跳至

首頁
23456...7

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 2016畫展勳章 BB防敏心得分享勳章

Nancy Ng
剛於兩個月前誕下囝囝,感恩讓我遇上Swisse的試用計劃,有機會免費試率先試用Swisse Ultinatal 產後催乳片。其實我產前已經計劃要餵母乳,但一直很擔心自己的奶量會不足夠,因為懷孕前受工作影響,經常食無定時,睡眠不足。
試食Swisse Ultinatal 產後催乳片一段時間後,奶量真的有所提升,而且哺乳後也沒有之前那麼容易疲累了,據說是因為產品內的葫蘆巴可幫助提升母乳流量,維他命B群則可以幫助減少哺乳時帶來的疲勞。餵母乳的日子還長,我會繼續購買Swisse Ultinatal 產後催乳片服用,以確保有營養足夠的母乳給囝囝。

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 2016畫展勳章 BB防敏心得分享勳章

Mickey Lee
自從發現肚子裏多了一個小生命,心裏面既緊張又期待,同時亦伴隨一點點擔心。這個小生命是我家的第三個寶寶,由於與上一胎只相差大約一年半,我很怕自己的身體未能為這第三個寶寶提供充足的母乳,也擔心母乳內的營養可能不夠豐富。
Swisse這個品牌以材料天然著稱,而且有數十年歷史,品質和信譽均有保證。這次新推出了產後媽媽配方Swisse Ultinatal 產後催乳片,專門為我這種希望餵母乳卻又擔心奶量不夠的產後媽媽而設,所以我決定一試。
試了一段日子,感覺奶量真的有所提升,大概是因為產品內的成份葫蘆巴真的起了作用,囡囡到目前為止也很健康,皮膚也比兩個哥哥的好。而且感覺上這一胎我沒之前兩次那麼疲累,相信是催乳片中的維他命B群助我減輕了疲勞。真的很慶幸這次懷孕遇上了Swisse這個產品,它為我和寶寶的健康帶來了非常正面的改變!

管理員

Lee Suet Ling
試食swisse 產後催乳片後,奶量有明顯增多,不用補奶粉。而且較服用前感覺真的沒那麼疲勞。

管理員

蔡建欣
自產後起,為了維持足夠的奶量,我每天都要飲用大量的湯水或炒米茶。然而寶寶踏入猛長期,偶爾奶量會追不上。親餵時,望著寶寶用力吸允的樣子,但乳房儲備已空,只有自己才體會到的辛酸和不甘。Swisse Ultinatal產後催乳片 容易入口,服用一星期奶量已明顯增加。不用再為哺乳感到壓力,失眠情況也得以改善,有懶Swisse Ultinatal產後催乳片 成份天然,提供產後所需的維他命,是餵奶路上不可欠缺的好夥伴!

管理員

Chung Ka Pik
我相信一歲以後,寶寶需要更多元化的營養保充。而鈣比較難吸收,但對成長中的寶寶骨骼發育卻很重要。我很喜歡Swisse, 亦覺得品牌的信譽良好,大可放心給寶寶食用。

管理員

Mei Lai
bb歲半就自動戒奶,又唔係太喜歡飲屋仔奶同豆漿,對芝士都係好一般,都未話唔擔心佢鈣質攝取不足,之前試過買兒童咀嚼鈣片,不過都有啲硬同帶奶味,試過一次之後唔肯食,而Swisse嘅嬰幼兒液體鈣+d,因為易入口,口感滑溜,剪開軟膠囊唧出黎佢一啖就吞左,早晚一粒非常方便,bb見到仲係咁話似魚魚好得意,我覺得對於好似我bb呢類唔太喜歡食奶類同豆類製品嘅小朋友好有幫助,鈣質加埋維他命d可以吸收得更好,強健骨骼!

管理員

Yanka Liang
生完bb嘅時間過得真係好快,敏峼bb大得快眨吓眼已經兩歲仔,依家見到佢咁健康咁成長,証明峼媽我選擇得無錯!由敏峼半歲開始我已經有俾不同嘅營養補充品佢食,可以補充返食物當中吸收唔到嘅營養又能夠有效令bb身體健康發展。
今次我俾敏峼試左swisse ultinatal嬰幼兒液體鈣+d軟膠囊,因為液體鈣喺專為兒童骨骼同牙齒發育所需而貼心研發出來,可以補充兒童每日所需要既營養,添加維他命D3更可幫助BB鈣質吸收,適合7個月起至3歲食。有助促進兒童嘅骨骼同牙齒嘅生長發育,補充體質因日常飲食或戶外日照不足,而引起嘅維生素D3的缺失,促進神經和肌肉系統嘅生長,增強免疫力,每日午餐及晚餐只需要剪開膠囊,將液體鈣加入飯餸中給BB食就可以, 非常方便!

而且Swisse Ultinatal嬰幼兒液體鈣+d軟膠囊不含人造香料有淡淡嘅天然雲呢拿味,唔怪得敏峼唔抗拒又好鍾意食啦!又好味又有營養敏峼都話Good!

