親子旅遊

跳至

首頁
12345...13

尾頁

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 jaysonmama 於 08-10-7 12:12 發表

我同你一樣, plan左1中出發, 今次同朋友去, 佢都提議搭凌晨機(ana)....
如果o孔到CX平機票就好lu

CX D機票好貴呀....上次去日本都係坐cx, 但我又未試過零晨機好想試下呀~貪佢玩多日嘛^^

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 mlkk 於 08-10-7 14:21 發表

我第一次同阿女去,唔搭零晨機lu,我怕佢辛苦呀~~如果得我同老公,都會搭hehe

我見你仲有個細b...你帶唔帶佢去呀?

子爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-7 21:55 發表

我見你仲有個細b...你帶唔帶佢去呀?

我唔帶呀,因為帶兩個咁細,我同老公一定頂唔順mouth: 我想問下帶佢地坐cx會唔會舒服d架?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

CX 同 ANA 凌晨機我都搭過
如果你囡囡可以好似我仔仔咁去到邊到瞓到搭邊間都冇問題
但唔可以最好搭 CX ...

原文章由 mlkk 於 08-10-7 22:39 發表

我唔帶呀,因為帶兩個咁細,我同老公一定頂唔順mouth:mouth:" /> 我想問下帶佢地坐cx會唔會舒服d架?

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-10-8 14:46 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 蘇樂B 於 08-10-7 21:54 發表

CX D機票好貴呀....上次去日本都係坐cx, 但我又未試過零晨機好想試下呀~貪佢玩多日嘛^^

如果o孔到"飛! 撲! 精選!"就好喇!
我9月跟團搭凌晨機去首爾, 成晚瞓唔到, 都幾辛苦! 落左機重要係機場等個幾鐘.... 第二日下午4-5點食晚飯就返酒店, 咪即係唔係多d時間 , 自由行當然唔同啦!

我朋友當初都話搭凌晨機....不過經此一役, 我對凌晨機麻麻地, 都要睇下朋友點啦!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 mlkk 於 08-10-7 22:39 發表

我唔帶呀,因為帶兩個咁細,我同老公一定頂唔順mouth: 我想問下帶佢地坐cx會唔會舒服d架?

我反而係去咁多次旅行....坐黎坐去都係cx同ka....cx都ok o架, 反而聽人講ana/jal d位窄d...唔知真定假...老公又高大我又唔係細粒嘛, 咁咪會好迫囉?

子爵府

原文章由 Oscar媽 於 08-10-8 08:39 發表
CX 同 ANA 凌晨機我都哲過

THX呀~~咁我諗我要cx好d,因為我女好難瞓到架~~

子爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-8 13:28 發表

我反而係去咁多次旅行....坐黎坐去都係cx同ka....cx都ok o架, 反而聽人講ana/jal d位窄d...唔知真定假...老公又高大我又唔係細粒嘛, 咁咪會好迫囉?

我之前去個幾次都係搭cx or jal,有一次搭nw,真係cx比較舒服,我諗我都係問下cx好d lu~~
你今次都係cx?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Oscar媽 於 08-10-8 08:39 發表

我囡囡就係邊度都訓得著果d, anytime anywhere只要我or老公抱住/攬住佢....連麻雀table前都訓到~haha....

我想問ana d位係咪真係窄過cx?? 聽人講ana份kids meal好正, 有野送?? 係咪呀??

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 mlkk 於 08-10-8 13:31 發表

我之前去個幾次都係搭cx or jal,有一次搭nw,真係cx比較舒服,我諗我都係問下cx好d lu~~
你今次都係cx?

今次唔係CX喇, 上次去就係囉~今次貪心D....想坐零晨機所以book o左ANA, 不過如果小朋友太細就梗係唔好啦, 我個囡都OK, 去果陣都Nearly 4歲

別墅

吓 ! ! CX 邊有凌晨機去東京呀 ? ?

而家只喺得 ANA / JAL 先有凌晨直航東京

你講嘅 CX 凌晨機...應該喺啲大時大節長假期嘅加班包機

大宅

原文章由 蘇樂B 於 08-10-8 13:31 發表

我囡囡就係邊度都訓得著果d, anytime anywhere只要我or老公抱住/攬住佢....連麻雀table前都訓到~haha....

