烹飪搵食

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

回覆 #4 minka 的文章

minka : 請問 煙肉,雞亦 , 牛仔骨賣咩價錢 ?

男爵府

回覆 #2 康仔媽咪 的文章

嘩 ..好吸引喎 ..

男爵府

回覆 #5 kianmama 的文章

是會代切的 , 上次見有一位女士買銀雪魚 , 要求 以 2 吋厚度切的 .

大宅

各地的肉類如牛、羊、豬及急凍海鮮類,凍肉由世界各地入口,如加拿大、美國、紐西蘭、巴西等,亦有各種醬料售賣。繁忙時間需排隊等候。

營業時間:

星期一至六:09:00-18:00
星期日:09:00-21:00

付款方式: 現金

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=16532

希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

大宅

-- 『會』無得睇貨 or 揀
-- 『會』好過超市 d 質素好多
-- 『會』有個 list 比你睇, 但痴哂係牆上面
-- 『會』好多人排隊, 但未必開口催你

原文章由 Fatima_melanie 於 08-5-8 16:09 發表
門市是不是無得睇貨的? 無得睇咁咪唔知d 野咩質素?
佢會唔會有個list 話俾你聽有咩賣同幾錢?
會唔會好多人排隊催你快d 買的?

大宅

hahaha 正 !!

原文章由 mickeyeva 於 08-5-8 17:42 發表
我上次用漢寶飽來夾焗的牛肉餅, 超正, 想起都流口水, 又平又好吃過貴"宜媽家俬"的牛內丸 前年我有BB經常去禮頓中心看医生都唔識去和興行買, 只是經常見好多人排隊, 但唔知買甚麼?? 只識去蘭芳吃茶餐嘆奶茶, ...

男爵府

唔該曬

原文章由 monkeyyyy 於 08-5-8 21:49 發表
-- 『會』無得睇貨 or 揀
-- 『會』好過超市 d 質素好多
-- 『會』有個 list 比你睇, 但痴哂係牆上面
-- 『會』好多人排隊, 但未必開口催你

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

thanks

原文章由 katrinafu 於 08-5-8 21:17 發表
是會代切的 , 上次見有一位女士買銀雪魚 , 要求 以 2 吋厚度切的 .

複式洋房

many thanks

原文章由 康仔媽咪 於 08-5-8 21:45 發表
各地的肉類如牛、羊、豬及急凍海鮮類,凍肉由世界各地入口,如加拿大、美國、紐西蘭、巴西等,亦有各種醬料售賣。繁忙時間需排隊等候。
營業時間:

星期一至六:09:00-18:00
星期日:09:00-21:00

付款方式: 現金

http://ww ...

男爵府

嘩,講到我想即刻放工去買,唔知有冇媽媽知道由鑽石山或新浦崗有冇巴士去個道?

男爵府

報告 !

今日去開灣仔區 , 順道去了和興行 , 見mokeyyyy提及到的銀雪魚咁好味 , 引鬼死我 , 咪入去買 , 點知店員說銀雪魚冇貨 , 近期都會冇貨返住 . 結果我買了半條白鱈魚 $527 / $68磅 , 好鬼大條 ,所以有半條買 ,另買了2包辣肉腸及2包免治牛 .
唉.....原來我仲唔記得買春雞呀 .........

其實早兩日在citysuper試食過白鱈魚 , 味道都ok, 好滑 , 好似話冇銀鱈魚咁多油囉 , 所以我先敢在和興行買白鱈魚咋 .

[ 本文章最後由 katrinafu 於 08-5-9 15:48 編輯 ]

侯爵府

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 開心吸收勳章

半條大約有多少件, 試食完記得上黎報告好唔好.
原文章由 katrinafu 於 08-5-9 15:41 發表
今日去開灣仔區 , 順道去了和興行 , 見mokeyyyy提及到的銀雪魚咁好味 , 引鬼死我 , 咪入去買 , 點知店員說銀雪魚冇貨 , 近期都會冇貨返住 . 結果我買了半條白鱈魚 $527 / $68磅 , 好鬼大條 ,所以有半條買 ,另買了2包 ...

男爵府

回覆 #1 kianmama 的文章

總數14件 , 但我是要魚下半身 , 因上半身面積太大 , 怕個鑊唔夠大 . 我今晚就煎來食了 .

男爵府

回覆 #1 kianmama 的文章

總數14件 , 但我是要魚下半身 , 因上半身面積太大 , 怕個鑊唔夠大 . 我今晚就煎來食了 .

男爵府

回覆 #25 monkeyyyy 的文章

mokeyyyy : 想請教你 , 點整牛肉餅好味道 , 我都想香到隔離屋呀 !

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Hi Katrinafu, 請埋我吃, 哈哈! 期待妳的食評! 還有總數14件, 要幾多錢??
原文章由 katrinafu 於 08-5-9 17:32 發表

[ 本文章最後由 mickeyeva 於 08-5-9 19:10 編輯 ]

大宅

咁我上星期咪好好彩, 買到條銀鱈魚 ?!?!?!

原文章由 katrinafu 於 08-5-9 15:41 發表
今日去開灣仔區 , 順道去了和興行 , 見mokeyyyy提及到的銀雪魚咁好味 , 引鬼死我 , 咪入去買 , 點知店員說銀雪魚冇貨 , 近期都會冇貨返住 . 結果我買了半條白鱈魚 $527 / $68磅 , 好鬼大條 ,所以有半條買 ,另買了2包 ...

大宅

我用一包免治牛肉 + 薯仔 + 洋蔥 + 粟米 咁整 !!
真係超正呀 !!!

原文章由 katrinafu 於 08-5-9 19:06 發表
mokeyyyy : 想請教你 , 點整牛肉餅好味道 , 我都想香到隔離屋呀 !

男爵府

回覆 #2 monkeyyyy 的文章

條白鱈魚都好正 , 好滑 , 好好味 , 我隻3歲馬騮囡食到唔停咀 ,成碗飯冇食 , 食哂舊魚 , 她一個人仔 , 差不多食了一塊 .

男爵府

報告

是今日買的白鱈魚

這是今日買的白鱈魚 , 我買了條魚下半身

我先吃了條魚較細的部份

我由尾食起先 , 我囡囡自己吃了近一片 . 其實是第2張圖中最底最大的一片 .

[ 本文章最後由 katrinafu 於 08-5-10 11:44 編輯 ]

首頁
12345...11

尾頁

跳至