基督家庭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

all....我今日好頭痛, 唔知點解yingying一晚會喊醒幾次, 攪到我半夜冇覺好訓, 真係好辛苦~

子爵府

原文章由 ypt 於 4/21/08 11:20 AM 發表

mcdull.....吓, 點解佢咁唔小心呀, 有冇去報警, 係比人偷左, 定係唔小心跌左啦~

係唔小心跌左呀!

子爵府

原文章由 ypt 於 4/21/08 11:21 AM 發表
all....我今日好頭痛, 唔知點解yingying一晚會喊醒幾次, 攪到我半夜冇覺好訓, 真係好辛苦~

唉! 你真係慘呀! 佢係唔係熱得濟,定係唔舒服呀?

子爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-21 11:32 發表

係唔小心跌左呀!

mcdull... 真係慘~ 咁佢知唔知係邊度跌架 ~ 好大舊錢呀~ 咁佢有冇報警先, 可能有人會送去警局架喎, 呢個世界仲有d係好人架~

[ 本文章最後由 ypt 於 08-4-21 11:52 編輯 ]

子爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-21 11:34 發表

唉! 你真係慘呀! 佢係唔係熱得濟,定係唔舒服呀?

唔知呀, 都唔知佢攪咩, 睇佢又唔似唔舒服, 可能發惡夢卦~

子爵府

原文章由 ypt 於 4/21/08 11:48 AM 發表

mcdull... 真係慘~ 咁佢知唔知係邊度跌架 ~ 好大舊錢呀~ 咁佢有冇報警先, 可能有人會送去警局架喎, 呢個世界仲有d係好人架~

ypt,

其實唔係現金,而係佢用自己錢剛剛買了些工作上的材料,但就等車時留低o左,佢發覺時已經去巴士的總站搵,又去返出事地點搵架啦! 但係都搵唔到。 咁你話佢係咪等同跌現錢呀! 佢無報警呀! 我剛剛都有提議佢,但唔知佢會唔會照做呀! 佢筆錢仲係剛剛做散工出糧先有架!

子爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-21 13:27 發表

ypt,

其實唔係現金,而係佢用自己錢剛剛買了些工作上的材料,但就等車時留低o左,佢發覺時已經去巴士的總站搵,又去返出事地點搵架啦! 但係都搵唔到。 咁你話佢係咪等同跌現錢呀! 佢無報警呀! 我剛剛都有提議佢,但 ...

mcdull......oh, 原來係咁呀~ 咁都可以去報案架, 報遺失物件, 或者去九巴公司果邊報失, 如果有人執到, 好心的話, 都會拎去遺失中心果邊架~

子爵府

原文章由 ypt 於 4/21/08 02:01 PM 發表

mcdull......oh, 原來係咁呀~ 咁都可以去報案架, 報遺失物件, 或者去九巴公司果邊報失, 如果有人執到, 好心的話, 都會拎去遺失中心果邊架~

ypt,

我會同老公講架啦! thanks!

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-21 13:27 發表

ypt,

其實唔係現金,而係佢用自己錢剛剛買了些工作上的材料,但就等車時留低o左,佢發覺時已經去巴士的總站搵,又去返出事地點搵架啦! 但係都搵唔到。 咁你話佢係咪等同跌現錢呀! 佢無報警呀! 我剛剛都有提議佢,但 ...

mcdull...

子爵府

all,

早晨呀!

ypt,

我老公最後都係無去報警,又無打去巴士公司到講。因為佢話因為要趕工,所以已經係尋日再買過d材料啦! 唉!
知道佢呢次咁唔小心gei損失,我到宜家個心都仲有小小拿住拿住呀! 因為佢今次係用佢做散工得番黎gei錢去買料架! 本來仲唸住呢個月生意麻麻地,佢做d散工可以幫補下屋企開支ma! 但就係咁一時大意就無o左筆錢啦!  我知佢都因為呢件事唔係咁開心架! 所以我都無話佢,係唔係都唔見o左落,我再出聲話佢都無用。 只希望佢經過呢次咁大gei教訓之後,以後真係學會小心d啦!

子爵府

原文章由 米水 於 4/22/08 12:06 AM 發表

mcdull...

米米,

子爵府

all,

法國品牌童裝Le Compagnie Des petite 開倉呀! 有需要就去睇睇啦!

