樓市動向

跳至

首頁

尾頁

洋房

我個單位之前吉售$200萬先有人要,我放租,昨日代理問$208萬有票系度,問我收唔收?仲要連租約.所以已經反彈了如果我仲有首期我都想買多層.今次升浪應有25%-35%左右,要上車就要快手!

事實上,根據一些代理反映,如荃灣中心隨樓價調整後,本月以來的成交,買家約一半屬投資者,而最近開售的新盤MOD 595,據聞也有一定比例投資者入市。而在昨天,更有消息指有投資者斥資2200萬元,一口氣掃入7個東涌映灣園單位。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

吾好氹我wor, 我放左2個月冇乜聲氣, 剛剛有個agent話約左個客明天睇我層樓, 希望有聲氣la

原文章由 cmchow1 於 08-4-25 11:56 發表

我個單位之前吉售$200萬先有人要,我放租,昨日代理問$208萬有票系度,問我收唔收?仲要連租約.所以已經反彈了如果我仲有首期我都想買多層.今次升浪應有25%-35%左右,要上車就要快手!

事實上,根據一些代理反映,如荃灣中 ...

侯爵府

好媽媽勳章

Good luck.
hope you can sell for a good price!

原文章由 FJmom 於 08-4-25 13:08 發表
吾好氹我wor, 我放左2個月冇乜聲氣, 剛剛有個agent話約左個客明天睇我層樓, 希望有聲氣la

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

thank you very much.:mrgreen:

原文章由 ac321 於 08-4-25 13:24 發表
Good luck.
hope you can sell for a good price!

複式洋房

原文章由 cmchow1 於 08-4-25 11:56 發表

事實上,根據一些代理反映,如荃灣中 ...

呢排吾少代理call我話有平價野, 我都費時理佢, 再跌一段時間先算, 我估今次跌浪應有25%-35%左右,要落車就要快手! 上車就可以慢啲.

男爵府

原文章由 bigballball 於 08-4-25 22:38 發表

呢排吾少代理call我話有平價野, 我都費時理佢, 再跌一段時間先算, 我估今次跌浪應有25%-35%左右,要落車就要快手! 上車就可以慢啲.

但我反而覺得這星期活躍了,而價錢亦有少許上升,昨天有地產agent「倪」我賣,我的單位是連租約至2009年12月尾的,agent還給我的價只比我的叫價少2.5%,但我企硬一毫子都唔減。

男爵府

原文章由 bigballball 於 08-4-25 22:38 發表

咁耐唔見, 岩岩先知原來你係幫人算命既.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 MRNT 於 08-4-26 00:52 發表

但係佢算出來的結果永遠都係樓價都係向下架噃.

之前股市跌佢話樓市一定跌, 叫人唔好買;
而家股市升佢都係話樓市會跌, 叫人有貨好落車

禁止訪問

回覆 #4 bigballball 的文章

男爵府

原文章由 阿早! 於 08-4-26 08:39 發表

但係佢算出來的結果永遠都係樓價都係向下架噃.

之前股市跌佢話樓市一定跌, 叫人唔好買;
而家股市升佢都係話樓市會跌, 叫人有貨好落車

佢個招牌好快會俾人拆.

子爵府

原文章由 MRNT 於 08-4-26 00:52 發表

洋房

我都話你上年上唔到車,一味係度唱淡啦! 你咁本都想入市所以己留電話給代理.不過低位已在上個月見咗,你反應太慢了!:-( 上個月已有投資者入貨了,上次睇新聞更有一個月內升了29%摩出的個案,普遍都有升了5%-10%.牛市二期將來了,大家內心等待升浪,仲有牛市三期,到時將破CCL高位100,到時應有上升一倍的可能.

97年恆指到現在升了有50%
中原領先指數(CCL)到現在應在150的水平,剛好是升一倍,發逹啦! 無意思(唔記得計拆舊率):lol ,吹水完啦!!

禁止訪問

男爵府

上次聽從上讚恩人勸喻, 話買股好過買樓, 就以$19.70購入二萬股Citigroup, 剛才以$27.20放出, 毛利15萬, 美金. 上讚恩人你又可以升格為恩師. 想請問恩師仲有咩好買? 樓? 還是繼續持現金?

男爵府

今晚打風, 無野好做, 買入 Citigroup 二萬股 ($19.02); AIG 一萬 ($30.40) 同 美國銀行一萬 ($26.22). 一年後睇下死唔死得.

男爵府

原文章由 MRNT 於 08-6-24 23:32 發表
今晚打風, 無野好做, 買入 Citigroup 二萬股 ($19.02); AIG 一萬 ($30.40) 同 美國銀行一萬 ($26.22). 一年後睇下死唔死得.

仲係悶悶地, 加碼一萬股Citibank的優先股, C-E, $18.80, 有8.40% 固定回報, 難得! 難得!

首頁

尾頁

跳至