自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 bbcolour2011 於 11-3-9 18:42 發表
有$就留反比我個孫第時讀書La,重買名牌識洗$唔識揾$.其實個袋是我自己已前返工用自己D$買的

節儉係要從年青做起,現在一萬幾千好似唔係好多,試想 60 歲去賺五千幾辛苦!

老人家甘林好正常!

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

如果嗰袋係自己錢買,我會出聲話俾奶奶佢知囉!否則佢認定個袋係用佢個仔賺既錢買,之後真係水洗都唔清。

通常奶奶既記性都唔算好好,但一關於新抱既衰嘢,例如駁咀、亂使錢之類既,唔知點解就記得好清楚,仲要三不五時摷返出嚟講...

男爵府

陰公~~~~

一但要靠老公養, 就要睇老公同99臉色, 所以女人真係要有自己錢或事業

先唔會比人合!

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

我會話個袋係我呀媽買俾我的生日禮物
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

我經常比99問啦,轉左頸鏈,手鏈,佢就會話"你幾時又買左條鏈呀?",我通常都話,未結婚果陣買左架啦,費事煩.

子爵府

關人咩事啵

侯爵府

畀面勳章

我會解釋係之前自己買嘅, 費時加深誤會

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

好識諗
你可以同99講個袋你用左好耐
而家唔會再買lu

原帖由 bbcolour2011 於 11-3-9 19:51 發表
其實一向我都怕,如果同奶奶關係唔好會令老公做磨心.

大宅

佢有佢繼續講,我有我繼績買。當聽唔到,又唔頂佢,唔好放係心到!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

咁都要管?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我會話好耐以前買

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

個袋留番見太后先用喔

珍珠宮

比我我都唔會理佢, 直頭扮聽唔到~~

寶石宮

其實就算有小朋友都可以買嘢獎勵下自己, 唔好太過份就ok 啦, 我間中都會自我獎勵架~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我同6299住, 我99仲堅
佢唔會嘈我用名牌, 因為佢自己都恨, 但佢會打雀咁眼望住我d野或者巢我d野
佢俾我發現襯我地返左工, 去我房"巢"我D野, 包括拎晒我D碌卡底單出黎睇
(我發現, 因為佢笨到將62D單攝埋入去)
我已經發晒火, 算啦, 同老公呻下咪算LOR, 唔通開片咩, 點知2日之後, 老公公司每人派左D餅卡, 仲有埋信寫SERIEL NUMBER, 第2日放工返黎, 老公發現唔見左卡, 我又無拎, 我老公就忍唔住去同我62發爛, 我62打開櫃桶, 見到D餅卡O係入面(有晒信對晒NUMBER, 無野講啦), 即場收晒聲

同一晚, 我同老公即刻去買左個有鎖既櫃返黎, 即場換櫃

唔好成日話咩婆媳咩忍讓咩幾十歲老人家咩就下佢, 對唔住, 面係人地俾, 假係自己丟, 呢句野o係我地身上應晒

水晶宮

原帖由 bbcolour2011 於 11-3-9 19:07 發表
好呀,可能成日都比她罵唔還口,都試下還口都好.

i don't agree wor
anyway she is your c6 ge mother wor

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

做亞媽既梗會覺得仔女嘥錢呀唔識諗咁樣ga啦
佢話你,你咪哦哦哦咪算囉
唔使上心啦
佢都係為你地好啫
個個亞媽都長氣ga喇

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

佢憑乜野話你, 係佢眼內你只係外人一個, 所以你對佢亦可以一樣

男爵府

我99唔會理我..因為佢自己都成日用名牌bag

首頁

尾頁

跳至