跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

Re: 澳門人去的local食肆

新康記係邊ga?好似好正咁wo

大宅

[ 本文章最後由 心銘媽咪 於 07-8-15 18:20 編輯 ]
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

唔..............新康記d野以前就幾好食o既~
依家就........... 因為我都係晌新口岸返工, 以前都係日日落去哥度食飯, d野都算底食o既, 後來就覺得d野差左啦, 尤其係你午飯時間去, 等個飯都等到你癲呀!又多人食煙, 次次去完哥度食飯, 個身都一大陣煙味同埋油煙味架! 就算你冇食炒牛河, 個身都會有陣牛河味, 真底死~
8個月囉!

大宅

[ 本文章最後由 心銘媽咪 於 07-8-15 18:21 編輯 ]

心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

大宅

唔係......我唔係怕左D煙味, 係怕佢陣油煙味O者~
食完飯返到公司, 個個人都知你去過邊度食飯咁呀!
唔係間間都係咁架, 好似去西灣安記咪唔怕囉, 不過佢D野冇咁抵食, 又冇餐叫, 所以冇咁鐘意去囉!
8個月囉!

伯爵府

新發現~

台山豬腳薑~

大宅

晌邊架???台山咁大!
8個月囉!

子爵府

請問有冇人知, 有個車仔檔係用整雞旦仔o個d 用具整o既香蕉糕呀?? 以前見過一次之後再o黎澳門搵o左好多次, 都未見過.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

Jennie 寫道:
請問有冇人知, 有個車仔檔係用整雞旦仔o個d 用具整o既香蕉糕呀?? 以前見過一次之後再o黎澳門搵o左好多次, 都未見過.

係下環街有呀, 街市直落去其中一間街邊檔, 得佢一檔咋, 好易搵~~~
仲有係南灣"金滿堂"餅店對面都有, 亦係街邊檔車仔來架~~~

子爵府

JENNIFER>>MILLION THX.

你地介紹咁多野, 我得2日1夜, 真係食唔晒.

想問你地鍾意食大利豬扒包, 還是青州劉記豬扒包呢?
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

伯爵府

大利豬扒包 呃人ga,係澳門人都吾食ga la,以前就好食

大宅

Jennie 寫道:
JENNIFER>>MILLION THX.

你地介紹咁多野, 我得2日1夜, 真係食唔晒.

想問你地鍾意食大利豬扒包, 還是青州劉記豬扒包呢?

我鐘意食"安記"既豬扒包, 係澳督府附近咋~~~

大宅

BABALALA 寫道:

冇錯!又貴又唔好食!硬到真係俾狗都唔食呀! :tongue:
8個月囉!

子爵府

你地真係好好人呀, 咁水蟹粥有冇好介紹呀??

大宅

聽聞誠昌轉了老闆, 水蟹粥質素亦下降了, 侍應們的服務很差, 而以前的誠昌老闆好似搬去另一處地方繼續開鋪, 對嗎?

Jennie 寫道:

伯爵府

shakiebinokay 寫道:
晌邊架???台山咁大!

咪以前台山街市附近囉~好易搵架~~

伯爵府

shakiebinokay 寫道:
[quote]
BABALALA 寫道:

冇錯!又貴又唔好食!硬到真係俾狗都唔食呀! :tongue: [/quote]

agree~~~

伯爵府

tpy 寫道:

聽聞誠昌轉了老闆, 水蟹粥質素亦下降了, 侍應們的服務很差, 而以前的誠昌老闆好似搬去另一處地方繼續開鋪, 對嗎?

[quote]
Jennie 寫道:
[/quote]咪搬左去舊橋歌個風景餐廳LOR

子爵府

咁係咪九如坊O既木康布甸又唔同O左啦??

好在有你地介紹, 唔係我又比人呃.

大宅

九如坊O既木康布甸又唔同咩?呢個我無聽人講過wow???

另外, "時運燒烤"已經轉左手, 請問有無人知佢有無在另外地方開過新一間"時運燒烤"? 我以前去澳門都必定去時運食番餐, 好好味架!!!

Jennie 寫道:
咁係咪九如坊O既木康布甸又唔同O左啦??

好在有你地介紹, 唔係我又比人呃.

首頁
12345...7

尾頁

跳至