跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

Hello~~ I am also thinking to let my son attending kidergarden in Kowloontong next year September.
If you have decided any bus service, can you also pm me too?
Hello everybody~~!

別墅

原帖由 phoebe1214 於 09-5-23 23:13 發表

已問過, 今年會所會籍不可幫"非會籍人仕"報游泳班

別墅

好媽媽勳章

我再幫你問下!!!

原帖由 622 於 09-5-29 14:59 發表

已問過, 今年會所會籍不可幫"非會籍人仕"報游泳班

子爵府

好媽媽勳章

我都想問要多大才可以參加游泳班呢? 我都想比我呀B學游泳,不過我都冇join clubhouse。

我呀B每日下午都會去公園玩架~~

別墅

原帖由 phoebe1214 於 09-6-1 00:56 發表

Thanks

大宅

好媽媽勳章

原帖由 VB04 於 09-5-22 17:16 發表

Hello~~~ 你好呀~ 可能遲D一齊做書友仔添~~~

可能都有機會喲,。。咁你有無心水嘅幼稚園啊?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 VB04 於 09-5-29 13:22 發表
Hello~~ I am also thinking to let my son attending kidergarden in Kowloontong next year September.
If you have decided any bus service, can you also pm me too?

上星期六 30/05,playgroup 安排了參觀了九龍塘幾間幼稚園,仲有幼稚園安排了外藉老師上了20分鐘堂添,有間仲可即場面試。遲些有幼稚園會再安排一個日子給我們pg同學仔一同面試

大宅

好媽媽勳章

其實我都有擔心過如果日後囡囡真係安排去九龍塘讀幼稚園,佢咁細個,車程長,會否好辛苦呢。。。。

又唔知元朗讀萊茵好唔好? 始終不太熟元朗嘅幼稚園。

子爵府

好媽媽勳章

請問你閒Playgroup甘好既?有得參觀幼稚園?我都concern車程問題,如果讀九龍塘的話,可能要搭長途校車。 不過講真,我仔仔係超細仔(07年12月),如果收先算啦!!

元朗萊恩,好似冇加州個閒甘好喔~~~

我都有念住報(大包圍),不過如果元朗的話,可能會柬真光。幼兒園就近就算~~反正都係讀半年。

原帖由 lilian11 於 09-6-4 04:07 發表

上星期六 30/05,playgroup 安排了參觀了九龍塘幾間幼稚園,仲有幼稚園安排了外藉老師上了20分鐘堂添,有間仲可即場面試。遲些有幼稚園會再安排一個日子給我們pg同學仔一同面試 ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 lilian11 於 09-6-4 03:58 發表

可能都有機會喲,。。咁你有無心水嘅幼稚園啊?

我心水:
Kentville
Norwegian Int'l Sch (冇校車係一個問題~)
真光
生命堂

好矛盾,想讀D國際學校,但係又想用學券,做左甘多年納稅人,吾想sit比政府~~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 VB04 於 09-6-4 08:40 發表
請問你閒Playgroup甘好既?有得參觀幼稚園?我都concern車程問題,如果讀九龍塘的話,可能要搭長途校車。 不過講真,我仔仔係超細仔(07年12月),如果收先算啦!!

元朗萊恩,好似冇加州個閒甘好喔~~~

我都有念住報(大包圍),不過如果元朗 ...

我囡囡都是07 年12 月喎,

大家有得交流吓

大宅

好媽媽勳章

下個星期日下午,我哋playgroup family 創辦人,亦即我們教育顧間,她在荃灣幫ATV 搞完活動後,酒店會照相借舞臺給她,為我們pg family 家長解答找幼稚園疑難問題。

我到時會帶埋囡囡去,你有無興趣聽吓呀?今次免費。
之前她也曾設講座給我們家長,解釋分析過九龍塘區的幼稚園詳情,、、、、等等。

別墅

好媽媽勳章

我都有去公園架, 你幾點去架?

原帖由 VB04 於 09-6-2 09:43 發表
我都想問要多大才可以參加游泳班呢? 我都想比我呀B學游泳,不過我都冇join clubhouse。

我呀B每日下午都會去公園玩架~~

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 phoebe1214 於 09-6-10 23:14 發表

大約5點。。。你呢

複式洋房

Hello 好耐無上黎啦!
我都仲未開始幫小b報N1...
一來要返工比較忙, 二來又知有邊間有位可以選擇, 會唔會太遲? 好煩惱...nickb好似讀天美, 請問仲有無位?
各位mami, 有邊間N1可以推介, thanks.

原帖由 VB04 於 09-6-4 08:49 發表

我心水:
Kentville
Norwegian Int'l Sch (冇校車係一個問題~)
真光
生命堂

好矛盾,想讀D國際學校,但係又想用學券,做左甘多年納稅人,吾想sit比政府~~~ ...

複式洋房

如果你住錦繡, 得"天美"有N1, 我小朋友都在這裡讀, 老師好細心和有耐性, "天美"N1只須買運動衫(唔駛買校服), 如果K1轉校, 可以慳返D校服錢.

子爵府

好媽媽勳章

我淨係交左報名表,20蚊。仲未有得in住。我念天美應該仲有位的。

複式洋房

多謝兩位mami比意見!

大宅

我囡囡讀緊大埔安基司n1, 今年9月讀k1喇~~
我都住錦繡, 我知有校車可以到, 我就自己車佢返學放學, 你地可以考慮下囉
因為返左一年, 我囡囡都好開心, 日日話要返學, 而且識講多左好多野, 我比佢讀國際班,
佢依家都識講小小國語, "拍拍手, 做朋友" "老師早" "起立"等等....英文就一定無問題...希望幫到你地~
因為我都係唔想佢出kln tong讀, 好似好遠咁~~但元朗又多大x人, 所以又唔係咁想比佢去讀,

大宅

好媽媽勳章

我打算n1在元朗讀,下年1月看有無得插班,到K1就去九龍塘讀。

首頁

尾頁

跳至