想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 ilovebaby220 於 10-10-1 09:08 發表

或者你試下食卵子維他命先:http://www.brainybb.com/fertilaidmen.html
我老公之前也不太好,吃了之後驗丁丁全部pass,他吃了3個week ja,不防一試

請問:

可以講下"食前"同"食後"既數來比較下嗎?

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jc0515 於 10-10-1 15:10 發表
啱晚同老公講, 佢話寧願著大一個碼都唔會著孖煙囪喎, 都好啦, 同埋本書話坐得多, 令下體熱力無法散去, 會得持續高溫, 都會製造唔到丁丁, 令丁丁無法生存, 最好係keep住35度, 點知琴晚飲醉咗返嚟, 坐係梳化瞓咗到今朝 ...

我老公相反, 佢覺得三角底底唔舒服,
鐘意著鬆鬆地既底底mouth:

我除左買孖煙囪比佢著,
仲買左d間乎三角底底同孖煙囪之間既底底俾佢,
冇三角底底咁緊, 但又冇孖煙囪咁鬆,
你可以去d賣內衣地方see see.

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 jc0515 於 10-10-1 15:34 發表
原來係精子維他命, 我買咗三樽比佢, 三日後收貨
到第時我有機會bingo咗, 你哋全部都係我恩人呀, 多謝你哋比咁多有用資料我呀

...

咁快有得收貨

我之前都有買過一樽俾老公食,
因為個時以為佢冇問題,
只係買左一樽, 食完就轉左食善存,
我有比對過2樣既成份,
精子維生素既zinc(冇記錯既話)比善存多一倍,
而善存就有d精子維生素冇既維他命,
我諗大致上應該差唔多~~

大宅

畀面勳章

係囉, 我都想知, 好似我C6個report差到離晒譜, 唔知3個月佢可以改進幾多呢??

原帖由 jennynini 於 1-10-2010 09:58 PM 發表

請問:

可以講下"食前"同"食後"既數來比較下嗎?

大宅

畀面勳章

有啲咁得既嘢, 好! 等我去睇下先, 多謝你呀

原帖由 jennynini 於 1-10-2010 10:06 PM 發表

我老公相反, 佢覺得三角底底唔舒服,
鐘意著鬆鬆地既底底mouth:mouth:" />

我除左買孖煙囪比佢著,
仲買左d間乎三角底底同孖煙囪之間既底底俾佢,
冇三角底底咁緊, 但又冇孖煙囪咁鬆,
你可以去d賣內衣地方see see. ...

大宅

我C6啲丁丁都係好差,六月份睇完不育,形態只有4,調理三個月之後.........得1, 而家我就買咗GNC嘅男士維他命同蠔皇素俾佢食,希望有幫助啦

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 MrandMrsYip 於 10-10-2 10:44 發表
我C6啲丁丁都係好差,六月份睇完不育,形態只有4,調理三個月之後.........得1, 而家我就買咗GNC嘅男士維他命同蠔皇素俾佢食,希望有幫助啦 ...

點解調理左仲會差左架?
介唔介意講下用左咩調理呢?

我老公食善存2個月,數量有多左,
由32增加到4x,
但型態冇得比較,因為第一次檢查,
型態都係得4……

別墅

我c6丁丁都係超差, 量同活躍度都唔掂, 最恐怖係型態...<1%, 但個醫生都好好, 只係話自然受孕機會係好低, 建議我們不要浪費時間做iui/ivf...
我開頭知道這個消息...都好唔開心...無啦啦係條街度, 想起都會喊左出來.
c6份人仲係自專心強, 唔迫得個類...唉...都好無奈同無助...但因為佢唔迫得, 等左半年...終於肯約見醫生啦...總算鬆一口氣...
但呢半年, 自己情緒起伏超大, 好驚有情緒病, 但我話比自己聽, 如果因生唔到bb, 攪到情緒病係好唔值得...雖然未知前面條路係點, 但想通左好多, 超差又如何, 我信有奇蹟, 但自己要保持輕鬆態度面對. 而且科技進步, 有iui/ivf幫手...都未係絶路.
jc0515及其他jm一齊加油...互相支持

大宅

畀面勳章

你哋嗰時點調理呀? 點解仲低咗既?? 做過啲咩嘢可唔可以講嚟參考下呀?? 咁可以一齊避開唔做/食嗰啲嘢呀

我都好明白, 我都怕三個月後佢會仲差咗都唔知點算呀...唉...

原帖由 MrandMrsYip 於 2-10-2010 10:44 AM 發表
我C6啲丁丁都係好差,六月份睇完不育,形態只有4,調理三個月之後.........得1, 而家我就買咗GNC嘅男士維他命同蠔皇素俾佢食,希望有幫助啦 ...

大宅

畀面勳章

我呢幾日都係呀, 其實我都知如果係C6面前哭係令佢好傷心, 但自己又忍唔到, 一想起無嗱嗱就會哭, 我都知其實應該係我安慰佢, 但點知要佢安撫番我轉頭, 但一諗到機會得0, 要做IVF, 我自己都覺得好難決定, 過多兩年我就3字頭喇, 到時IVF個機會率都係底咗, 到時又再難咗, 而家只希望3個月後佢可以升番接近Standard已經好開心, 最好更係meet target啦, 只怕到時又一大打擊咋......但我老公都肯咁合作, 我都一定要積極啲, 唔好比到佢壓力, 咁先有幫助既嘛, 我哋一齊為救C6丁丁而努力^^

原帖由 rahb 於 2-10-2010 03:10 PM 發表
我c6丁丁都係超差, 量同活躍度都唔掂, 最恐怖係型態...

