自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

要捐衭浪底?

巧巧巧, ...lee即刻穿返lee條家鄉開郎褲, ee即刻同lee個小fei象影, 再 qq返比lee阿媽又典話

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小藍 於 10-4-28 00:19 發表

你別走, 同我照相...

你講得啱~哈哈~
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我上次入元朗玩, 比錢同阿b整緊"玻璃膠"畫圖...果d新e民細路, 成班擁哂埋黎, 好似世博排隊咁 0 距離, 叫佢地唔好chi 住 (因為冇位畫唔到), 點知一個細路一手找落黎我b幅未乾嘅玻璃膠"畫度....佢阿媽就抱起佢個寶貝女 : "哎yo, 阿xx, lee yo 助壞c 呀...呵呵"...跟住扮冇哂行開

大宅

我都唔鍾意阿女同佢地玩,好驚阿女學左佢地d野

珍珠宮

我都好怕見到呢D細路....又唔識聽佢講乜, 講極我都唔明架~ 一陣發埋老皮指住我係咁喊我米死? 見到呢D細路, 我一定走頭架~

大宅

原帖由 Vanessa_818 於 10-4-27 20:34 發表
至憎大陸人, 好想一車車車番佢地番鄉下

啊,不至于吧。。。我就是内地来的,我觉得素质这件事情,那里都有低的人,没必要非要分香港大陆呀。每个人管好自己,这个社会会平和温馨的多

複式洋房

我唔係歧視佢地,係怕左佢地!

排隊推撞打尖、著鞋企地鐵/巴士、搭車有位坐都諸多動作要「啞」埋隔離個位…我都見怪不怪。

但係放飛劍、將鼻涕週圍捽同鍾意抄人地手袋書包呢d所為,我無辦法唔出聲鬧佢地!

雖然話處處都有無品人,但我接觸到極品細路十個有七個都係新移民,有d讀書仲好叻,不過所為一樣係咁,唉!

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 paradise4u 於 10-4-28 15:56 發表

啊,不至于吧。。。我就是内地来的,我觉得素质这件事情,那里都有低的人,没必要非要分香港大陆呀。每个人管好自己,这个社会会平和温馨的多 ...

咁當然啦,照你咁講,呢個世界咁大,個個地方都有低既人架啦!
問題係住左hk咁耐,我見到既大6小朋友,無教養既比例真係好多!我唔知d大6人係米教仔都有獨特方法,比佢地自由發展,為所欲為啦,但咁樣係一種滋擾囉!

大宅

我接触的小朋友比较少,邻居的小朋友很可爱,但我不知道是内地还是香港的,没有去问这些
hk确实有很多好的东西让内地学习,也够学习很多年

btw:你对我说话不要有敌意么,客气一点不好吗?

伯爵府

畀面勳章

係呀, 點解咁憎大陸小朋友,原因係佢地d家長係完全唔教仔/女, 個個好似生蕃咁, 我去公園, 10個big 6小朋友10個都難頂, 一係就圍撞人, 一係玩鞦韆唔會排隊, 咁我地d 2-3yrs小朋友好慘囉, 所以最後怕佢地慘過米貴, 無去嗰d公園玩啦, 去過就知, 好得人驚

大宅

原帖由 boobecky 於 10-4-28 17:10 發表
係呀, 點解咁憎大陸小朋友,原因係佢地d家長係完全唔教仔/女, 個個好似生蕃咁, 我去公園, 10個big 6小朋友10個都難頂, 一係就圍撞人, 一係玩鞦韆唔會排隊, 咁我地d 2-3yrs小朋友好慘囉, 所以最後怕佢地慘過米貴, 無去 ...

我要好好教我的仔仔,不能这么没秩序,没礼貌
嘿嘿

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 connie_chung123 於 27-4-2010 16:25 發表

俾人當傻仔玩!!! 重有搶玩具!!!
我就係擔心呢樣囉, 阿仔細, 我就會貼身跟住姐, 到大個就由佢去玩, 去公園都係想佢同到其他小朋友玩姐, 但D小朋友可以無家教成咁

樓主當比lee d唔係自己又搶人野既cheap人幫我們上左人生寶貴既一課,小心d羅,唉!好憎人搶野,有報應嫁。
我依家都不知幾想車翻叭佢地 :; ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 meilo 於 28-4-2010 00:06 發表

咁又唔使報警咁誇呀~你好似偏激左d喎...都係大人既錯多d囉,唔識教d小朋友~

可能我表達錯左啦,我應該會話用報警黎嚇下他們又或者找他們爸媽話比他們知他仔仔做過d咩,另外我唔覺我偏激,1搶野係罪行2小朋友冇大人看住又係罪行。針唔吉到肉唔知痛嫁,我以前都唔信大陸人特別差,但唔到我唔信,最憎人搶野。

子爵府

我都怕怕頂佢地唔順,所以都好小同囡囡去公園玩,我好怕大人冇家教又污JO

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都唔想歧視佢地,但係實在太離譜!!!今日我外甥先比呢d細路推落地,我同媽咪見到即刻喝住!!!不過唔夠上次女女慘,比呢d細路整到雙腳損左 最弊果d阿媽見到都冇反應,但係到你鬧d細路就啦啦聲走埋黎大大聲凶你

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都試過遇到啦...
我仔得6個月大..都已經玩唔到d咩嫁啦..
有一次我老公去左天瑞打比賽..
咁體育館入面有一個遊戲室..有軟墊..
我諗住比仔仔係度練下爬同企啦...
我手袋就比左老公..佢拎左個籃球場果邊..
我就拎住相機同仔仔去玩..
排到入去已經唔多like嫁啦..
有個新移民小妹妹..約一年班..
係度周圍咁跑..左撞右撞...
我就抱我仔埋一邊玩啦..費是比佢踩到...
個女仔就周不時埋黎摸我個仔...
摸都唔係問題...但only摸我個仔夾係身o既玉咀囉..
我都有同佢講唔好摸啦..自己去玩啦..尼個bb係度爬下嫁咋
佢就走左去一陣...
咁我就扶個仔埋一邊..近玻璃果邊比佢練下企練下腳力..
初初都扶到企得幾好..但6個月人仔企得幾耐丫...
一陣就趺左落黎...因為我一路都影緊相..都距離仔仔幾步..
咁我一見佢趺就放底相機去扶返個仔...
當我放平個仔之後想攞返部相機之際..
個女仔竟然埋黎想攞左去囉..
點解我知佢想拎左去?
因為佢已經拎起手向佢丫媽跑...
我就同個小妹妹講個相機係我o既..可唔可以比返我丫..
戲肉就黎啦...個小妹妹竟然扁起個咀wor..
個丫媽就同我講"比小朋友玩下啦..嘻嘻"
我就話"相機黎嫁..唔係玩具丫..點玩丫"
個丫媽就一手拎起個女攞住o既相機比返我..
之後仲話"x.有寶咩.."
個女又話"哼..係囉.."
如果果度唔係有其他小朋友(雖然都係果d"極品")
我又抱住個仔...我一定用粗口好好咁問候佢全家丫

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

首頁

尾頁

跳至