跳至

首頁
23456...23

尾頁

大宅

大家的費用我已收好了, 多謝合作!

PlayGroup 資料 :

地址:大埔太湖花園會所 (如有更改容後通知)
上課時間:7月21及28日 (星期六) 下午4時30分至5時30分
8月5及12日 (星期日) 下午4時30分至5時30分
人數:8個 14至24個月大的寶寶和父母一同參加

Login ID.......真名..........BB名.......年齡.......性別
cwinnie.........Winnie........GiGi.........19M.........F
henhen.........Clara..........晉晉.........19m..........M
chicchic05....Crystal.......學學..........21m..........M
chu87377.....Ivy.............lok lok.......20m..........F
nawbb..........Tiffany.........Jason........14m.........M
eudoraBB......Mandy.......樺樺.........14m.........F
mama1210.....Mandy.......汶汶........24m.........F
jellybaby.........Michelle.....Callum......14m........M

訂場需留意事項:課程每堂約1小時,但課程前後各需30分鐘Setup和收拾物料,所以每次需訂兩小時場地 , 每位參加者可在上課前15分鐘到達場地以便熟習環境

費用:每位寶寶$400 四堂 (每堂$100),包括所有課堂器材和導師費
***場租則由參加者平分***

活動主題: 『動身又動腦』幼兒全腦運動小組

開發身體資源—幫助孩子健康快樂的成長

現今的孩子雖然幸福地成長,但是過度都市化的結果,使得這一代幼兒雖然擁有較優沃的物質生活與教育品質,卻也因為受限於居住空間的狹窄和父母的過度保護,使得他們在進入小學前所應擁有的基本動作能力還不如過去的孩子,無形中將影響了孩子的健全發展,兒童成長過程中的種種問題因而產生。

學習是一件非常複雜的事,如何將外在刺激透過神經系統傳到大腦,而大腦必須將不同感覺接收器所接收的訊息加以組合及判斷,進而才能產生認知學習行為•換言之,兒童必須不斷地以身體及四肢動作來增加感官感覺的經驗,及對自己身體的認識,隨著年齡的增長,其感覺動作將獲得充分的發展進而培養穩定的情緒和專注的注意力,所以,良好的身體資源開發是奠定幼兒學習與認知的基礎,不容被怱視

孩子必須藉著健全的身體資源開發才能了解環境,進而利用協調的運動功能能做出適切的反應。身體資源開發良好的孩子,會感到自信、愉悅和滿足,同時也會給人一種活潑聰慧的印象。

本中心運用專業及實用的『感統』運動協助不同年齡的寶寶能發揮其大腦內在資源而健康地成長。

願各位家長能與寶寶一同在健康成長路上同行。

大宅

已報名而且入左數既mami..
麻煩pm個聯絡電話俾我
以便聯絡, Thanks!!
如果你地有用msn..
你地亦都可以add我
[email protected]

大宅

麻煩pm個聯絡電話俾我
如果你地有用msn..
你地亦都可以add我

大宅

麻煩pm個聯絡電話俾我

地址:大埔那打素醫院宿舍會所 (已book場)

上課時間:7月21及28日 (星期六) 下午4時30分至5時30分
8月5及12日 (星期日) 下午4時30分至5時30分
**麻煩請帶備小朋友飲水既用具**

Login ID.......真名..........BB名.......年齡.......性別
cwinnie.........Winnie........GiGi.........19M.........F
henhen.........Clara..........晉晉.........19m..........M
chicchic05....Crystal.......學學..........21m..........M
chu87377.....Ivy.............lok lok.......20m..........F
nawbb..........Tiffany.........Jason........14m.........M
eudoraBB......Mandy.......樺樺.........14m.........F
mama1210.....Mandy.......汶汶........24m.........F
jellybaby.........Michelle.....Callum......14m........M

原文章由 cwinnie 於 07-7-16 11:30 發表
麻煩pm個聯絡電話俾我
如果你地有用msn..
你地亦都可以add我

[ 本文章最後由 cwinnie 於 07-7-19 23:45 編輯 ]

男爵府

hihihihihihi
原文章由 cwinnie 於 07-7-19 13:34 發表
麻煩pm個聯絡電話俾我

8月5及12日 (星期 ...

子爵府

原文章由 cwinnie 於 07-7-19 13:34 發表
麻煩pm個聯絡電話俾我

Please check PM

大宅

我想問那打素醫院宿舍會所嚮邊?近唔近醫院??請指點!唔該哂!

麻煩pm個聯絡電話俾我

大宅

HELLO 你知道係邊到未呀,如果未知就 我 93534195 - Mandy:loveliness:

男爵府

今日我同lok lok都玩得好累好開心

男爵府

不過下個星期老公又吾得閑陪我同lok lok去

大宅

樺樺都好累,我緊加累 ,不過真係好開心:-P

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

Callum had fun too! and is so tired he came home had a bath and his milk and fell asleep straight away

Click Here for the photos I took today!

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

原文章由 chu87377 於 07-7-21 09:31 PM 發表

Oh too bad lah! but don't worry lah! if we paly games where we have to lift the baby then i lend you my husband again lah!!

大宅

我地3個都勁累呢

Michelle
妳映d相好靚,可否send給我? My email address :[email protected]

大家星期六再見啦

大宅

上左一堂啦...大家覺得點呀??

GiGi玩到好開心同埋好

男爵府

原文章由 chu87377 於 07-7-21 21:31 發表

我咪又係....下個星期得我1個, 仲要如果阿晉晉少爺又黎料, 我就真係玩完.........

大宅

咁大家玩完第一次既感覺如何呀

男爵府

我同lok lok都玩得好開心,我覺得ok!!!
原文章由 chicchic05 於 07-7-23 09:55 發表

男爵府

哎!!我地互相照應啦hen ma!!!
原文章由 henhen 於 07-7-23 08:48 發表

我咪又係....下個星期得我1個, 仲要如果阿晉晉少爺又黎料, 我就真係玩完.........

男爵府

原文章由 chicchic05 於 07-7-23 09:55 發表

雖然晉晉冇咩點玩到, 起碼見佢後尾都走黎走去, 下次要早d同佢warm up 先.overall都開心架, 仲有阿蛇教d野都幾有用, 我自己都學到野.

首頁
23456...23

尾頁

跳至