自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

複式洋房

咁講係唔好,但可能佢地有私人恩怨呢.

禁止訪問

水晶宮

全個版本係, 葉太話自己有萬三票, 打破左民主黨在港島區有六四的說法, 話自己已經當贏左這一仗, 咁節目主持人訪問番陳太, 陳太就話葉此舉有跌落地拿番渣沙之舉, 就係咁啦

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

thxthx ~~

原文章由 上校車 於 07-12-4 15:20 發表
全個版本係, 葉太話自己有萬三票, 打破左民主黨在港島區有六四的說法, 話自己已經當贏左這一仗, 咁節目主持人訪問番陳太, 陳太就話葉此舉有跌落地拿番渣沙之舉, 就係咁啦 ...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 catmiecatmie 於 07-12-4 14:04 發表
有d失望

Actually, no any expectation to her...:tongue:

男爵府

原文章由 Sania 於 07-12-4 14:20 發表
我反而對葉劉好反感, 輸咗咪下次黎過, 恭喜對手, 大方d. 使乜講到輸咗都當羸. 佢說佢唔係輸好多. 幾萬票, 我都係返咗黎年幾之嘛, 都有咁既成積, 証明都有好多人支持我. 講時有種酸溜溜感覺. ...

agree!!!我反而對葉劉好反感, 輸咗咪下次黎過, 恭喜對手, 大方d. 使乜講到輸咗都當羸.

陳太講e句冇問題丫~佢真係"跌落地拿返炸沙"喎!
講得好~讚!!!

子爵府

真理係愈辯愈明, 而家既傳媒只會識得斷章取義. 抽一句半句出黎就可以大做文章.

男爵府

原文章由 上校車 於 07-12-4 15:20 發表
全個版本係, 葉太話自己有萬三票, 打破左民主黨在港島區有六四的說法, 話自己已經當贏左這一仗, 咁節目主持人訪問番陳太, 陳太就話葉此舉有跌落地拿番渣沙之舉, 就係咁啦 ...

陳太都講得好大體下喎~冇問題丫

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

算啦, 唔好成日執住佢地兩個既一兩句說話黎講or發大, 有時前文後理又唔知, 我覺得好似有d記者feel
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

侯爵府

hashtag影視迷勳章

聽埋前文陳太呢句都形容得好貼切! 講真, 葉太咁講好多人聽完既第一個反應都會係呢句啦..
老餅會員上科林只求開心!

禁止訪問

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

原文章由 法子 於 07-12-4 15:28 發表

agree!!!我反而對葉劉好反感, 輸咗咪下次黎過, 恭喜對手, 大方d. 使乜講到輸咗都當羸.

陳太講e句冇問題丫~佢真係"跌落地拿返炸沙"喎!
講得好~讚!!! ...

好似係呢句 bor:

"唔.....哩啲係咪跌落哋那揸沙呢? 我個得無雖要揣測........."

民房

係又點? 陳太個5成幾 - 起碼d 選民個個都知道係投比佢, 係真心投. 葉劉個4成幾 , 夠竟有幾多選民知到4號係邊個? 咪係民建聯洗腦個4號囉! 應該話佢個4成幾係民建聯. oops sorry, 連有幾千個鐵票選民都頂佢唔順喎!! 咁佢對自己有乜交代!

水晶宮

agree
:tongue:

洋房

原文章由 小米米 於 07-12-4 15:10 發表

多謝你啊
有沒有link?
以正視聽。

商台的話, 朝早八點一定係《從晴朗的一天出發》,
只能到網上 bt 下載,
無link可言.

伯爵府

原文章由 Sania 於 07-12-4 14:20 發表
我反而對葉劉好反感, 輸咗咪下次黎過, 恭喜對手, 大方d. 使乜講到輸咗都當羸. 佢說佢唔係輸好多. 幾萬票, 我都係返咗黎年幾之嘛, 都有咁既成積, 証明都有好多人支持我. 講時有種酸溜溜感覺. ...

陳太講既都聽到, 但葉劉都話陳太應該得票比例係3 7喎, 言下即話佢都唔夠票囉, 擺明還擊, 再加上佢根本唔當自己輸, 所以我諗陳太先咁講0者

子爵府

乜佢都知自己個樣乞人憎 ? 我以為佢成日都話自己後生個對手成十年好自豪.

陳太可能係某個場合講咗或做咗一些唔恰當既事, 但講小器, 小家, 喜歡單打人, 我就覺得葉太真係好乞人憎, 呢個可能係觀眾緣問題, 無論佢既政綱幾完美, 觀點幾清晰. 只要出自佢把口, 用埋佢個招牌嘴"妙妙"表情. 真係未聽佢講就會好反感. 真係相由心生. 無得好怨人.

原文章由 suetfong 於 07-12-4 15:41 發表
唉輸就係輸,仲講咁多做咩呀?比心機為下次選過啦﹗

仲有要有口德,唔好成日話自己無酒粒,個樣乞人憎,其實好多時相由心生,知無﹗

大宅

我6歲女兒(她還未放洋 ) 都表示, "葉太輸了, 唔緊要啦! 一定有嬴有輸......" 葉太, 大方d 啦!

我個人真的不想佢入局, 她的咀面和態度, 真的不敢恭維

子爵府

好媽媽勳章

YES,佢d皮笑肉不笑好難頂
仲有話唔夠人地職位高,好心佢啦亞嬸,好似細路仔打架輸左,話人地班長吖嘛!
聽佢講野就知道佢做野+埋個樣都係八婆格,單單打打,毫無大將風範.

落選係正路

原文章由 花花 於 07-12-4 15:56 發表
我6歲女兒(她還未放洋 ) 都表示, "葉太輸了, 唔緊要啦! 一定有嬴有輸......" 葉太, 大方d 啦!

我個人真的不想佢入局, 她的咀面和態度, 真的不敢恭維 ...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

首頁
12345...8

尾頁

跳至