跳至

首頁
23456...95

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 小倩 於 09-6-19 10:45 發表
好嬲, 勁嬲, 超嬲...
想爆粗打人呀

乜事

公爵府

原帖由 小倩 於 09-6-19 10:45 發表
好嬲, 勁嬲, 超嬲...
想爆粗打人呀

又係你公司?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 Cammy3007 於 09-6-19 11:49 發表

又係你公司?

醒目
有人勁賤想我下星期返去坐足一星期~
完全違反當初嘅口頭承諾

公爵府

原帖由 小倩 於 09-6-19 11:53 發表

醒目
完全違反當初嘅口頭承諾

d人係咁ga啦
當年我都係 my boss (鬼佬)答應給我1 mth notice, 但他仲走先過我 我到原定last day 日, 冇人同我講, 我問同事兼上司, 她話冇人出聲照返 (她powder都好大的, 日本boss都怕她), 做多10日, 日本仔才出聲: 乜cammy仲返工的? 咁我咪走囉, 點之admin那8x, 唔出那10days錢, 但我已經去了旅行1個月, 返來想追, 但舊公司(main office)叫我返去做, 咁我才免攪大件事

公爵府

原帖由 小倩 於 09-6-19 11:53 發表

醒目
完全違反當初嘅口頭承諾

唔返會唔會扣錢的
?
返去剩坐, 上網打機, 唔好理她們

公爵府

豬, 想問你"雅嗚簿"是否叫 pig home?

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Cammy3007 於 09-6-19 12:16 發表
豬, 想問你"雅嗚簿"是否叫 pig home?

yes 到QQ處留底腳毛

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

請大家幫我諗諗

>>> Click Here <<<

男爵府

老師, 我覺得你係處於非常被動的情況, 因為同你講的人而家又quit左, 無人對證, 而 HR要你返去坐的要求又合乎合約.....無法子...

我覺得你到時唯一的辦法係帶是但一個仔一齊返工, 同佢地講, 你只係找到一個人幫你睇一個仔, 所以一定要帶一個仔返去....睇下到時佢點講...

王國長老

我覺得嗰4日唔好出糧,星期一簽埋D嘢,當比乞兒,之後就可以安安樂樂,日日攬住對寶貝happy day

公爵府

原帖由 醜樣豬 於 09-6-19 12:44 發表

yes 到QQ處留底腳毛

QQ 冇呀?
她是牛姑
點解晴晴簿冇嫁
你要留言等我ADD你, 你才可看到晴晴D相的, 不過都很久沒有UPLOAD相片了
仲未攪搬線, 浪費我D $2XX一個月

王國長老

原帖由 babushka 於 09-6-19 13:08 發表
老師, 我覺得你係處於非常被動的情況, 因為同你講的人而家又quit左, 無人對證, 而 HR要你返去坐的要求又合乎合約.....無法子...

我覺得你到時唯一的辦法係帶是但一個仔一齊返工, 同佢地講, 你只係找到一個人幫你睇 ...

有人証㗎... 我阿頭都在場!
當初佢都認同handover完就無轇轕, 可以等出糧...
點知佢依家都反口囉
佢啱啱先話, 出得糧俾你即係有轇轕啦

男爵府

原帖由 小倩 於 09-6-19 13:18 發表

有人証㗎... 我阿頭都在場!
當初佢都認同handover完就無轇轕, 可以等出糧...
點知佢依家都反口囉
佢啱啱先話, 出得糧俾你即係有轇轕啦 ...

正衰人...
話時話, 佢地唔衰, 有無賠足長期服務金比你? 你話哂做左4年..

公爵府

原帖由 babushka 於 09-6-19 13:23 發表

正衰人...
話時話, 佢地唔衰, 有無賠足長期服務金比你? 你話哂做左4年..

老師未知呀, 未簽FINAL

王國長老

原帖由 babushka 於 09-6-19 13:23 發表

正衰人...

要5年先有㗎, 我依家4年半咋

公爵府

原帖由 小倩 於 09-6-19 14:20 發表

要5年先有㗎, 我依家4年半咋

她們真CHEAP
叫她們當你REDUCE 得唔得? 話比她們知公司冇損失, 可以在MPF戶口遲下比返公司 (其實有, 今年LOSS 咁多)

子爵府

Hi, 我噚日返左大陸做野, 坐船坐車坐到死咁濟, 8:30am中港城上船, 坐到11:20am, 係船到等人檢疫量體溫, 再坐大半個鐘車食lunch, 跟住又坐半個鐘車去到廠, 攪掂3點走, 坐個幾鐘車去到碼頭, 走左班船無耐, 要5點半先有船, 返到hk 7點落船, 死咁濟

王國長老

原帖由 高比 於 09-6-19 16:14 發表
Hi, 我噚日返左大陸做野, 坐船坐車坐到死咁濟, 8:30am中港城上船, 坐到11:20am, 係船到等人檢疫量體溫, 再坐大半個鐘車食lunch, 跟住又坐半個鐘車去到廠, 攪掂3點走, 坐個幾鐘車去到碼頭, 走左班船無耐, 要5點半先有 ...

乜你公司要你返大陸咁慘

公爵府

Hi, 我噚日返左大陸做野, 坐船坐車坐到死咁濟, 8:30am中港城上船, 坐到11:20am, 係船到等人檢疫量體溫, 再坐大半個鐘車食lunch, 跟住又坐半個鐘車去到廠, 攪掂3點走, 坐個幾鐘車去到碼頭, 走左班船無耐, 要5點半先有 ...

咁咪即是只做2粒鐘, 浪費時間
我平時8:00出門, 好彩10:30才到廠, 12:30食飯, 5:30(IF ON TIME)走人, 7:00-7:30到元朗食飯, 其實我都覺得浪費時間, 不過老闆喜歡

子爵府

好媽媽勳章

你咁得閒蒲頭嘅, 又吞pop呀!

首頁
23456...95

尾頁

跳至