自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

原文章由 minijelly 於 08-7-23 14:40 發表

hahaaaa~~~樓主,我而加真係有D佩服你,我諗你同你家姐個性格都幾極端,講真,開呢個topic跟本就係比人圍插,不過你仲係咁好脾氣,好野

咁係你同我唔熟姐, 我點會係好脾氣吖~~

(不過就會怕事, 有咩事都唔敢出聲, 啞忍囉)

好似我試過一家 4口去茶樓飲茶, bb女得幾個月, 坐係bb車度, 因為我地係大堂中心, 鴐bb車擺邊都係路邊, 咁我老公就放鴐車係佢身邊, 咁食食下, 有個推污嘈車既阿伯, 推架車行過我地張檯, 咁條路都唔係唔夠佢過架喎, 不過佢就係一直推, 差d推跌鴐bb車, 佢仲要係一個 sorry 都無, 就咁走左去, 我老公立即火都黎 (因為佢好緊張對仔女), 佢好似顛左咁 (我都係第 1 次見佢咁), 立即起身大叫搵經理黎, 快d, 叫經理出黎, 咁有個部長係附近, 立即安撫我老公, 係咁講: 對唔住~對唔住~係佢唔啱.......咁我老公先收火 , 亦都無再追究

所以呢~~占哥哥 & 華仔個廣告既服務人員, 又真係會出現係你身邊, 發唔發作, 就睇當時情況囉, 我相信, 如果當時有 staff 作出適當既應對, 件事就唔會越攪越差 (如果我在場, 可能都係: 算啦算啦了事 )

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我有次去都好嬲, 0個次都係好熱, 我地特登五點幾先去, 去到玩0左兩樣野就無咩時間再玩,
當時六點八九個字, 我地見個米奇劇場仲有十五分鍾開始, 咪打算睇埋就去睇煙花啦~~
點知入0左去排成半個鐘都未開門, 仲要走又走唔到, 因為後面太多人, 攪到我地睇唔到半場煙花~~
0個次真係超嬲lu, 要等半個鐘又唔話人知, 我地入去排時睇0左時間係仲有十分鐘就開場,
我仲唔放心入去前問個工作人員係唔係就開場,
佢好肯定咁同我講話仲有幾分鐘就開場~~
最激氣就係睇完之後咩人都無晒, 0的煙花係咁放,想投訴都唔知找邊個~~

[ 本文章最後由 ankle 於 08-7-23 15:21 編輯 ]

大宅

唔係比錢入場就大晒,人地都係打份工姐~~~

珍珠宮

原文章由 yuet 於 08-7-23 15:16 發表
唔係比錢入場就大晒,人地都係打份工姐~~~

所以有時我覺得"顧客永遠是對的"害死好多人lor......

大宅

我終於明白點解咁多香港人郁d就投訴呢樣、嗰樣,米就係有你家姐呢d野蠻人囉…

禁止訪問

大宅

唔知樓主嘅家姐會唔會上BK,我驚佢睇完回應會嬲到打爆個芒 mouth:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得你家姐好野蠻,好貪小便宜,也希望她,唔係做服務業,~~也請樓主叫妳家姐入來BK看看~~(SORRY 我真係覺得,)~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

大宅

天氣熱人都易火爆, 太陽太曬不好去啦, 曬到燶.

男爵府

我都覺!如果香港多d呢類人真係難以想像

原文章由 emmypun 於 08-7-23 13:26 發表
sorry, 我覺得你家姐有d野蠻.

珍珠宮

可能係嬲到打到佢細妹爆晒缸!!!
原文章由 CBBCBB 於 08-7-23 15:33 發表
唔知樓主嘅家姐會唔會上BK,我驚佢睇完回應會嬲到打爆個芒 mouth:

禁止訪問

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 上校車 於 08-7-23 13:16 發表
唔好怪我, 都係傾下計o者
天氣熱係心火燥架啦, 你家姐去玩都熱, 何佢況企響戶外成日既職員
同埋你家姐火遮眼, 咩都會睇唔順眼, 唔順氣既

第一項, 職員唔俾打尖係好正常, 分分鐘後面有D遊客唔知, 又去去投訴個職員, 個 ...

我既睇法都一樣,啲職員都係做番份內事,打尖呢個問題狄狄尼真係好常見,如果佢地見到坐不理又會俾人鬧,小朋友跌左雪糕佢地肯賠番都好好,(因為又不是他們整跌既)至於要貴雪糕佢地唔俾咁都係合理喎,因為冇理由你跌左1蚊人地要賠多俾你

大宅

原文章由 emmypun 於 08-7-23 13:26 發表

我都覺得,仲好難相處,無理取鬧,好一個潑婦,記住身教係好重要,小朋友見到咁一樣會有樣學樣。

[ 本文章最後由 YYB 於 08-7-23 16:25 編輯 ]

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

agree

大宅

Your sister should relax. I think she is the one who always upset in the daily life.

大宅

一、二、三項都係好小事喎,

一, 你地會比好多人以為插隊,工作人員要同好多人交待,吾係淨係你屋企

二, 我估做緊果場係中文, 咁人咪咁答,都吾洗咁勞氣,咪再問囉,

三, 工作人員都係有責任提醒你地啫, 至於跌左杯雪糕關吾關人事,好見人見智,人地都肯賠啦, 無同你駁係自己跌定人地整跌啦..

工作人員仲勞氣至真~

原文章由 平安 於 08-7-23 12:48 發表
星期一, 我 2個家姐帶埋小朋友去 disneyland 玩, 一行六人, 家姐話個日好熱, 都好多人, 唔開心既事就陸續黎:

1. 咁佢地排隊玩遊戲, 諗住3個大人排隊, 1個大人帶住 2個小朋友去d陰涼既地方等, 到差唔多啦, 諗住排番 ...

[ 本文章最後由 小泳 於 08-7-23 17:25 編輯 ]

大宅

黑白分明?

自己就啱晒, 人地就錯晒

原文章由 Siuchoi 於 08-7-23 13:09 發表
我反而欣賞你家姐那份堅持, 黑白分明既態度!! 就係要多D呢D人, 社會才有進步!!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

I support your sister. Nowadays their staff is a bit 'short' IMO. I don't know why they have to insist speaking PTH with me while I speak cantonese and have to yell back in English to stop them talking PTH agian and again non-sensibly............seems they are just a mobile speaker............I just want to tell them "come on, you have to use your energy meaningfully ma !!"
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至