想生BB

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

原帖由 DodaBB 於 09-6-6 23:30 發表

sukiko,

哈哈~係?! 我有印象隔離有嗰人睇緊(自己買嘅)雜誌, 可惜我冇望到你嗰樣~ 我哋咁有緣, 可能好快我哋又會遇到

我專登買本雜誌上去, 因姑娘話幫我攝期, 要等很耐
我見你做功課拎nds出來, 所以我好奇望下你囉

我下次係wed下午去dr chan到

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

sukiko,

其實好難講打針打到邊日嫁,因為要check住蛋蛋反應,如果你打左2針佢地已經大得好快,或者打3-4針已可以打破卵針做iui嫁喇……
當然,仲要睇埋你內膜夠厚未啦。
原來我同你身高體重差唔多咋 ,不過我要打150iu喇(因為年紀),下次iui醫生話仲要打多d,因為想谷多d蛋蛋添呀……

原帖由 sukiko 於 09-6-6 23:13 發表

我5呎2吋半, 110磅 (比婚前重左8磅), 成日覺得自己肥
同事都成日以為我有左

75, 我怕咁少, 機會少d 麻

請問, 打針要打到邊日?
我通常day 18 排卵
咪即係day 18 返去放精? ...

等待驗證會員

原帖由 lalamike 於 09-6-6 23:39 發表
sukiko,

其實好難講打針打到邊日嫁,因為要check住蛋蛋反應,如果你打左2針佢地已經大得好快,或者打3-4針已可以打破卵針做iui嫁喇……
當然,仲要睇埋你內膜夠厚未啦。
原來我同你身高體重差唔多咋 ,不過我要打150iu ...

我驚死蝕底, 聽到打75咁少, 即很大反應問dr chan點解
我驚打咁少, 唔work麻

其實係咪打針劑量少d, 都會平d架?

等待驗證會員

昨天幫我抽血的姑娘唔掂呀
搵左幾耐都搵唔到打邊到
我以往抽血都唔係咁
我咪同佢講: 你試下呢度得唔得啦, 我一向抽血, d姑娘都係抽呢度多

佢搵到位, 拎住枝針又停一停, 想吉落去又唔係, 驚到我呢
我唔驚打針抽血, 係驚佢咁唔掂

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

你講到好好笑……
唔駛驚蝕底呀……一來真係藥少d會平d,二來少d藥副作用都少d嘛,傻妹!
我都想打少d呀……不過唔work咋!

原帖由 sukiko 於 09-6-6 23:50 發表

我驚死蝕底, 聽到打75咁少, 即很大反應問dr chan點解
我驚打咁少, 唔work麻

其實係咪打針劑量少d, 都會平d架?

等待驗證會員

原帖由 lalamike 於 09-6-6 23:52 發表
你講到好好笑……
唔駛驚蝕底呀……一來真係藥少d會平d,二來少d藥副作用都少d嘛,傻妹!
我都想打少d呀……不過唔work咋!

因dr chan一開口: 你打75, 係最低的劑量, 一般人很少打咁少
我聽到, 以為我為何唔係"一般人"

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

原來係咁……
我反而係咁……
dr chan:「你有幾多磅呢﹖」「110。」dr:「嗯……我諗住今次打多d,150iu,希望幫你谷多d卵……,你之前打都係呢個數啦,係咪﹖」(因為我上年去過另一個醫生,是曾打過呢個份量,可惜最終做唔成iui)

原帖由 sukiko 於 09-6-6 23:54 發表

因dr chan一開口: 你打75, 係最低的劑量, 一般人很少打咁少

子爵府

畀面勳章

原帖由 sukiko 於 09-6-6 23:38 發表

我專登買本雜誌上去, 因姑娘話幫我攝期, 要等很耐
我見你做功課拎nds出來, 所以我好奇望下你囉

我下次係wed下午去dr chan到

sukiko,

我反而係好奇望咗你雜誌2眼,因為係嗰度比較少人會自己買雜誌上去...
我要等10日後水泡散咗先可以覆診 (下下星期一)
[

大宅

原帖由 buu2 於 09-6-6 21:44 發表
Thanks CK. 收到啦.

buu2,

我都想看下, 可否pm我. 唔該晒.

