自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

昨日第三次話隻狗要做手術 <----- 九成九唔想!!

女家青衣屋村....父母已經離婚...新娘的姐姐有4小孩領綜媛過活..... <--- 真係難搞 d !!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

用戶要求終止服務

原帖由 c4ceci 於 11-2-15 16:34 發表
新朗哥當然想結.....
男家父母"把口"無話唔比結......
親自打電話去女家講d"原因".....

....婚姻大事, 該對準新人已是成人了...他們喜歡怎樣做,便怎樣做吧 ! 最緊要是他們同心合意,去為自己籌算..

子爵府

過大禮好講意頭,可能你諗多左姐,未入門就算住人地,俾你嫁左入去都唔識做人.個男人係咩人先最重要.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係咪book律師到場註冊?
check 咗 confirm未吖?
咁就算未過得大禮
咁其他例如禮服呀,禮餅嗰d有無預備到吖?
結婚 d 嘢如果係新人自己攪
咁都係爭過大禮啫
如果一切都聽亞媽講等亞媽做自己乜都唔知就死咗都唔抵可憐啦

複式洋房

if have so much $$, then can pay all but not appear.

or if appear, can say sth in the wedding and wedding terminate !

象牙宮

2024年龍年勳章

原帖由 EVA222 於 11-2-15 16:38 發表

新郎哥應該問清楚父母意向,如果要靠父母埋單,更加要問清楚!

good point, 如果個男仔要靠屋企 = 真系父母話晒事

大宅

[quote]原帖由 亞貴 於 11-2-15 16:42 發表

係咪book律師到場註冊? <-- 係
check 咗 confirm未吖? <-- 酒店一年前已經比訂金
咁就算未過得大禮
咁其他例如禮服呀,禮餅嗰d有無預備到吖?<--禮服已做

欠過大禮啫

比男家父母玩.......

水晶宮

又唔好諗得太灰.
婚姻係自己既,幸福更加要自己爭取.
只要個男人係真心,同埋係好既,
就點都唔好放棄.

大宅

原帖由 Sumyeema1 於 11-2-15 16:47 發表

good point, 如果個男仔要靠屋企 = 真系父母話晒事

全中..........

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最緊要係個新郎哥打算點様先?
未過大禮,係未可以派帖,到時點請飲呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

唔好諗到咁灰啦~可能隻狗係呢個home真係好重要呢....唔好諗埋一邊...最好叫準新郎新娘問清楚男家父母有咩新方案....定係依舊先擺酒....過大禮後補...好過我地係到諗人地個心諗咩***有消息快d報告呀!!!27/2就到啦...好緊張

象牙宮

2024年龍年勳章

原帖由 c4ceci 於 11-2-15 16:51 發表

全中..........

好大 risk, 如果男仔父母唔出現,邊個埋單?

大宅

原帖由 wcpcelia 於 11-2-15 16:54 發表
最緊要係個新郎哥打算點様先?
未過大禮,係未可以派帖,到時點請飲呢?

唔收貼點去??

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

忍....

為了愛....

禁止訪問

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁既男家
真係嫁得到都未必好
分分鐘日日受氣
婆媳版就嚟多位姐妹

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個男無經濟能力咩? 係真愛2個去註冊都得la!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果個男既係群腳仔 , 咁真係嫁唔過

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

正常係過完大禮先派嘛

原帖由 c4ceci 於 11-2-15 16:55 發表

唔收貼點去??

首頁
12345...9

尾頁

跳至