嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

恭喜恭喜, 你係第一胎嗎?

係呀, 只要要求佢都俾的!

原帖由 RubySteveBB 於 09-7-5 09:48 發表
我喺東區醫院檢查,一直都係兩樣嘢同一日做,除咗第一次我未知自己係孖胎無得照,第二次因為做OSCAR知道係孖胎,我同醫生講咗,咁之後次次都有同我照超聲波喇~ ...

複式洋房

係呀,爭係諗開刀定順產都好煩,無呀,我身邊都好多fd有左,所以無人比到野我,我都買得七七八八喇,我有左兩個月個陣,吉之島咁岩做特價,所以好早買定哂d野,咁你呢?預備好哂未呢?
原帖由 lizchau820 於 09-7-6 11:04 發表
係呀, 我老公就係話安全D, 不過我星期六去檢查時, 個醫生都話我而家近出面個阿B 係坐o左o係度擺位, 睇下到時轉唔轉, 如果唔轉就一定要開刀o架啦, 咁我就唔煩啦,

我地都係慳慳地o架, 生孖真係失哂預算o架, ...

洋房

如果我都係第一胎, 我都收工啦, 而家第二胎先o黎生孖, 不過我都唔會再生啦, 攪唔掂, HAHA

係呀, 阤住2個真係好辛苦, 連嘔都激呀! 我而家周不時都仲有嘔o架, 星期六o個日我99蒸魚, 嘔到七彩

哦, 原來係學校問題, 咁快諗呀, 我都未諗過 HAHA

我呢排只係個心跳得好快囉, 上次檢查時, 醫生仲叫我去check 心電圖添呀, 攪到我幾驚, 好彩個報告都唔係咁離譜, 佢話正常係七十幾下, 而我只係九十幾下姐, so 我而家都行得有咁慢得咁慢囉, 希望會好D啦 !

原帖由 HoneyWife 於 09-7-5 11:49 發表

係呀, 我係第一胎, 生完呢胎就收工, 哈哈~

有時叫老公陪下會開心D, 阤住2個已經好辛苦ma...

因為好多好學校收生只會收到8/31出生, 所以盡量會選8月底, 多d學校選. 我都好想同你一齊生呀~~

唔知點解呢排成日頭暈 ...

洋房

如果係分開, 咁普通檢查就只有驗尿同血壓磅重, 之後就等一陣叫你入房, 個doctor 會自己幫你聽下BBs 心跳, 不過呢個你係冇得睇住個電視o既, 跟住佢就俾期你, 咁就走得啦, 其實都幾流o架!

原帖由 HoneyWife 於 09-7-5 11:55 發表

我係兩樣同一日架, 但我無睇過普通產科檢查, 係咪only驗尿同血壓磅重? 會唔會見醫生架? 驗尿同血壓磅重我每次都有做, 不過我成日唔知點解有兩張紙?? ...

洋房

嘩, 你都係當前在線, 咁快覆到, 你有冇msn 呀?

吉之島D o野都唔平o架wor, 你買o左咩呀? 我都未buy哂, 咩奶煲都未買呀, 其他D 涼$碎野我就o係網上訂o左!
床呀都buy o左! 今個月應該可以攪掂哂 HAHA

原帖由 yukiyuki2w 於 09-7-6 11:14 發表
係呀,爭係諗開刀定順產都好煩,無呀,我身邊都好多fd有左,所以無人比到野我,我都買得七七八八喇,我有左兩個月個陣,吉之島咁岩做特價,所以好早買定哂d野,咁你呢?預備好哂未呢? ...

複式洋房

哈哈......我成日都要痾夜尿架,跟住朝早又要痾多兩次到,所以好早就起身喇,我有msn呀!!([email protected])你加我啦^^~
係架,吉之島d野都幾貴,我咁岩係感恩節有八折,加會員有九五折,跟住又撞岩係20號又有九五折,所以都算平,我都係未買消毒煲囉,呢個月都會買埋!
我買左一張網床,20個奶樽,兩架BB車,一條揹帶,沖涼盆,一堆衫仔,四個枕頭,泵奶器,等等等等........
都唔係好多野!!!!!!
原帖由 lizchau820 於 09-7-6 11:32 發表
嘩, 你都係當前在線, 咁快覆到, 你有冇msn 呀?

