自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都明白你係膽心一家大小健康,
但你會唔會緊張咗D呢?

如果係咁,响醫院做嘢果D咪應該仲驚?!

大宅

係呀, 我都試過氣管敏感一去到冷氣地方就咳唔停, 不過我有用紙巾掩口, 但d人就當我好似肺癆咁望住我, 個心真係好難受.

原文章由 方方媽媽 於 08-12-14 23:31 發表
雖然佢地咳而唔帶口罩係唔arm,但你既反應又好似激左少少.
你比佢地嚇親之餘,佢地可能都比你嚇親.咁就當和左條數囉.
d無公德心既人,你都係防不勝防架啦,不如自己帶口罩自保啦.
有時,咳係特然來架.
今日阿囡放 ...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 麟媽媽 於 08-12-15 00:26 發表
帶口罩有樣野好,
平日係北角MTR 轉車勁多人,
d 人唔理三七二十一亂咁迫上車,
如果我帶口罩上左車轉身面向車門,
咁d 人會停低唔迫上黎等下一架,哈哈!

...

果然係好方法喎

我連訓覺都帶住口罩,驚野到比個囝
愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

好媽媽勳章

緊張係正常,不過好似激左少少~
可能我不是當時人^^
樓主,唔好為左d無責任感既陌生人勞氣啦^^
下次帶定個口罩出街囉~~

子爵府

我大住個肚咪仲驚, 而家好x多人病呀, 但無奶油唔比人病同鬧人好病架嘛~ 若果淆底唯有自己戴口罩啦

男爵府

帶口罩有樣野好,

...

我都試過係北角MTR 無事無幹, 都帶住個口罩, 發覺可以企得鬆動好多
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

珍珠宮

唯有自己裝備好自己,多運動,多休息,好 d 身體唔怕病菌lor!

有次係街等人,有個女人行過,彎彎地腰打大左個大乞次,個高度剛剛係我個囡個頭....唉! 好在阿囡夠壯,無"拿"野!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

原文章由 ypoons 於 08-12-14 23:39 發表
我都覺得而家d人少左帶口罩!
我仔一個月前上興趣班, 就係俾另一個男仔野到 , 到而家都仲咳緊, 我覺得個男仔阿媽好自私, 個仔病成咁都俾佢上堂又唔帶口罩, 當時得佢2個上堂, 我o係教室出面都聽到佢起勢咁咳( ...

唔好話興趣班,番學校都係咁啦
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

複式洋房

樓主,我都覺得俾人噴到成臉口水,真係好嬲,但係都唔駛喊咁激呀?
老實講,有病的人都要出街睇醫生,搭LIFE AND車都要架,你咁驚,真係好難避免喎!!一係你自己戴口罩,自己開車出街,OR唔出街...成條街咁多人,有細菌好正常,好多病都係空氣傳染喎!!

好多人唔駛顧人的感受做左"D"唔應該的野,SO我諗無人永遠都唔會做錯事,唔好激嬲自己啦!!

水晶宮

其實唔止係中國人咁唔講究衛生
有次在法國, 又係D外國人病左都唔戴口罩, 兜口兜面咁向住我咳

等待驗證會員

我今朝見到有個阿叔仲過份,坐小巴時直接吐痰(好大dok)落個垃圾箱度(八達通器下面),我坐最後望到都想嘔啊

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得樓主既反應太過激啦,如果比我遇到你,我驚我會比你既反應嚇親

人地係唔啱,但係你咁樣,會令到你身邊既人好辛苦架,放鬆D啦,人都會健康多D

男爵府

畀面勳章

咁你果日都幾黑ga wo

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 Rilakkuma12 於 08-12-14 21:31 發表
呢排真係好多人咳,啲朋友話係冇病啲人才會帶口罩,有病嗰啲唔帶架!

咁都得!

伯爵府

BK Milk勳章

你好誇張呀

佢地冇公德心係唔啱, 唔洗喊卦

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

帶口罩有樣野好,

...

伯爵府

BK Milk勳章

如果真你o甘驚, 假日唔好去人多的地方
or 帶mask
cwb and tst 好多大陸人, 多數都係o甘

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

d 人真係好討厭, 我依家都唔敢帶BB去商塲, 我真係好怕D菌,

仲有我點都會有個口罩放係手袋, 而亞仔個書包同去街袋都一樣點都有個口罩係咗近, 就係怕咗有咁既情況出現,人地唔做唔通刹咗佢咩, 咪唯有自己做多步囉!

首頁
12345...6

尾頁

跳至