複式洋房

i want to see the link too....

等待驗證會員

原帖由 DodaBB 於 09-6-7 00:05 發表

sukiko,

我反而係好奇望咗你雜誌2眼,因為係嗰度比較少人會自己買雜誌上去...
我要等10日後水泡散咗先可以覆診 (下下星期一)

我唔覺你望我本雜誌喎
因我唔想同人爭雜誌看, 咪自己買本新既上去囉
好在, 唔洗等太耐, 很快到我看

你當時係咪做緊日文功課?

子爵府

畀面勳章

原帖由 sukiko 於 09-6-7 00:10 發表

我唔覺你望我本雜誌喎
因我唔想同人爭雜誌看, 咪自己買本新既上去囉
好在, 唔洗等太耐, 很快到我看

你當時係咪做緊日文功課?

sukiko,
我望人梗係悄悄地望架喇 你本雜誌有透明膠袋(報紙嗰隻),仲係1書幾册嗰種, 係咪?

係呀,當時查緊日文生字解釋~

[

等待驗證會員

原帖由 DodaBB 於 09-6-7 00:18 發表

sukiko,
我望人梗係悄悄地望架喇 你本雜誌有透明膠袋(報名嗰隻),仲係1書幾册嗰種, 係咪?

係呀,當時查緊日交生字解釋~

我那本係新地, 封面講緊郭可盈囉
我每個星期都買新地

你好叻呀, 識日文

子爵府

畀面勳章

原帖由 sukiko 於 09-6-7 00:20 發表

我那本係新地, 封面講緊郭可盈囉
我每個星期都買新地

你好叻呀, 識日文

sukiko,

你睇我幾留意你 ...係冇望到個樣啫~不過印象中你係中等偏瘦身形:D

唔係...識基本溝通,離'好'仲有好遠...本來係諗住學黎玩玩,點知為咗bingo quit咗份工後就變成我其中一個寄託...
[

大宅

原帖由 sukiko 於 09-6-6 23:54 發表

我在dr. chan做iui都是打75, 好似打了四天到返去見醫生. 但我蛋蛋size不是太理想. 好似最大都是16mm. 後來要打300. 到最後放精時size 19mm, 17mm. 但最後是失敗.

祝你成功.

等待驗證會員

原帖由 DodaBB 於 09-6-7 00:27 發表

sukiko,

你睇我幾留意你 ...係冇望到個樣啫~不過印象中你係中等偏瘦身形:D

唔係...識基本溝通,離'好'仲有好遠...本來係諗住學黎玩玩,點知為咗bingo quit咗份工後就變成我其中一個寄託... ...

學日文好
我以前都學過2次日文初班
家陣比番晒老師了

等待驗證會員

原帖由 lamlam1609 於 09-6-7 00:28 發表

我在dr. chan做iui都是打75, 好似打了四天到返去見醫生. 但我蛋蛋size不是太理想. 好似最大都是16mm. 後來要打300. 到最後放精時size 19mm, 17mm. 但最後是失敗.

祝你成功. ...

咁你家陣仲有無做iui呀?

子爵府

畀面勳章

原帖由 sukiko 於 09-6-7 00:30 發表

學日文好
我以前都學過2次日文初班
家陣比番晒老師了

sukiko,

咁你打針係咪keep住而家嗰units打到下星期三?
[

等待驗證會員

原帖由 DodaBB 於 09-6-7 00:33 發表

sukiko,

咁你打針係咪keep住而家嗰units打到下星期三?

係呀, 每日都打75units
打到星期二
星期三就見dr chan

複式洋房

for 1 week, normally for 4 days if first time for injection

首頁

尾頁

跳至