論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

其實街市係イ巨地既娯樂圏就真。八掛、扮靚、攞料、收料、是非丶抹黒、誹謗、同性戀、セ都有!

唯獨是無靚女呢下晤似!:;pppp:

大宅

DoReMi媽媽, 你講閞抹車,我就想起的白痴衰野: 1.我教了佢點抹, 比我發覺原來佢無聽我指示, 就話係其他一齊抹車的工人教佢. 2. 試過幾次突激check佢, 條友原來煲電話, 唔怪得抹個半鐘先回家, 佢話個個抹車都帶電話, 而係其他工人教佢wor. 3. 我多數叫工人大約4點半抹車, 有一日我話唔駛抹, 佢好似好失望,重好心急求我比佢去抹. 我話: o.k. 你鐘意就去, 反正坐係屋企無野做睇報紙, 佢好開心偷笑地去"抹車". 4. 後來, 有一次心血來潮, 踉住佢後面 (當然懵婆比人跟都唔知) . 原來佢拿住抹車的水桐同用品去了market同人吹水, 之後重去埋shopping mall, shopping完先去抹車. (抹車時間只用了15分鐘. 激氣.
原帖由 DoReMi媽媽 於 09-1-15 13:32 發表
好似我公主咁白痴, 實聽嗰啲老屎忽點啦! 不過佢唔識買餸, 都係我同佢一齊去, 但我覺得停車場都係大染缸, 抺車嗰陣我講下你嗰個僱主, 你又講下我, 講個不亦樂乎! ...

大宅

Yes, 屎坑係我個工人的至愛留戀地.
原帖由 pollyw 於 09-1-16 09:40 發表
其實重一度大家未必發現…就係屋企个屎坑。 イ巨地呢响屎坑用電話同人傾,都傾到好多“屎坑橋”出黎!:;pppp:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-1-16 10:00 發表
DoReMi媽媽, 你講閞抹車,我就想起的白痴衰野: 1.我教了佢點抹, 比我發覺原來佢無聽我指示, 就話係其他一齊抹車的工人教佢. 2. 試過幾次突激check佢, 條友原來煲電話, 唔怪得抹個半鐘先回家, 佢話個個抹車 ...

我嗰個公主未咁離譜, 抺個半鈡真係太耐嘞! 佢都係抺9個字至1個鈡度, 電話就預咗佢實講ga嘞! 講真, 公主咁白痴就算學壞我都冇所謂, 因為佢走我都唔會可惜! 而家佢只係未衰到要炒啫!

侯爵府

醒目開學勳章

yes, 呢句真呀, 真係見咁多個bun 都見唔到一個真係靚女的, 反而香港人就有好多靚女, haha.

原帖由 pollyw 於 09-1-16 09:52 發表
其實街市係イ巨地既娯樂圏就真。八掛、扮靚、攞料、收料、是非丶抹黒、誹謗、同性戀、セ都有!

唯獨是無靚女呢下晤似!:;pppp:

大宅

佢抹個半鐘, 我真係無計. 佢在家做家務,我可以睇到or 提下佢. 我無可能跟埋佢去抹車架!! 呢方面, 大家有無計仔呢??
原帖由 DoReMi媽媽 於 09-1-16 11:28 發表

我嗰個公主未咁離譜, 抺個半鈡真係太耐嘞! 佢都係抺9個字至1個鈡度, 電話就預咗佢實講ga嘞! 講真, 公主咁白痴就算學壞我都冇所謂, 因為佢走我都唔會可惜! 而家佢只係未衰到要炒啫! ...

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-1-16 11:44 發表
佢抹個半鐘, 我真係無計. 佢在家做家務,我可以睇到or 提下佢. 我無可能跟埋佢去抹車架!! 呢方面, 大家有無計仔呢??

就係哩點我咪好鈡意我舊工人囉, 起碼識得自律吖o麻! 仲細咩, 下下要人話! 而家對住我公主, 佢都係同人喺樓下hea ga, 我咪好凶咁話佢囉, 有小小驚啩, 叫做keep住準时上嚟, 但唔駛旨意佢會早囉! 我公主仲要係白痴先會驚咋, 碰着啲老屎忽, 真係冇乜辦法!mouth:

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 happypiano 於 09-1-16 11:37 發表
yes, 呢句真呀, 真係見咁多個bun 都見唔到一個真係靚女的, 反而香港人就有好多靚女, haha.
我同你咪就係典範囉!:lol :lol

侯爵府

醒目開學勳章

no la, 你望下左手邊...................你個login既相片咪靚女law.

原帖由 pollyw 於 09-1-16 16:05 發表
我同你咪就係典範囉!:lol :lol

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-1-16 11:44 發表
同イ巨講,我陣間落黎幫你手!你間中先至落下去…咁得唔得!

子爵府

畀面勳章

我家公主都係, 開頭叫佢一個星期洗2次車,但係佢好積極,自動請纓要一個星期洗3次.....不過都由佢啦....

別墅

Talking on phone inside the carpark is so common, I even saw a helper rest on the backseat in a Mercedes to talk on her cell phone as if she was the boss, the cleaning tools all left aside.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 eatcookies 於 09-1-16 16:27 發表
Talking on phone inside the carpark is so common, I even saw a helper rest on the backseat in a Mercedes to talk on her cell phone as if she was the boss, the cleaning tools all left aside.
How I wish I can chop them into pieces!!

大宅

呢招都試過lu, 我真係間中落去 carpark 行個圈, 所以先見到佢地的衰野. 其他工人重眼望望, 佢陰陰咀笑.
原帖由 pollyw 於 09-1-16 16:08 發表
同イ巨講,我陣間落黎幫你手!你間中先至落下去…咁得唔得!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-1-16 10:37 發表
Yes, 係我個工人的至愛留戀地.

One of my ex-yans loved so much staying in 屎坑to chat on her cell phone.

Once, I heard her laughing in the See Hang while I was watching TV in the living room. Definitely she was chatting again. Then, I rang her up (the point was she didn't know that I knew she had a cell phone at that time, and I even knew her number too).

She then answered my call. I asked her on the phone, "XXX, you... get -the- fxxk- out- of- the- toilet- right- now!! " It was such a BIG SURPRISE to her!

Needless to say what happened next...:lol :lol

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 pollyw 於 09-1-16 19:38 發表
I asked her on the phone, "XXX, you... get -the- fxxk- out- of- the- toilet- right- now!! "

:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol:lol

大宅

原帖由 pollyw 於 09-1-16 19:38 發表

One of my ex-yans loved so much staying in 屎坑to chat on her cell phone.

Once, I heard her laughing in the See Hang while I was watching TV in the living room. Definitely she was chatting again ...

大宅

貓狗褓姆

我又係柴灣街市呀, 我次次叫個工人係門口等我, 就好多人同佢傾計! 真係好煩架. 唔帶佢去, 又拿唔晒. 因我多數一星期買兩次餸的.

原帖由 happypiano 於 09-1-15 12:41 發表
柴灣, 但係我相信其他街市都應該有呢d情況的.

佢地(d老屎忽)一見到d生面口既, 就會走埋去扮代表傅受工夫的.

你地小心d呀!!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至