吉之島D o野都唔平o架wor, 你買o左咩呀? 我都未buy哂, 咩奶煲都未買呀, 其他D 涼$碎野我就o係網上訂o左!
床呀都buy o左! 今個月應該可以攪掂哂 HAHA

...

洋房

我都起碼要去一次夜尿o架, 仲要個肚大到, 一訓低好難起身, 遲D再大D都唔知點算!

MSN 加o左你啦..

之前有人俾o左10個新o既NUK奶樽俾我, 咁我諗住都買返NUK o既奶煲,又會送多9個樽, 咁應該都夠用, 你呢, 想買邊隻呀?

我已經買o左2張木床啦, 不過頭2個月我都係俾佢一齊訓住一張先, 你係咪都會一齊訓呀? 車就我上次上大陸, 我朋友送o左一架大陸牌子o既左右車俾我(全新的), 我諗住用住先 hehe

2 sets 床上用品 泵奶器就有朋友俾o左, 你會全人奶嗎? 會唔會俾奶粉, 如果俾, 你打算食咩奶粉呀?

原帖由 yukiyuki2w 於 09-7-6 14:49 發表
哈哈......我成日都要痾夜尿架,跟住朝早又要痾多兩次到,所以好早就起身喇,我有msn呀!!([email protected])你加我啦^^~
係架,吉之島d野都幾貴,我咁岩係感恩節有八折,加會員有九五折,跟住又撞岩係20號又有九五折, ...

複式洋房

係架,訓低又難,起身重難,我要側身先起到架,想轉下身都辛苦,我都有諗過如果個肚再大d咁點算,係喎!我msn唔見你加我,我試下加你啦,我見你介紹個到有你個msn,其實NUK幾好架,不過我個奶泵有兩個奶樽送,係AVENT個隻,所以都想買番呢個牌子囉,我買左一張網床咋,無位擺所以只可以買一張,網床都好大張,所以初初個幾月我會比佢地一齊訓,五個月大到呢,就是但一個跟番我訓,我想胃人奶架,但係驚唔夠奶,又怕到時怕麻煩,所以出世個陣就試下胃住人奶加奶粉先,奶粉我會用惠氏,因為我個仔之前飲開都幾好,所以都會用番呢隻,你呢?諗住用邊隻奶粉呀?
原帖由 lizliz820 於 09-7-6 18:23 發表
我都起碼要去一次夜尿o架, 仲要個肚大到, 一訓低好難起身, 遲D再大D都唔知點算!

MSN 加o左你啦..

之前有人俾o左10個新o既NUK奶樽俾我, 咁我諗住都買返NUK o既奶煲,又會送多9個樽, 咁應該都夠用, 你呢, 想買 ...

洋房

尋日我個msn 有問題呀, 今日冇事Lu!

其實AVENT 都好多人用, 係啦, 用開就唔想side!
我D朋友叫我用chu chu wor, 因為佢地係十字咀, 即係倒轉唔會流出來wor, 如果到時NUK 真係唔好, 我都諗住轉chu chu

頭一個月我都想全人奶o架, 我諗都應該夠奶, 如果太辛苦, 我會夜晚俾佢飲奶粉囉, 我身邊o既朋友都係食日本飲奶, 都食得好好, so 我會buy o左兩罐"明冶"俾佢地試下先, 如果好就會繼續食, 仲有, 日本奶粉頭9個月o個D, 仲會平過HK奶粉o架!

原帖由 yukiyuki2w 於 09-7-6 23:28 發表
係架,訓低又難,起身重難,我要側身先起到架,想轉下身都辛苦,我都有諗過如果個肚再大d咁點算,係喎!我msn唔見你加我,我試下加你啦,我見你介紹個到有你個msn,其實NUK幾好架,不過我個奶泵有兩個奶樽送,係AVENT個隻,所以都 ...

別墅

你地仲有得係床sleep..lucky. 你地人几多week? 我26weeks左右cannot sleep on bed la..need to sit to sleep....

