跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

回覆 1# yminglee 的文章

我都係第二胎, 預產期20/4. 我仔仔已經3歲, 要開始同佢思想教育, 希望佢明啦!

大宅

大家好,我既預產期係4月2日,呢胎係第3胎了,呢段時間日日都好辛苦,又嘔又肚痛又發冷兼食唔到,其實我之前兩個都係呢個反應,雖說有經驗,但呢個感受真係好苦,好羨慕有D MAMA反應唔係太大呢!

大宅

其實係工人太衰所以炒了. 現在找緊新工人.
大家加油呀! 媽媽的潛能好勁架!

原帖由 hkjandk 於 09-8-18 16:38 發表
bbgirllee, 我同你情況一模一樣!

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-19 09:32 發表
阿紀,你好呀,我都係好早期~大家加油!

我已經好唔舒服,各位sister有冇咁快唔舒服呀?我第一次,個人好緊張......

ybym

恭喜
唔知你記唔記得我? 以前有傾過架
你又係4月? 我都係呀
大家可以一齊傾啦

等待驗證會員

原帖由 QQSS 於 09-8-19 13:13 發表
大家好,我既預產期係4月2日,呢胎係第3胎了,呢段時間日日都好辛苦,又嘔又肚痛又發冷兼食唔到,其實我之前兩個都係呢個反應,雖說有經驗,但呢個感受真係好苦,好羨慕有D MAMA反應唔係太大呢! ...

第3胎很厲害呀
你頭2胎係仔定女? 隔左幾耐先追?

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-19 10:37 發表
係wor,我都無講到我book左Dr. Mo~

你book左巫少慈醫生?
你係私家生, 要開刀, 佢先肯接生

大宅

大宅

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-19 15:01 發表

梗係記得你啦~ 我都知你bingo左,都未恭喜你tim~~
好開心呀,一齊做4月媽媽~

我就未係好confirm自己,我睇開既普通科E生都已經寫左紙俾我,不過我仲係好早期呀,唔敢真係好confirm....

係呢,你幾多week呀? ...

我LAST WEEK 驗到後那幾日
一直覺得唔實在
可能一日未照到心跳, 一日都係咁諗

如以LAST M計就明天6 WEEKS
預產期4月15號 (醫生開左紙)
佢係以DAY 14 排卵
我就遲多幾日排卵
所以應該係4月19號預產期

月尾產檢時再CONFIRM 預產期

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-19 15:09 發表

我知道呀,我好怕痛,heehee~~ 不過我都仲search緊有冇其他好既女E生。

今日我睇E生confirm就介紹我搵霍麗玲。

你呢,有冇book邊個E生?

霍麗玲都出名

我BOOK左月尾看張智, 諗住佢近
我之前係佢度做婦科檢查, 覺得佢份人NICE 及細心

大宅

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-19 15:26 發表

我都聽過張智好呀,不過我怕遠同埋我想女E生多D。

我都攞左E生紙,暫時係4月30日預產期。

咁你有冇照book定政府呀?

我排左廣華, 10月尾先1ST產檢
所以月尾去張智到, 先係1ST產檢咋

大宅

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-19 15:51 發表
Sukiko, 我下個week去排廣華會唔會book唔到呢,有D擔心~請問知唔知係咪一個個月計架?

我book左dr. Mo 都要9月尾先有,我好苦惱,岩岩同媽咪講,佢話叫我搵男E生好Dwor,佢地古老DD,唔信女E生。 ...

如有時間, 你盡量今個WEEK去排廣華啦

其實男女醫生都OK, 男醫生看過咁多症, 都唔會覺得我地D身體有乜咁奇, 一樣咁產檢

我覺得搵個出名專業細心便OK, 唔洗分男定女

複式洋房

原帖由 QQSS 於 09-8-19 13:13 發表
大家好,我既預產期係4月2日,呢胎係第3胎了,呢段時間日日都好辛苦,又嘔又肚痛又發冷兼食唔到,其實我之前兩個都係呢個反應,雖說有經驗,但呢個感受真係好苦,好羨慕有D MAMA反應唔係太大呢! ...

第3胎!! 好羨慕啊!
機會既話,我都想生4個
不過生完第一個先講啦

羨慕~羨慕~

公爵府

原帖由 DalaDala 於 09-8-18 14:55 發表
Thank you ec!!! 你做左我地consultant呀...謝謝 得閒都多d黎蒲呀..hee...

見你話煲冬蟲草, 唔知報紙成日賣廣告既樓上3-5000一兩o個d得唔得。上兩年問我睇開既中醫, 佢推介d成8,000 一兩既, 我覺 ...

我其中2兩在官xx買, 另一兩是叫醫師幫我買的, 唔會比人呃(不過他都是在上環買, 是他買開藥材的中藥店買), 06年買及07年買都相差了幾百, 我買$3xxx-$4xxx一兩有100-110條那些, 一兩有排食, 因一次用幾條咋

公爵府

原帖由 ybym 於 09-8-18 15:51 發表
大家好嗎? 我又想加入,我係岩岩自己check到,好早期~

我第一次,咩都唔識,想問下幾時要book政府E院呢? 多多指教~

睇c+醫生, 普通那些, 寫醫生紙, 立即去book, 廣華已經冇位了

公爵府

大宅

大宅

首頁
12345...7

尾頁

跳至