自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

有次陳vs葉...咪高投票率囉,覺得啱先投架麻,係又投,唔係又投咩.....

原帖由 Pudgy 於 10-5-17 01:18 發表

今次情況不同
選擇不投票亦不見得不是盡公民權利
法例沒有強逼市民一定要投票

如果整個選舉像鬧著玩, 經過考慮後決定不投票的民意, 與投了票的民意亦應予以尊重

不少選民已說了是不滿是次運動及他們時常騎劫民意 ...

大宅

好媽媽勳章

我同我老公就無投票連我99個邊都一樣無投
因為我地都覺得唔值得我地去投 5個我地都唔中意
一D就鬼死咁無禮貌
講過既野唔算數
投黎做乜
連自己都搵唔到一個理由佢地有咩好 咁點投票比佢地

大宅

原帖由 牛精仔 於 10-5-17 01:48 發表
乜社民連咁疊水架咩 ?仲記得上次陶君行張poster細到好似用影印機影咁...... 點解冇叫人我去食佛跳場

疊唔疊水得佢地知

但你見佢地每月一蚊租用黑社會物業, 社民連成功爭取在囚人士投票權, 鐘意吸納邊綠人士如鳳姐既票, 反對校本驗毒, 陶君行叫青年試一次吸毒無妨, 你就知佢地可能有隱藏資金射住

黃毓民自小在九龍城長大,與新義安創辦人,〝向前〞家族關係密切,黃毓民長大後,到台灣讀書,按10月2日Sina TV訪問黃毓民的自述,他在台灣讀書時,住係〝向前〞的家宅內,可以這樣說,由〝向前〞資助黃毓民上大學

當日名咀封咪,黃毓民出走他鄉!按黃毓民在my radio的自述,他把妻兒交託給李育添照顧,李育添為新義安十傑,綽號鬼添,曾因身為三合會成員的身份,被控及入獄。

原帖由 牛精仔 於 10-5-17 01:48 發表
點解冇叫人我去食佛跳場

佢地買票對象係年老班人, 佢話曬自己係鬧過民建聯搞民間活動為買票行為, 社民連都唔想搞到咁揚, 比班八十後知道

大宅

原帖由 sharonwing_17 於 10-5-17 02:10 發表
我同我老公就無投票連我99個邊都一樣無投
因為我地都覺得唔值得我地去投 5個我地都唔中意
一D就鬼死咁無禮貌
講過既野唔算數
投黎做乜
連自己都搵唔到一個理由佢地有咩好 咁點投票比佢地 ...

爛蘋果好過毒蘋果
但唔係咁多看出呢個道理
唔投票比任何一人(或投白票), 則係間接支持五俠回巢

白韻琴係唯一一個有機會踢走黃毓民既人, 但部分憎社民連卻不投票, 浪費了踢走黃毓民的機會!!

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Pudgy 於 10-5-17 02:46 發表

爛蘋果好過毒蘋果
但唔係咁多看出呢個道理
唔投票比任何一人(或投白票), 則係間接支持五俠回巢

白韻琴係唯一一個有機會踢走黃毓民既人, 但部分憎社民連卻不投票, 浪費了踢走黃毓民的機會!! ...

初初我都覺得民建x部處得唔係太好
唔搵人出呢踢走人

但係我睇好多個討論區
都覺得佢地已經輸咗民心
都算係贏咗

子爵府

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至