地址 : 荔枝角道838號勵豐中心306室
電話: 23700126

詳細資料

$100 4件

星期一至五
10點半-7點半
星期六
10點半-5點

[ 本文章最後由 Mcdull 於 08-4-22 10:04 編輯 ]

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-22 10:03 發表
all,

法國品牌童裝Le Compagnie Des petite 開倉呀! 有需要就去睇睇啦!

詳細資料

$100 4件

星期一至五
10點半-7點半
星期六
10點半-5點 ...

mcdull...多謝報料!我想去望望!

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-22 09:37 發表
all,

早晨呀!

ypt,

我老公最後都係無去報警,又無打去巴士公司到講。因為佢話因為要趕工,所以已經係尋日再買過d材料啦! 唉!
知道佢呢次咁唔小心gei損失,我到宜家個心都仲有小小拿住拿住呀! 因為佢今次 ...

好明妳同妳老公心情嘅..如果我part time d人工跌左,我都喊死都似....

不過真係,錢財身外物,無左再努力搵過啦~!

子爵府

原文章由 米水 於 4/22/08 02:46 PM 發表

mcdull...多謝報料!我想去望望!

米米....唔駛客氣! 你如果搭mtr去,你係茘枝角站昇怡居出口出,行5min到就到架啦!

我或者明天放工後去,睇下買唔買到d明年著gei 冬天/夏天衫呀!
我舊年都有去呢個倉,執到d今年夏天著gei衫,真係唔錯。話哂呢個品牌d衫,質地/款都唔錯ma!

子爵府

原文章由 米水 於 4/22/08 02:48 PM 發表

好明妳同妳老公心情嘅..如果我part time d人工跌左,我都喊死都似....

不過真係,錢財身外物,無左再努力搵過啦~!

米米...多謝你!

係啦! 我都係咁同佢講。

子爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-22 09:37 發表
all,

早晨呀!

ypt,

知道佢呢次咁唔小心gei損失,我到宜家個心都仲有小小拿住拿住呀! 因為佢今次 ...

mcdull..... 好明白你既心情 ~ 男人係咁架啦, 粗心大意, 又唔知肉赤兩個字點寫。F.7都試過跌銀包跌錢啦, 佢咪又係同啷爸一樣態度, 唉~~ 兩二個字, 算啦~ 真係錢財身外物, 雖然心痛, 但錢可以慢慢再搵番, 唔好為呢件事而影響心情啦~

子爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-22 10:03 發表
all,

詳細資料

$100 4件

星期一至五
10點半-7點半
星期六
10點半-5點 ...

mcdull....多謝報料, 我都想去睇吓, 不過要睇就唔就到時間去先得, 係呢, 知唔知佢開倉開到幾時, 有冇deadline日子呀~

伯爵府

原文章由 Mcdull 於 08-4-22 15:39 發表

米米....唔駛客氣! 你如果搭mtr去,你係茘枝角站昇怡居出口出,行5min到就到架啦!

我或者明天放工後去,睇下買唔買到d明年著gei 冬天/夏天衫呀!
我舊年都有去呢個倉,執到d今年夏天著gei衫,真係唔錯。話哂呢個品牌d衫, ...

mcdull...其實前年我喺sogo特賣場買過,又係100蚊4件,原來都真係幾唔錯,不過舊年就無去買,今年等我去望下先,20蚊件,買幾件粗著都抵...

伯爵府

原文章由 ypt 於 08-4-22 23:27 發表

mcdull..... 好明白你既心情 ~ 男人係咁架啦, 粗心大意, 又唔知肉赤兩個字點寫。F.7都試過跌銀包跌錢啦, 佢咪又係同啷爸一樣態度, 唉~~ 兩二個字, 算啦~ 真係錢財身外物, 雖然心痛, 但錢可以慢慢再搵番, 唔好為呢 ...

ypt...想問,form 7點樣將個銀包掉左架?其實我係想講,d男人好鐘意出街唔帶袋,將d銀包呀~電話就咁放入褲袋,我成日提我老公,佢係都唔聽,點知試過有兩次搭車將個碎紙包,電話由個褲袋到"sin"左出黎,好左兩次都攞得番,我睇下佢幾時有第三次!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至