管理員

Sun Hok Ying
首先好開心選中我的仔仔可以試Swisse Ultinatal嬰幼兒液體鈣+D軟膠囊。如果你問我點解會俾仔仔試嘅主要原因係因為係對發育中既小朋友好,特別係佢特有既成份(液體鈣及維他命D3)可以保持骨骼及牙齒有更好的鈣吸收,另外,因為佢有陣雲呢拿味香味,所以仔仔好喜歡食,唔抗拒,可能因為似平時BB零食果種雲呢拿香味,而吸引到佢食。

還有的是很欣賞佢不含人造香料,色素,甜味劑。這樣會令身為媽咪的我,更放心比仔仔服用。另外,由於佢本身係膠囊設計,相比市面有些是以滴管方法量度份量較為方便。更易預份量及更衛生。

管理員

Carol Yu
這款嬰兒鈣非常方便每次只需一粒,份量十分精準,而且感覺很新鮮,只需要每一次扭開,放入食物或者飲品就可以了

管理員

CY Wong
BB已經踏入兩歲階段,開始自然離乳,日常生活之中,雖然盡量均衡飲食但係都擔心鈣質吸收唔夠影響發育,所以嘗試額外給予鈣,添加係湯水比他喝,而這款液體鈣非常方便,非常適合幼兒使用,因為係液體狀態只需加入食物當中就可以

管理員

Shan Lam
我仔仔開始踏入一歲學行階段,亦都開始添加了固體食物代替奶粉,所以擔心鈣質吸收唔夠,考慮額外添加鈣質保健品,剛巧見到這個試用活動,這種產品非常方便因為是液體,可以隨意添加在小朋友的餐飲食用中,這個產品本身是雲呢拿味,就算加入牛奶俾小朋友飲,都唔會影響本身味道

管理員

Moni Leung
小朋友牙齒及骨骼發展點可以缺少鈣,Swisse Ultinatal 嬰幼兒液體鈣+D軟膠囊,含有100mg鈣質,專為支持嬰幼兒骨骼和牙齒的發育所需而研發。
試食了後發現仔仔牙齒生長靚左,亦都相信對他骨骼生長有一定幫助。

管理員

Jessi Kwok
第一次比小朋友食保健產品,以前鈣片比我嘅印象係一定係一粒粒的藥丸吞服,原來小朋友食嘅係液體鈣,只係需要每次搣開放入去食物或者飲品當中就可以,而且基本上係完全冇味道嘅,比我想像之中方便好多了,而今次是用喺澳洲製造,亦都相對有信心,用完之後我都會再買俾小朋友的

管理員

Fan Ho Ying
BB而家大概8個月,加固之後,一直唔係幾喜歡飲奶,因為粥仔之類其實營養唔夠奶粉豐富,尤其係鈣質方面明顯比奶粉少,冇理由日日食豆腐同魚,因此決定加入鈣質係佢嘅食物當中,之前有用過其他牌子嘅鈣係玻璃樽滴製比較唔方便同埋難儲存,今次是用呢一款係每一次用一粒,乾淨企理,唔怕打爛,最重要係如果同BB出街食?都好方便帶出去,所以用完之後我都會繼續購買

管理員

Chan Ka Wai
這款液體鈣膠囊每一粒含有100毫克鈣質及維他命D,包裝上建議七個月至一歲每日一粒,我小朋友係11個月,因為開始進食固體食物,我都擔心鈣質唔夠,而呢一款液體鈣就可以隨意添加係食物當中,而我試過係有小小雲呢拿味,所以我選擇加係奶粉俾佢飲,基本上咩都冇改變到,所以佢都乖乖地飲晒!

管理員

Rachel Lai
以前俾小朋友食用過類似糖的羊奶片,而當中添加左鈣質,但係後期發現呢一類糖的保健產品實在是用唔少添加劑及化學成份製造出來的,一直在尋找全天然的產品比小朋友使用,啱啱見到這款產品試用,再睇過呢個品牌嘅產品成分,符合我理想之中嘅要求,所以就參加呢個試用活動,再細心睇睇產品成分天然,就算是添加的香料也是純天然的,所以非常放心比小朋友食用

管理員

Shirley Chan
之前買過一啲保健產品,因為當時貪平買咗水貨,一打開就變買咗啦,水貨運送過程無法監管,經過這一次教訓之後,我以後只會買原裝行貨嘅保健產品,尤其是俾小朋友食用更加需要小心,大家記得唔好貪平呀。而今次使用呢個產品,有標籤寫住原裝行貨,所以我非常放心比小朋友食

管理員

Kelly Chen
澳洲係地球上少數剩返空氣環境比較好而且大自然優美嘅地方,出產嘅保健產品亦都相對有保證,曾經有朋友同我提過如果要買保健產品最好選澳洲,其次先係美國。這款液體鈣,每日只需要一至兩粒補充小朋友所需,咁就唔需要擔心鈣質唔夠長唔高同牙齒唔好啦

管理員

Ella Chau
BB開始大個,飲用牛奶嘅次數相對會減少左,如果單靠日常飲食,我比較擔心鈣質攝取唔夠,鈣質唔夠會影響日後嘅身高,所以我都希望額外添加鈣質比BB,Swisse這一款BB液體鈣很方便而且覺得很衛生,每次一粒非常容易處理,我多數加入果汁或者果蓉俾BB服用

管理員

Olivia Bao
於過去2星期試用了 Swisse 最新的嬰幼兒液體鈣,我覺得呢個實在係好偉大嘅新產品。
做過媽媽嘅女士們都好清楚,屋企位「大帝」到咁上下年紀就開始厭奶 Orz........

咁唔飲奶點補鈣呢? 鈣片? 咁大粒我自己都唔係好吞到 XDDD
呢個時候 Swisse 嘅嬰幼兒液體鈣就係救星!
由於係液體狀,只要剪開個膠囊就可以加入糊仔/粥仔,仲可以同食物完全混合冇粒粒
「大帝」食到咀 lam lam 完全唔察覺 =P 食完夜晚仲訓得好左!
以後「大帝」再飲唔夠奶我一定會用 Swisse 嬰幼兒液體鈣,咁就唔需要再擔心「大帝」缺鈣生得唔夠高大喇 =)

首頁
23456...7

尾頁

跳至