自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 召藥師 於 08-10-21 00:29 發表

我知邊間,以前行過都係四眼哥哥賣肉。

如果大橋買我多數係四眼仔對面果檔買,買咗好多年lu,係兩公婆同個仔賣嘅,都ok

翡翠宮

oh, 想請教下,
我本身住tuen mun, 不過有時會去大橋那兒買海鮮,(我住錦繡朋友教的)在三聖的酒家煮, 那大橋海鮮又貴不貴? (我想一定比三聖平, 但新墟好似沒有這些矜貴一點的海鮮) pls advise.
另外, 我想大橋的東西幾貴, 因為我上星期"on居居"買了四個合掌瓜, 二條金荀, 一包海底椰, 不過亞姐幫我批皮, 你們估她收我how much?
註:我是無飯煮婦, 只久不久煲簡單湯水, 可能真是不知道米貴..

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 MagDog 於 08-10-21 01:14 AM 發表
oh, 想請教下,
我本身住tuen mun, 不過有時會去大橋那兒買海鮮,(我住錦繡朋友教的)在三聖的酒家煮, 那大橋海鮮又貴不貴? (我想一定比三聖平, 但新墟好似沒有這些矜貴一點的海鮮) pls advise.
另外, 我想大橋的東西 ...

我估就50蚊,如果平野就只要28蚊左右。

[ 本文章最後由 召藥師 於 08-10-21 01:21 編輯 ]
盡我一己之力,發放正能量!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我通常都係去左手邊,不過係面各馬路果間,姐係第2行第1間,買到好熟,有時佢見我叫佢幫我切埋片,問我係咪把刀5夠利,佢話叫我可以拎比佢幫我磨,好好人 有時見我拎好多一袋2袋送,又無我要5要大膠袋一袋過~佢對面果間姐係第1行,我一次都無幫襯過

侯爵府

原文章由 沙沙 於 08-10-20 23:30 發表

係呢..我平時去開X佳買...今日諗住入街市買魚....費事行去超市...咁就拎野... 果舊肉...整肉餅又唔夠...煲粥我諗都見唔到D乜...

你唔即時問佢既?

我之前試過係留下街市買絞碎豬肉,覺得極少,即刻問佢,個亞叔話有好多肉碎係部機,仲叫我下次買返屋企自已慢慢x...

不過百佳果d真係冇咁好味,因雪到硬硬地~

大宅

原文章由 小傻b 於 08-10-21 00:48 發表

我都唔會去街市買送~~~一來多數老公去~~~二來我怕街市污糟~~~

咁可能你小煮d特別送啦,我以前都好似你咁唔like去街市架,都係怕污糟,但當你有d特別野要買,例如南貨,海味乾貨,過時過節野,有時真係行10間超市都未必買得晒,咁唔去街市,仲可以去邊度買?
污糟咪返屋企沖涼囉,我依家已經習慣左lu

翡翠宮

亞姐收我38蚊, 我覺得有小小貴..因為我在jusco or 黃金海岸的惠x, 一個大湯pack都不是26蚊左右..
btw, 每一次我出元朗.(通常是看中醫) 都會去大橋側一點那個有toyota的shopping mall, 都有東西好看, 不過也不如我想像中平, ..我聽朋友說元朗人也喜歡逛地鋪shopping.

原文章由 召藥師 於 08-10-21 01:17 AM 發表

我估就50蚊,如果平野就只要28蚊左右。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 MagDog 於 08-10-21 01:39 AM 發表
亞姐收我38蚊, 我覺得有小小貴..因為我在jusco or 黃金海岸的惠x, 一個大湯pack都不是26蚊左右..
btw, 每一次我出元朗.(通常是看中醫) 都會去大橋側一點那個有toyota的shopping mall, 都有東西好看, 不過也不如我想 ...

我只係住過元朗幾年,最鍾意就買餸平,買平野都好方便,不過我當時住村,出入好唔方便,又帶住兩個細路,好少shopping。
盡我一己之力,發放正能量!

珍珠宮

我住左元朗幾年, 甚少去大橋街市買野, 同一區, 行多幾步路之麻, 合益街市d野又平又多! 真係唔明, 係咪大橋d租貴得咁交關?!

講開豬肉, 我99話合益有一檔一定係每日即劏既新鮮豬, 每日好似只劏1~2隻, 賣完就收檔(通常中午12點前都仲有既.... 不過10點幾去買穩陣d!)

果檔係合益廣場旁果條街, 唔係街市裡面的, 如果你下午去, 就會見到有檔賣生果的, 但檔口似係賣豬肉既, 就係果度啦~
旁邊係賣阿婆衫既~
大家下次去買送可以留意下~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

頭先睇左,係大橋街市第2行督督~興記肉枱 M31,側邊有檔賣金魚~

原文章由 沙沙 於 08-10-20 23:51 發表

都就腳架..thanks 妳^^

子爵府

THANKS~

原文章由 小寶貝兒 於 08-10-21 01:55 發表
我住左元朗幾年, 甚少去大橋街市買野, 同一區, 行多幾步路之麻, 合益街市d野又平又多! 真係唔明, 係咪大橋d租貴得咁交關?!

講開豬肉, 我99話合益有一檔一定係每日即劏既新鮮豬, 每日好似只劏1~2隻, 賣完就收檔(通常 ...

大宅

我都試過1次
之後我冇再幫襯過
又唔係得佢一間有得買

男爵府

yes

原文章由 kitty0502 於 08-10-20 23:23 發表
大橋D豬肉牛肉好搵笨,
我係屯門新墟買$20係大橋既1陪:;pppp: :;pppp:

禁止訪問

大宅

原文章由 豆丁 於 08-10-21 15:07 發表
頭先睇左,係大橋街市第2行督督~興記肉枱 M31,側邊有檔賣金魚~

我都係呢間買, 阿叔好好人架, 我試過買$10豬膶, 後加$5瘦肉佢都賣比我, 第二間睬我都傻.
另外我而家都係大橋間有機菜度買瓜菜, 買過之後先知道其他菜檔真係呃秤得好緊要.
我反而唔鍾意去合益買, 因為嗰度有好多走私豬肉同菜, 之前都有兩次比食環署大規模拉過, 我驚中招.

子爵府

呢間我都係朋友帶我去買,有機菜都係佢介紹~我搬左入來幾年,之前多數合益買~買左幾年果間豬肉檔都OK,佢地5會有大量貨都幾多客~其實2間同樣價$扲上手都差5多~

原文章由 evawong1210 於 08-10-21 16:19 發表

我都係呢間買, 阿叔好好人架, 我試過買$10豬膶, 後加$5瘦肉佢都賣比我, 第二間睬我都傻.
另外我而家都係大橋間有機菜度買瓜菜, 買過之後先知道其他菜檔真係呃秤得好緊要.
我反而唔鍾意去合益買, 因為嗰度有好多走 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

路過 - 請問在元朗何處買嘉美鷄?

男爵府

我响新壚街市多數都係幫襯連發果檔
又老實 d 豬肉又靚

大宅

原文章由 wawaliluk 於 08-10-21 21:32 發表
路過 - 請問在元朗何處買嘉美鷄?

大橋街市有.

首頁

尾頁

跳至