跳至

首頁
12345...38

尾頁

大宅

原文章由 may123 於 08-5-12 08:59 發表

我仔仔都係,會轉去靈糧呀,佢讀下晏班,你呢
其實我都鐘意左康傑

聽講靈糧學費都好貴,有學卷同學傑無學卷只差幾佰蚊,我而家仲諗緊轉唔轉校,我有d朋友就叫我轉,然後自己買d習作返來教佢,留番d錢比佢讀課外活動,但我又唔想佢又重新再適應,不過我知好多人都係讀完N班大多數都會轉校,你地係咪都係咁諗??

男爵府

上堂著番校服好d,一次半次著街衫就無所謂,如果成日都係咁,老師會出聲架.

原文章由 LANG060221 於 08-5-13 17:24 發表
我想請問夏天那件白色針織外套有無機會著? 可唔可以唔買著自己的外套上課呢?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 LANG060221 於 08-5-13 17:24 發表
我想請問夏天那件白色針織外套有無機會著? 可唔可以唔買著自己的外套上課呢?

因為諗住著過幾個月,所以我沒有買,我係街市買左一件白色針織比佢著

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 建男媽咪 於 08-5-13 21:19 發表

聽講靈糧學費都好貴,有學卷同學傑無學卷只差幾佰蚊,我而家仲諗緊轉唔轉校,我有d朋友就叫我轉,然後自己買d習作返來教佢,留番d錢比佢讀課外活動,但我又唔想佢又重新再適應,不過我知好多人都係讀完N班大多數都會轉校, ...

真係好貴,二千蚊半年雜費書部費,不過始終覺得佢地資源好一些,所以我都會轉,至於適應問題,我又不太擔心,佢地適應力應該會好快的

大宅

push番上黎先

洋房

[quote]原文章由 LANG060221 於 08-5-9 17:24 發表
Name.......................................Birth.........class
imchristy---昊昊(M)...................0604..........AM
pri_yan1010---汶希, Mavis (F)...0512..........AM
朗朗(M).....................................0602..........AM
諾諾nelson---諾諾(M).................0603..........AM
HI 你地好,你地有無參加新生家長會?

[ 本文章最後由 諾諾nelson 於 08-6-9 01:57 編輯 ]

複式洋房

諾諾你好, 我老公有去呀, 佢去完之後就返黎話要買乜買乜law...你知唔知暫時am會有幾多班n班呀?

洋房

聽講好似有4班,但未編班我同我老公去新生家長會無叫我地買野喎,仲派埋校服,書包tim 你地會用自動轉帳交學費定每月用支票,現金交?

大宅

原文章由 諾諾nelson 於 08-6-12 22:26 發表
聽講好似有4班,但未編班我同我老公去新生家長會無叫我地買野喎,仲派埋校服,書包tim 你地會用自動轉帳交學費定每月用支票,現金交?

一定要申請自動轉帳架, 不過頭兩至三個月, 銀行未有咁快做倒就可以交現金或支票囉

複式洋房

老公話會用自動轉賬
我話買野係買杯, 手帕&餐盒.....
你地21號試堂返幾點呀?
我問過曹書記, 佢話試堂都有分唔同時間, 我同阿女返上午9:00...
其實我都唔太擔心阿女唔適應, 因為佢一向都返開康傑的playgroup, 只係擔心佢唔夠膽同老師講去洗手間...

洋房

我反而擔心學校d手足口......哦原來係杯, 手帕&餐盒..都有叫買不過我地一早買哂,6/21--6/25,7/5. 3日9:30-10:30返學校試堂我仔仔就無返playgroup 不過開放日同之後面試去到學校仔仔都好開心,但都有d擔心正式返學會唔適應希望到時依個過度期會短d啦

[ 本文章最後由 諾諾nelson 於 08-6-15 02:14 編輯 ]

洋房

原文章由 建男媽咪 於 08-6-12 23:26 發表

一定要申請自動轉帳架, 不過頭兩至三個月, 銀行未有咁快做倒就可以交現金或支票囉

原來一定做自動轉帳誤會左曹書記以為佢話可以用現金&票tim原來只係頭2-3個月

大宅

原文章由 諾諾nelson 於 08-6-15 02:08 發表
我反而擔心學校d手足口......哦原來係杯, 手帕&餐盒..都有叫買不過我地一早買哂,6/21--6/25,7/5. 3日9:30-10:30返學校試堂我仔仔就無返playgroup 不過開放日同之後面試去到學校仔仔都好開心,但都有d擔心正式返學會唔 ...

咩要買康傑的杯,餐盒同毛巾既咩? 我唔知既? 因為我哋都係喺出面買喎

洋房

原文章由 建男媽咪 於 08-6-15 20:11 發表

咩要買康傑的杯,餐盒同毛巾既咩? 我唔知既? 因為我哋都係喺出面買喎

唔係呀 只係叫我地d新生係出面買

複式洋房

我上次講錯時間, 原來我都係9:30-10:30, 唔知到時見唔見到諾諾呢...
其實要預防手足口病, 真係要自己多d洗手, 每次我阿女上完playgroup我都一定要佢洗埋手先走, 等佢自己都習慣要洗手衛生d, 不過康傑的環境都好衛生, 老師都話每日上堂的程序都係一返學先去洗手間, 放學都會去一次先走, 保證小朋友可以經常洗手...

大宅

原文章由 pri_yan1010 於 08-6-16 09:39 發表
我上次講錯時間, 原來我都係9:30-10:30, 唔知到時見唔見到諾諾呢...
其實要預防手足口病, 真係要自己多d洗手, 每次我阿女上完playgroup我都一定要佢洗埋手先走, 等佢自己都習慣要洗手衛生d, 不過康傑的環境都好衛生, ...

有時太清潔都未必係一件好事, 我姨生的學校, 我媽咪話超級唔衛生, 但係佢學校無一個學生有事喎

複式洋房

超級唔衛生都無事...我諗係因為未有同學首先有問題...如果其中一個有學生有出現問題, 可能就會傳染比其他人...

洋房

原文章由 pri_yan1010 於 08-6-16 09:39 發表
其實要預防手足口病, 真係要自己多d洗手, 每次我阿女上完playgroup我都一定要佢洗埋手先走, 等佢自己都習慣要洗手衛生d, 不過康傑的環境都好衛生, ...

咁o岩^^到時見啦

大宅

妳哋好!!
我囝囝都係2歲, 可以返N1, 但我無幫佢報...
怕佢太細, 會容易病...

我都有留意康傑...
都有諗過09年K1比囝囝係到讀...
妳哋覺得這間學校的教學方法好嗎?
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

大宅

Hi, 各位媽咪好
我囝囝樂樂都會在今年九月入讀康傑N班;在新生家長會中, 學校話要準備兩對白鞋同一對黑鞋, 你哋覺得是否真的需要兩對白鞋呢?mouth:

首頁
12345...38

尾頁

跳至