我想問ana d位係咪真係窄過cx?? 聽人講ana份kids meal好正, 有野送?? 係咪呀?? ...

我4月時同小朋友坐過,ana份禮物超唔得,只係BB搖鈴,飛機仔或playing card,完全唔吸引。kids meal都係普通。

子爵府

原文章由 蘇樂B 於 08-10-8 13:31 發表

我想問ana d位係咪真係窄過cx?? 聽人講ana份kids meal好正, 有野送?? 係咪呀?? ...

icic~~咁我再考慮下先,你地d女女真係好呀~~
我自己覺cx既位係闊d law~~

洋房

請問你們會安排甚麼行程?
我會christmas去,有甚麼地方適合老人家及小朋友(2.5yrs)?

子爵府

古天師

我意思係 cx 直航同 ana 既凌晨機都搭過去日本
而唔係 cx 有凌晨機

原文章由 古天師 於 08-10-8 14:07 發表

吓 ! ! CX 邊有凌晨機去東京呀 ? ?

而家只喺得 ANA / JAL 先有凌晨直航東京

你講嘅 CX 凌晨機...應該喺啲大時大節長假期嘅加班包機

...

子爵府

我都係去咁多次日本都係搭 cx 係幾舒服..
係 7 月頭搭 ana 凌晨機 d 位係窄 d ...

我覺得 cx 個 kids meal 正 d 禮物都係...
ana 份 kids meal 我個仔仔睇左都冇食到...

原文章由 蘇樂B 於 08-10-8 13:28 發表

[ 本文章最後由 Oscar媽 於 08-10-8 22:06 編輯 ]

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 annamjyeung 於 08-10-8 16:02 發表

我4月時同小朋友坐過,ana份禮物超唔得,只係BB搖鈴,飛機仔或playing card,完全唔吸引。kids meal都係普通。

車....仲以為好正添~不過算啦, 都唔係志在佢份kids meal, 零晨機我個囡唔會起身食野~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 sze_budden 於 08-10-8 21:05 發表
請問你們會安排甚麼行程?
我會christmas去,有甚麼地方適合老人家及小朋友(2.5yrs)?

我都係例牌o野啦, 本來諗住去箱根....但係怕阿囡唔多o岩玩同唔想坐太耐車來回東京, 所以cancel o左, 搞到我浸溫泉個美夢幻滅o左~

我plan o左會去o既就係去摘stawberry, 麵包超人館, bayside out (呢3樣野都係橫濱果附近會同一日進行), 有一日去disneyland, 仲有kidzania, 防災館, 秋葉原, 淺草, 上野, 中野, 台場, 新宿, 涉谷, 原宿, 池袋 (我住果度)..

用一日去橫濱,一日disneyland,其餘5日平均一日去兩個地方, 希望唔會太趕....不過有d去唔到我唔會勉強隨時都唔去,depends我一家人到時既狀態啦~

如果你有老人家,我諗箱根比較鄉郊d o既地方都幾o岩佢地~小朋友就樂園唔少得(disneyland/sea、麵包超人館、富士急、hello kitty land...)

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Oscar媽 於 08-10-8 21:38 發表
我都係去咁多次日本都係搭 cx 係幾舒服..
係 7 月頭搭 ana 凌晨機 d 位係窄 d ...

我覺得 cx 個 kids meal 正 d 禮物都係...
ana 份 kids meal 我個仔仔睇左都冇食到...

...

icic....窄d都冇計啦, 鬼叫要坐零晨機咩~

或者遲d cx出特價飛先考慮啦, 我問過agent如果cx 去程坐504, 回程坐505 air fare都貴d

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原來tokyo kidzaniz有英文o架,如果識聽o既小朋友可以去試下啦,我個囡只係識聽少少英文,不過如果我去到都prefer佢去英語果邊rather than日語,at least識聽少少好過完全唔識...hahaha~

http://www.kidzania.jp/tokyo/pavilion/english.html

首頁
12345...13

尾頁

跳至