別墅

終於C6都肯去驗丁丁, 但因為有啲緊張同唔係好慣咁既方式, 我覺得得好少咋, 我諗只係啱啱蓋過個樽底, 咁會唔會驗唔到? 報告係咪會講埋數量? 佢得咁少咪一定唔合格?

大宅

畀面勳章

數量: 2ml或以上
密度: 2000萬條或以上/ml
活動力: 50%或以上
形態: 15%或以上

但打飛機個個男人自細都會做架啦, 點解會緊張呀? 會唔會有人望住唔慣呀 咁其實到時可以問下醫生, 其實只要知道平時唔係咁少就OK, 因為我C6攪嗰時我瞓緊覺, 所以我都唔知佢有幾多 唔好諗咁多啦, 等報出咗先算, 或者咁小都pass晒呢, 放鬆啲, 我哋都會一齊努力緊架嘛 我而家都全力(吹)谷C6, 希望3個月後會全部Pass

原帖由 老馮 於 2-10-2010 04:09 PM 發表
終於C6都肯去驗丁丁, 但因為有啲緊張同唔係好慣咁既方式, 我覺得得好少咋, 我諗只係啱啱蓋過個樽底, 咁會唔會驗唔到? 報告係咪會講埋數量? 佢得咁少咪一定唔合格? ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 老馮 於 10-10-2 16:09 發表
終於C6都肯去驗丁丁, 但因為有啲緊張同唔係好慣咁既方式, 我覺得得好少咋, 我諗只係啱啱蓋過個樽底, 咁會唔會驗唔到? 報告係咪會講埋數量? 佢得咁少咪一定唔合格? ...

我老公驗2次都係得好少,
分量係少過要求既2ml,
佢話個樽口咁細,
好難咁準放晒入去喎 笑c我~~

只要頭個d放到入去就ok,
因為醫生話大部份既丁蟲都係係頭個d度喎~~

放鬆d, 幾時有報告?:)

別墅

我要過多三個星期先見醫生, 我諗到時睇埋報告嘛.

2ml....我覺得果到未必有....我老公又係, 有啲入唔到個樽, hehe....

啲丁丁拎到去診所, 變咗好似水咁稀, 係咪正常?

原帖由 jennynini 於 10-10-2 19:26 發表

我老公驗2次都係得好少,
分量係少過要求既2ml,
佢話個樽口咁細,
好難咁準放晒入去喎 笑c我~~

只要頭個d放到入去就ok,
因為醫生話大部份既丁蟲都係係頭個d度喎~~

放鬆d, 幾時有報告?:) ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 老馮 於 10-10-2 21:36 發表
我要過多三個星期先見醫生, 我諗到時睇埋報告嘛.

2ml....我覺得果到未必有....我老公又係, 有啲入唔到個樽, hehe....

啲丁丁拎到去診所, 變咗好似水咁稀, 係咪正常?

...

好似水咁希,
但有小小黃黃白白咁,
唔係全透明.

我個次攞去,
見有人係房剛x完,
交個樽出來添呀,
感覺超監介.....

男爵府

rahb, 我想問下你話:醫生建議你們不要浪費時間做iui/ivf...
咁佢即係叫你唔好生?
還是叫你要做IVF?
咁你而家點呀? 有無做緊D咩呀?

原帖由 rahb 於 10-10-2 15:10 發表
我c6丁丁都係超差, 量同活躍度都唔掂, 最恐怖係型態...

別墅

原帖由 jennynini 於 10-10-2 21:55 發表

好似水咁希,
但有小小黃黃白白咁,
唔係全透明.

我個次攞去,
見有人係房剛x完,
交個樽出來添呀,
感覺超監介.....ops:" />

嘩, 咁佢果啲咪好新鮮

醫生要我哋一個鐘內攞返去, 真係有啲壓力架. 希望少少哋都可以過關, 如果連丁丁都有問題, 加上我又多囊, 睇怕都要疊埋心水咯...

大宅

好媽媽勳章

姊妹,

唔好灰心呀。
比起我,你嘅情況已經好好好好好好好好好好好多啦。

我老公染色體有問題,簡直是難受到極點呀.但我仲未完全放棄ga。

別墅

唔好意思...寫得唔清楚...醫生係叫我"不要浪費時間, 直接做iui/ivf."
因為c6接受唔到iui/ivf, 所以我提議等半年...現在過了半年...都冇結果...最後...才同意睇醫生, 今個月中先有得睇...我心裡有數...應該都係要ivf...
但對佢來講好似好困難...唉...其實唔係個個男人都識打飛機...:(...不過我都唔諗咁多, 見步行步...享受下未有BB的日子先lor...阿q精神. 有下一步, 再update大家.

[quote]原帖由 hunghung215 於 10-10-2 22:09 發表
rahb, 我想問下你話:醫生建議你們不要浪費時間做iui/ivf...
咁佢即係叫你唔好生?
還是叫你要做IVF?
咁你而家點呀? 有無做緊D咩呀?

別墅

你都仲後生...我已3x了...不過我都唔會放棄...一於"生b大作戰"...如果接受到ivf...都可以試試...總之凡事都要放鬆d...加油.

原帖由 jc0515 於 10-10-2 15:26 發表
我呢幾日都係呀, 其實我都知如果係C6面前哭係令佢好傷心, 但自己又忍唔到, 一想起無嗱嗱就會哭, 我都知其實應該係我安慰佢, 但點知要佢安撫番我轉頭, 但一諗到機會得0, 要做IVF, 我自己都覺得好難決定, 過多兩年我就 ...

首頁

尾頁

跳至