跳至

首頁
12345...13

尾頁

洋房

kamingcatalog34,很同情你呀!:-( :-(

複式洋房

給安安媽媽和支持我的網友們:

上年十月三十一日,兒子第一天回新學校上課,至今已半年有多,記得當時心裏開心又害怕,擔心會不會比舊校更糟,但想深一層,還有什麼好害怕的,最壞的該過去吧!我每天都會同兒子說,難得有學校收你,你一定要努力讀書,要乖一點,而每天兒子放學,我也會問他在校的情况,問他開不開心,可喜的是兒子每天放學也很開心,而且老師們時常請同學們吃零食,情况就如一個大家庭一樣,,,後來發生了一段小插曲,話說有一次教師發展日,新校的老師們去了舊校上發展日,有某些人做了一些低級事情,和我兒子新校的老師說了一些說話,當時我好唔開心,我怕人家戴了有色眼鏡看我兒子,我好難過,心想~完了,新校的老師一定相信,一定是幫佢地,我唔甘心,結果我將心裏的不快和班主任說了,結果會是怎樣呢?結果就係有了一個更加美麗的開始,我和老師們再多了一點溝通,至於點解我會知道有某些人做了一些低莊事情,我也不想在這裏多說了,主角會不會覺得很奇怪,忙了告訴你,我兒子在新校的成績很好,雖然是重讀,但都要領導有方,有教無類,我相信這一點某些人還未領略得到,記得舊校有位主任說過神會懲罰我兒子,看!神會懲罰誰呢!神好像快要為我兒子來一次公平裁決,其實這裏是我的傷心地,當初,在我最難受和最無助的一刻,我來了這裏,今天我希望可以和一些朋友說,多謝您哋!我和兒子已重生了,在此我祝福您們永遠健康~快樂!我會永遠永遠也記得您們給我的鼓勵!永遠刻在我心裏!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

衷心祝福妳和妳的兒子有個新開始!

永遠開心、快樂、健康!

大宅

醒目開學勳章

黑暗日子過去! 叫孩子要努力, 好好珍惜 !

侯爵府

點解舊校個主任咁賤格ga? 可能你個仔以前無意中講錯說話激嬲佢得罪佢啦, 但細路仔o黎姐, 就算真係有做錯咩講錯咩, 都唔駛咁小器咁記仇吖! 你地都避左佢轉埋校啦, 駛唔駛咁下流趕盡殺絕呀? 俾條路人地行都得啩? 咁ge人, 學咩人做老師呀?

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

雨過天青!祝你更開懷!

想你孩子一定十分喜歡新校了,他比這個BK造型更可愛吧!

重建孩子的自信可真不簡單呢,好在有你這個人110分媽媽!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我兒子可能同你仔仔同班, 去年他也是1B.
你的情況我看後感到很擔憂 !!
我問仔仔知唔知邊個係陸主任, 佢答"知", 但暫時慶幸沒有教他 mouth:

複式洋房

回覆 #1 ian723 的文章

姊妹,你地係bk到講咗咁耐,依間小學叫做乜名。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

最前果頁有講!
原文章由 kamingcatalog34 於 07-10-20 13:36 發表

大埔循道,當初我怕他們會為難我兒子,但現在我不怕,兒子亦不會再回去受苦,我對得住天地良心,沒說過一句謊話,學校見到我寫的,相信他們也心中有數吧! ...

原文章由 madam媽 於 08-6-15 09:23 發表
姊妹,你地係bk到講咗咁耐,依間小學叫做乜名。
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

洋房

嘩!咁離譜!

我仲唸住好好呀!我剛剛搬來大埔,個仔今年要揀學校喇,可以唸小一間"0"唔講真係唔知.thks
apple :>

複式洋房

想改變事實,改變命運,不是單賣廣告,毒奶粉始終係毒奶粉,不如用心做點成績給大家看吧!

洋房

真係有點離普! 不過都三年幾咯, 又冇聽過小女和她的同學仔說這裏的教職員有甚麼不好喎, 佢都讀很開心。偏心倒聽說過, 我都感覺倒。但偏心就......係人都難免嘅啦, 要做到絕對不偏不依是很難的。始終果句, 小朋友讀得開心最重要。讀得不開心轉校未嘗不是個好的决擇。

雖然你小朋友已轉校, 但如果全是事實的話, 我覺得你仍要向校長甚至校董會反映此事。

別墅

看返原本件事, 個主任都真係好有問題, 小朋友只係一個小一生, 就算要責怪, 都唔係咁樣對小朋友, 仲話有宗教信仰, 我就覺得佢就係果d唸住收份糧打份工的老師囉.....:;pppp:

原文章由 echan767 於 08-9-19 12:30 發表
真係有點離普! 不過都三年幾咯, 又冇聽過小女和她的同學仔說這裏的教職員有甚麼不好喎, 佢都讀很開心。偏心倒聽說過, 我都感覺倒。但偏心就......係人都難免嘅啦, 要做到絕對不偏不依是很難的。始終果句, 小朋友讀得 ...

複式洋房

原文章由 kamingcatalog34 於 08-9-19 11:38 發表
想改變事實,改變命運,不是單賣廣告,毒奶粉始終係毒奶粉,不如用心做點成績給大家看吧!

睇番你出 post o既日期, 呢件事都有一年啦喎, 你講o個個主任仲o係恕教嗎? 點解 d 咁o既人都可以做老師架!!! 我真係估唔到呢間學校竟然咁衰囉, 話曬都算係o個區收生算多o既學校囉, 咁都有架!!! 我睇完都好嬲!!!

你囝囝而家幾好嗎? 睇你講就好似新校o既老師對你囝囝好好喎, 真係恭喜曬!!! ^_^

[ 本文章最後由 晴晴媽子 於 08-9-19 23:25 編輯 ]
希望晴晴越大越乖的媽子

複式洋房

呢0的咁既主任都有既~
好彩你走得快~
希望你仔仔係新校開開心心~
@__@  華華豬媽  ^__^

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

SHARE

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

衰咩喎, 下次唔SHARE架...

禁止訪問

醒目開學勳章

首頁
12345...13

尾頁

跳至