原帖由 lizliz820 於 09-7-7 11:11 發表
尋日我個msn 有問題呀, 今日冇事Lu!

其實AVENT 都好多人用, 係啦, 用開就唔想side!
我D朋友叫我用chu chu wor, 因為佢地係十字咀, 即係倒轉唔會流出來wor, 如果到時NUK 真係唔好, 我都諗住轉chu chu

頭一 ...

洋房

我而家30 week 啦, 仲可以訓床, 不過就一定要左右咁轉囉, 你個肚而家幾多寸呀? 咩性格o既BBs 呀?

原帖由 dais 於 09-7-7 11:18 發表
你地仲有得係床sleep..lucky. 你地人几多week? 我26weeks左右cannot sleep on bed la..need to sit to sleep....

洋房

Hello, 點呀, 咁多日唔見你o既? 7/7 check 完拎o左咩期呀? 我聽日都去見BBs 啦, 開心

原帖由 HoneyWife 於 09-7-5 11:55 發表

我係兩樣同一日架, 但我無睇過普通產科檢查, 係咪only驗尿同血壓磅重? 會唔會見醫生架? 驗尿同血壓磅重我每次都有做, 不過我成日唔知點解有兩張紙?? ...

大宅

呢排公司有鬼忙, 攪到我都唔得閒上黎update下.

我已經book左8/28開刀喇, bbs 依家有1.4kg, 希望佢地continue快高長大.

Liz, 我下次檢查你7/21, 希望到時見到你啦~~

別墅

我個肚大约44inches..31weeks now. BBs are usually very active starting evening:)

原帖由 lizliz820 於 09-7-7 18:06 發表
我而家30 week 啦, 仲可以訓床, 不過就一定要左右咁轉囉, 你個肚而家幾多寸呀? 咩性格o既BBs 呀?

洋房

哦..,原來係咁...

太好啦, 佢都俾你開刀, 你2個BBs 都是一樣1.4 kgs ? 咁正o架? 我o個日去私家, 佢同我講一個1.5 , 一個1.3x, 不過我聽日都會問問威院!

好丫, 聽日我睇下可唔可以都21/7 先

原帖由 HoneyWife 於 09-7-9 12:44 發表
呢排公司有鬼忙, 攪到我都唔得閒上黎update下.

我已經book左8/28開刀喇, bbs 依家有1.4kg, 希望佢地continue快高長大.

Liz, 我下次檢查你7/21, 希望到時見到你啦~~ ...

洋房

嘩, 我得40" 咋, 勁wor

祝你的BBs 健健康康

原帖由 dais 於 09-7-9 13:04 發表
我個肚大约44inches..31weeks now. BBs are usually very active starting evening:)

大宅

我都有44inches

大宅

Liz

記住檢查完上黎update下~

洋房

我尋日檢查完啦, BBs 而家1.5 kgs, 個醫生都係話最出o個個B而家坐o左o係度, 咁樣開刀o既機會都好大, 咁我就唔洗煩啦...

仲有呀, 佢又係俾o左2個期我, 我講21/7 時, 佢話冇位, 而家我要28/7 and 7/8, 不過我地都差唔多時間, 可能到時都有緣撞到o架!

你而家44" , 咁重o左幾多呀, 我而家40" 都只係重o左唔夠20 lbs, 總體重係120 lbs 咋

原帖由 HoneyWife 於 09-7-10 22:10 發表
Liz

記住檢查完上黎update下~

大宅

原帖由 lizliz820 於 09-7-11 10:07 發表
我尋日檢查完啦, BBs 而家1.5 kgs, 個醫生都係話最出o個個B而家坐o左o係度, 咁樣開刀o既機會都好大, 咁我就唔洗煩啦...

仲有呀, 佢又係俾o左2個期我, 我講21/7 時, 佢話冇位, 而家我要28/7 and 7/8, 不過 ...

唔緊要啦, 可能遲D又見到, 到時我一定會叫你.

嘩~~你好FIT呀, 重甘少但BBs都有甘重, 我已經重左40lbs, 就怏行唔郁喇!!

你幾時放產假呀, 我8/17開始放喇.

首頁

尾頁

跳至