自由講場

跳至

首頁
12345...39

尾頁

侯爵府

原文章由 f.u 於 08-10-1 15:41 發表

阿太太:呢d知係你o既假設,如果amy講o既野係真o既,佢睇到你咁話佢,你估佢會點呢?如果你唔信佢講o既野,你大好以唔發表你o既意見,但情你唔好講埋哂d假設成o既野,amy而家已經好難受,如果佢睇埋你咁講佢,因為咁佢走去做傻事o既話,咁 ...

雖然件事真 or 假真係要當時人先知, 但我吔唔識佢, 有 d 理性 d 既會咁諗真係唔出奇..
莎莎莉莉雖然唔識佢, 但可以 sure 唔係 29 , 因為已經有個仔 2-3 yrs 架啦... 响 05 topic 已經見佢存在, 你唔好敢話佢啦, 佢只係用另一個角度去諗啫...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 f.u 於 08-10-1 15:44 發表

如果你唔信o既話,你大可以唔出聲囉,唔好再落井下石喇

所以,我們都希望正室會在這件事裡有美好的結局。即使我覺得戲劇性,但我一開始選擇了信,我就會認為有那隻狐狸29存在、那個負心男。

我也不認為不信的人落井下石的,因為如果同amy熟的媽咪,很了解她的生活背景的媽咪,也一定會很想幫她、幫她出氣。

但是如果不熟悉amy的媽咪(如我),一開始就會很想罵那29和負心男,然後慢慢發現點解amy沒有回應,只是我們自己罵,開始holdback想一想。
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

禁止訪問

侯爵府

原文章由 寵壞了 於 08-10-1 15:47 發表
幾時既報紙呀
等我睇下個狐狸精點死:;pppp:

如無改期 -16/10 見報 啦...

f.u.
你會揾邊間報紙先, 等我留意下嗎 ?

子爵府

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:51 發表

雖然件事真 or 假真係要當時人先知, 但我吔唔識佢, 有 d 理性 d 既會咁諗真係唔出奇..
莎莎莉莉雖然唔識佢, 但可以 sure 唔係 29 , 因為已經有個仔 2-3 yrs 架啦... 响 05 topic 已經見佢存在, 你唔好敢話佢啦, 佢 ...

同意。因為這兒是 "自由講場"

我們可以用自己的理性想法去分析、也可以用感性的態度去同情或加以援手。

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:51 發表

莎莎莉莉雖然唔識佢, 但可以 sure 唔係 29 , 因為已經有個仔 2-3 yrs 架啦... 响 05 topic 已經見佢存在, 你唔好敢話佢啦, 佢 ...

哈哈, 你又記得我既?
你的都係0511bb?

唉, 都係果句啦
做不損人不利己的事, 點講都得
但呢件事, 我真覺得係一d損人不利己的事,
始終唔希望發生

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

原文章由 莎莎莉莉 於 08-10-1 15:56 發表

哈哈, 你又記得我既?
你的都係0511bb?

唉, 都係果句啦
做不損人不利己的事, 點講都得
但呢件事, 我真覺得係一d損人不利己的事,
始終唔希望發生

of coz 記得.... 我個 b 都係 0511 架嗎...

總知, 我吔希望呢件事能 happy ending

子爵府

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:57 發表

of coz 記得.... 我個 b 都係 0511 架嗎...

總知, 我吔希望呢件事能 happy ending

me too la !

happy ending ~~

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 莎莎莉莉 於 08-10-1 15:34 發表

有時我係度諗
其實網上面有好多人作故仔
但, 有d故仔作得來, 唔會害人
但係, 呢單野, 我會諗:
如果呢個"amy"
可能只係一個男朋友被人搶走了的人
佢唔甘心男朋友懷抱他投
所以故意作故仔出來
等人去破壞人家婚禮
結果會點?

之前有個神經婦一樣係bk作故仔, 同其他大肚媽咪share
跟住發生既事, 大家都知道
點解仲唔吸取教訓?
對網上言論, 提防警愓呢?[/QUOTE]

原文章由 f.u 於 08-10-1 15:41 發表

阿太太:呢d知係你o既假設,如果amy講o既野係真o既,佢睇到你咁話佢,你估佢會點呢?如果你唔信佢講o既野,你大好以唔發表你o既意見,但情你唔好講埋哂d假設成o既野,amy而家已經好難受,如果佢睇埋你咁講佢,因為咁佢走去做傻事o既話,咁你承唔承擔得起阿,你咁講,除左一個可能,如果唔係你唔會咁樣落井下石,就係你就係個29,你唔好比我講中囉,如果真係唔係o既話,咁你就唔好亂講野喇,當造下好事喇

f.u

妳都幾得意....只有妳講無人講(講得唔啱妳就罵人係29, 咁妳又係邊個), 香港係一個言論自由嘅地方, 任何人都可以發言(包括不知所謂嘅人)

我只係間中睇下個故事發展, 並唔清楚事件真實, 但amy都無再回應任何topic, 點解外人要咁緊張(呢d就係香港人本性{八}), 家家有本難唸的經, 朋友~~先理好自己的家才好理人, 否則自己都有可能係第2個amy.

如妳所言(amy)所講都係真的話(莎莎莉莉)就會傷到她的心, 請問聲, 如(amy)所講的全是廢話, 咁佢就傷了多少人的心. 其次(amy)要做傻事的話, 一早已早咗啦, 俾老公hurt到咁都唔到, 反而會對一個外人嘅言論做, 妳係咪有問題呀

最後......如妳咁清楚佢地嘅家事, 妳不如親身去幫佢地啦...唔好係度猜啞謎

sorry....個人觀感, 請見諒!!!

[ 本文章最後由 joan121 於 08-10-1 16:06 編輯 ]

侯爵府

原文章由 f.u 於 08-10-1 15:57 發表

哦,我都係用返佢d假設性o既用語嗟

其實佢都講得啱, 粉嶺事件, 佢都係 remind 下大家小心 d啫...

anyway, 希望你既熱心可以幫到佢吔啦

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:53 發表

如無改期 -16/10 見報 啦...

f.u.
你會揾邊間報紙先, 等我留意下嗎 ?

個狐狸精都係BK架
依家揚左出來,我諗佢個日都唔罷或者改酒樓啦

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

原文章由 cubixluk 於 08-10-1 15:59 發表

其實佢都講得啱, 粉嶺事件, 佢都係 remind 下大家小心 d啫...

anyway, 希望你既熱心可以幫到佢吔啦

f.u.真係好熱心,希望可以幫到佢地啦 ! 起碼對受害人有positive support !

不過,現在揚得咁厲害,29分分鐘不擺酒了

侯爵府

原文章由 寵壞了 於 08-10-1 15:59 發表

個狐狸精都係BK架
依家揚左出來,我諗佢個日都唔罷或者改酒樓啦

係囉.... e 家開咗 topic, 比人知你知, 咪好危囉...
當時人實避你架喎

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 f.u 於 08-10-1 15:26 發表

梗係唔係喇,下 乜你唔知大婆係邊個嗎?
不過大家唔好係呢度講勒

你識大婆??
如果你係講講下就唔好攪啦~
免得大婆比佢老公又話佢,咁樣大婆0既日子重難過.
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

禁止訪問

首頁
12345...39

尾頁

跳至