懷孕前後

跳至

首頁
23456...9

尾頁

複式洋房

原帖由 lovelybeetle567 於 09-5-5 22:13 發表
我享用唔到呢個福利~! 因為屯院冇頭/二等~!

聯合都冇. 所以我有朋友本身係公務員都係住大房.

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

我尋日打去L Block問左, 要比醫生証明, 仲要排到10月中至做第一次產檢, 之前要去健康院檢查

原帖由 小魚兒媽媽 於 09-5-5 23:00 發表

你指去L BLOCK嗎?

要, 姑娘仲拎o左我張正本添, 我只係拎番個copy咋.
不過第一次去應該唔係做產檢, 係去登記資料同問你病歷, 驗血o個o的.

男爵府

我第一胎係瑪嘉烈生...無頭等/二等房...

住大房...8張床...得我一個香港人...
住左3日2夜...第一日生完bb會由姑娘照顧...
第二日推返來我床邊...要自己餵奶...換片...推bb出去沖涼...

d非香港居民彈三彈四...
話自己係大陸生...有人會照顧bb...

最衰瑪嘉烈無頭等/二等房...
今次都係返瑪嘉烈生...
唔想出到去qe/廣華咁遠...

享用唔到d咁好既福利...

複式洋房

原帖由 gracelam123 於 09-5-7 00:46 發表
Hi小魚兒媽媽:

好 耐無talk 啦!
你就快生喎!會順產 定 開刀呀?
以家多少週先返QE L block 覆診呀?

祝你生個肥肥白白 BB .

係呀, 都快到預產期喇!! 多謝你o既祝福呢~
我會試順產呀, 而且, o係政府醫院都唔會俾你揀開刀呀.
我從上星期36週開始, 就個個星期都要去覆診喇!

複式洋房

原帖由 msmcc 於 09-5-7 07:12 發表
我尋日打去L Block問左, 要比醫生証明, 仲要排到10月中至做第一次產檢, 之前要去健康院檢查

正常o架. 因為太多人排喇.
我都係2月尾先開始o係L BLOCK做檢查o架咋. o個時都27週了. 之前都係o係健康院.

複式洋房

原帖由 媽媽可人 於 09-5-7 08:21 發表
我第一胎係瑪嘉烈生...無頭等/二等房...

住大房...8張床...得我一個香港人...
住左3日2夜...第一日生完bb會由姑娘照顧...
第二日推返來我床邊...要自己餵奶...換片...推bb出去沖涼...

d非香港居民彈三彈四...
話自 ...

hihi, 媽媽可人, 你身體好o的未呀??

民房

我系聯合生..也享受唔到呢D福利呀!!

複式洋房

我8月生喇!今個月20號先去L BLOCK做第一次產檢咋... 有無MAMI同我一樣係8月生嫁?

別墅

原帖由 man_lo427 於 09-5-7 14:01 發表
我8月生喇!今個月20號先去L BLOCK做第一次產檢咋... 有無MAMI同我一樣係8月生嫁?

我都係 QE 生呀 ~~ 我 8 月 31 日, 你呢 ?

我早你一日, 19 號去L BLOCK 做產檢, 希望大家順順利利 !!

複式洋房

回覆 70# annachik 的文章

我預產期25/08,我上胎開刀,今次都會揀開刀,但唔知會比我揀幾時呢,會唔會我20號去產檢時比我揀呢?你19號都係第一次去產檢?

洋房

係咪只有公務員先可以住二等呢?

複式洋房

原帖由 vianna_ho 於 09-5-7 21:59 發表
係咪只有公務員先可以住二等呢?

唔係, 不過公務員及其家屬優先, 同埋其他人要俾正價房間費用.

禁止訪問

遊學勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

別墅

原帖由 man_lo427 於 09-5-7 15:25 發表
我預產期25/08,我上胎開刀,今次都會揀開刀,但唔知會比我揀幾時呢,會唔會我20號去產檢時比我揀呢?你19號都係第一次去產檢?

你上胎都係 QE ? 而家幾大呀 ?
我上胎都係 QE wor, 而家就黎 3 歲 la ~~
我係 第一次去產檢, 今年好多人生 bb, 印象中比上次排耐 d 咁, heehee ~ 我估第一次去產檢未必比你揀 !?

別墅

原帖由 fanny_mama 於 09-5-7 23:51 發表
我剛剛3月尾廣華生完..佢得一間頭等房..我第一日入去就開始排隊..但係排第三個..都諗住無架啦...
不過廣華東冀環境好好..一間房4個人..空間足夠..d朋友話似私家醫院d房..地方好靚..南冀就差好多..8個人一間房..好嘈. ...

廣華東冀環境好好 wor !!!

洋房

知唔知正價房間費用? How many 頭等同二等? 其他人係咪好難先有住?

原帖由 小魚兒媽媽 於 09-5-7 23:02 發表

唔係, 不過公務員及其家屬優先, 同埋其他人要俾正價房間費用.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 vianna_ho 於 09-5-9 23:35 發表
知唔知正價房間費用? How many 頭等同二等? 其他人係咪好難先有住?

費用方面, 我去威爾斯網睇到, 私家病房 (頭等)$3900, 保證金$60,000, 私家病房 (二等)$2600, 保證金$40,000...至於有幾多頭等同二等房就每間醫院都唔同...

洋房

Thank you!!!

原帖由 carka 於 09-5-9 23:42 發表

費用方面, 我去威爾斯網睇到, 私家病房 (頭等)$3900, 保證金$60,000, 私家病房 (二等)$2600, 保證金$40,000...至於有幾多頭等同二等房就每間醫院都唔同...

別墅

好媽媽勳章

今年點解好似多左好多人生bb ? 好年份 ?

原帖由 annachik 於 09-5-9 20:44 發表

你上胎都係 QE ? 而家幾大呀 ?
我上胎都係 QE wor, 而家就黎 3 歲 la ~~
我係 第一次去產檢, 今年好多人生 bb, 印象中比上次排耐 d 咁, heehee ~ 我估第一次去產檢未必比你揀 !? ...

首頁
23456...9

尾頁

跳至