自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jaycee_mami 於 09-3-7 16:03 發表
我老公去左澳門做野三年幾啦, 無錯, 錢係搵多好多, 我地的存款在這幾年double上, 但係, 失去左好多相處的時間, 令我覺得老公係可有可無, 又令老公習慣左自由, 對家庭的責任感少左, 唉, 針無兩頭利.

不過我都支持 ...

你老公過左黎做野三年幾..點解咁長時間你都唔跟埋過黎呢?因為你都要返工?我識得有d媽咪因為老公過左澳門工作,佢又係澳門搵份工..2公婆一齊係澳門返工...雖然老婆份人工就差唔多..但係老公既係一個double..所以都幾唔錯...

珊瑚宮

原帖由 kitty0502 於 09-3-7 12:39 發表
係啦,就係得個半年先諗死人
不過我同老公傾左,應該唔會去多

其實得半年..根本唔駛諗啦..
一聽就知冇so既...
你話一個job有2,3年就話姐....

水晶宮

好媽媽勳章

係啦,如果2,3年我真係帶埋d仔女去,唔使諗
原帖由 月希 於 09-3-7 18:34 發表

其實得半年..根本唔駛諗啦..
一聽就知冇so既...
你話一個job有2,3年就話姐....

水晶宮

好媽媽勳章

我就係怕相處時間少,大家會淡,
咁佢係個邊就會心郁郁
就算信得過佢,都信唔過面d女人啦
原帖由 jaycee_mami 於 09-3-7 16:03 發表
我老公去左澳門做野三年幾啦, 無錯, 錢係搵多好多, 我地的存款在這幾年double上, 但係, 失去左好多相處的時間, 令我覺得老公係可有可無, 又令老公習慣左自由, 對家庭的責任感少左, 唉, 針無兩頭利.

不過我都支持 ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 kitty0502 於 09-3-6 19:10 發表
多謝大家既意見,
我老公就算想去,都係要經我批准既,
我就算唔批准,佢都唔會覺得我潑佢冷水,
因為不嬲都係我話事
至於比唔比佢去,我仲考慮緊,
都係大家咁諗,一係唔比,一係跟埋去,
我會選後者,但我對仔女返學就唔可以 ...

長遠計............就唔好去囉
順順利利 大吉大利       

水晶宮

好媽媽勳章

應該唔去啦,因為都有2個地方搵我老公開工
原帖由 charmaine_1 於 09-3-7 18:41 發表

長遠計............就唔好去囉

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 月希 於 09-3-7 18:33 發表

你老公過左黎做野三年幾..點解咁長時間你都唔跟埋過黎呢?因為你都要返工?我識得有d媽咪因為老公過左澳門工作,佢又係澳門搵份工..2公婆一齊係澳門返工...雖然老婆份人工就差唔多..但係老公既係一個double..所以都幾 ...

我本來打算辭職後過埋澳門搵野做, 點之意外有左, 所以留係香港, 陀仔期間住係外家, 到仔仔出左世至今, 又走唔開, 因為佢太細啦, 拖下拖下就無去.

不過澳門d job都就黎無得做, 個市一樣差, 老公幾日前開始在香港見工, 希望快D可以一家團聚.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kitty0502 於 09-3-6 10:55 發表
老公頭先打黎同我講,有份工去澳門做野~
起碼半年,人工非常可觀
1個禮拜返黎1日,
我唔知點好

你同你老公都要想清楚,究竟博唔博!
因為澳門依家經濟都唔好,好多公司(甚至外國公司)話裁員就裁員,我怕你老公做左一個月時突然話被裁時,我都唔知你成家點算.......

男爵府

澳門又多賭場又多靚女, 加上夜晚無所事事一定跟朋友去浦, 妳已經咁多阻滯, 多一事不如小一便啦...同佢講屋企無左佢唔掂架....

珊瑚宮

原帖由 jaycee_mami 於 09-3-7 21:54 發表

我本來打算辭職後過埋澳門搵野做, 點之意外有左, 所以留係香港, 陀仔期間住係外家, 到仔仔出左世至今, 又走唔開, 因為佢太細啦, 拖下拖下就無去.

不過澳門d job都就黎無得做, 個市一樣差, 老公幾日前開始在香港 ...

係丫..早幾年就話一家大細過黎冇所為...好多人一早起碼2,3年
不過近期個市真係差左好多...係澳門區有d媽咪都走左囉..因為老公係澳門搵唔到食

首頁

尾頁

跳至