cycle keep 住咁量, 搞到個人好大壓力, 體溫跌左d d 又左諗右諗

如果你驗血confirm有排egg egg, 不如就relax 下, 唔好比咁大壓力自己

祝呢版所有JM齊齊bingo la

原帖由 vicky518mcc 於 10-11-11 13:02 發表
大白兔糖,
我同你一樣都係22/10 day 1, 早前見咗家計會生育輔導, 今日去抽血驗, 睇下係咪有排卵....不過今個cycle既體溫真係嚇死我....好似心電圖咁...三日高, 一日低, 唉... ...

大宅

我刀系23/10 day 1啊
day10左右發現蛋清同多分秘.
之後day11 ,12,14 (dodo)
day22就check得bing0喇`
今日系day21 ^^

複式洋房

Wow! How long is your cycle? You can check bingo so early? Do you have any signs of pregnancy now?

Wish you bingo!!:)

原帖由 babii.yan 於 10-11-12 01:04 發表
我刀系23/10 day 1啊
day10左右發現蛋清同多分秘.
之後day11 ,12,14 (dodo)
day22就check得bing0喇`
今日系day21 ^^

大宅

我都係呀~~~不過唔緊要...大家一齊努力~~~
原帖由 的士太 於 10-11-10 09:16 發表
唉 ~ 今個月好似亂晒龍咁, 都係無機會架喇

大宅

大白兔糖

我今個cycle好hea呀~~~只係check咗二次紅d, 見到有粗深, 佰體溫就日日check住, 因為家計會果面要我做, 所以就無停到, 不過今個月我都唔多比壓力自己啦~~~希望成功啦.......你都要加油呀.....一齊中奬yea~~~

原帖由 大白兔糖 於 10-11-11 19:30 發表
Vicky,

有無check 埋紅d 呀? 祝你今日有好消息....

我為左令自己唔好太緊張, 紅d 深粗同升左溫一兩日之後, 就無再量體溫喇, 因為上幾個cycle keep 住咁量, 搞到個人好大壓力, 體溫跌左d d 又左諗右諗

如果你驗血c ...

大宅

我無望架喇
紅 d 由 day 12 到今日 day 22 都係淺線, 睇黎今個月唔會有深粗架喇 攪到都唔知重 do 唔 dodo 好喇 ...

原帖由 vicky518mcc 於 10-11-12 09:33 發表
我都係呀~~~不過唔緊要...大家一齊努力~~~

複式洋房

Hi Mrs. Taxi,

Don't be sad. You still have chance. How long is your cycle?

原帖由 的士太 於 10-11-12 10:17 發表
我無望架喇
紅 d 由 day 12 到今日 day 22 都係淺線, 睇黎今個月唔會有深粗架喇 攪到都唔知重 do 唔 dodo 好喇 ...

別墅

回覆 32# 的士太 的文章

的士太,你以往啲 cycle 係咪都係咁架?一直淺線?

横掂今日星期五,你咪同c6放鬆心情開心下 law 丁丁可以响子宮入面最耐生存到72小時,可能咁樣成功咗呢?

大宅

我一向都係 29-32 日一個 cycle 架, 唔知係咪今個月照完輸卵管後, 流咗8日啡紅分泌, 極擔心受感染而亂晒 千祈唔好變 40 幾日一個 cycle 呀

原帖由 MTP 於 10-11-12 10:20 發表
Hi Mrs. Taxi,

Don't be sad. You still have chance. How long is your cycle?

複式洋房

Mrs. Taxi,

Don't worry. The checking seldom causes infection.

Enjoy your Fri night. Be more relaxed!

原帖由 的士太 於 10-11-12 10:37 發表
我一向都係 29-32 日一個 cycle 架, 唔知係咪今個月照完輸卵管後, 流咗8日啡紅分泌, 極擔心受感染而亂晒 千祈唔好變 40 幾日一個 cycle 呀

...

大宅

多謝妳啊 ~

原帖由 MTP 於 10-11-12 10:56 發表
Mrs. Taxi,

Don't worry. The checking seldom causes infection.

Enjoy your Fri night. Be more relaxed!

男爵府

我想問下,大約排卵後幾多日可以用棒棒驗自己有冇bingo?

大宅

BK Milk勳章

原來出咗呢個post, 早幾日唔見嘅~~

今個wk 日日都响度等bingo, 日子好難過呀~~ 仲有一個wk, 點過?????

c6 話叫我唔好咁緊張, 佢緊係講得easy la, 我哋好難做得到relax 架嘛~~

大宅

畀面勳章

多謝你呀, 我都祝你今個月中大獎!!! hehe

係呢, 你去驗血既情況點呀?

原帖由 vicky518mcc 於 10-11-12 09:50 發表
大白兔糖

我今個cycle好hea呀~~~只係check咗二次紅d, 見到有粗深, 佰體溫就日日check住, 因為家計會果面要我做, 所以就無停到, 不過今個月我都唔多比壓力自己啦~~~希望成功啦.......你都要加油呀.....一齊中奬yea~~ ...

首頁
12345...11

尾頁

跳至