親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢個係咪滋潤糖水? 唔流鼻血飲唔飲得
原帖由 smypig 於 09-10-6 14:47 發表

呢個我成日煲 ka~
因為我 C6 見親我都流鼻血 KA~

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LongRyan,

係咪所有agent都有boarding house架? 我果間agent好似冇, 咁可以點樣安置工人 , 我工人重感冒, 好大可能係SUN放假傳染番來, 唔知會唔會係h1n1添, 屋企有老人家又有細佬, 唔想佢留晌屋企, 點算

男爵府

原帖由 LongRyan 於 09-10-6 15:00 發表

咁索???

咁post 張相出黎好喎,我最多飲多兩碗豬潤水。

男爵府

原帖由 GaryF 於 09-10-6 13:41 發表
你果個"一排"都真係好耐啦, 人地爸爸!

你部相機幾時又再出動?

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

係咪所有agent都有boarding house架? - I don't think so.

我果間agent好似冇, 咁可以點樣安置工人 - ask the agent to help you. You paid the agent fee.

原帖由 lestat 於 09-10-7 10:19 發表

LongRyan,

係咪所有agent都有boarding house架? 我果間agent好似冇, 咁可以點樣安置工人 , 我工人重感冒, 好大可能係SUN放假傳染番來, 唔知會唔會係h1n1添, 屋企有老人家又有細佬, 唔想佢留晌屋企, 點算

男爵府

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

就算agent無佢地都會搵到...因為個個工人黎hk都要住番1-2日先比我地ga麻 嗌佢諗辦法啦
LongRyan,

係咪所有agent都有boarding house架? 我果間agent好似冇, 咁可以點樣安置工人 , 我工人重感冒, 好大可能係SUN放假傳染番來, 唔知會唔會係h1n1添, 屋企有老人家又有細佬, 唔想佢留晌屋企, 點算:s ...

琥珀宮

住你隔離都好橙je
原帖由 oldbean 於 09-10-7 10:27 發表
講開買野,我最近買左部karaoke 點歌機,而定屋企變左"了A",部機有成萬幾首歌,重可以將D 新歌SAVE入去。每次有朋友黎都唱到唔想走。
等我遲下都放D花生係處,收佢地四五十蚊包都好。 ...

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Any link for the machine?

How much?

原帖由 oldbean 於 09-10-7 10:27 發表
講開買野,我最近買左部karaoke 點歌機,而定屋企變左"了A",部機有成萬幾首歌,重可以將D 新歌SAVE入去。每次有朋友黎都唱到唔想走。

男爵府

原帖由 portiabb 於 09-10-7 11:04 發表
住你隔離都好橙je

係呀,有得聽,冇得唱!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

LongRyan,

係咪所有agent都有boarding house架? 我果間agent好似冇, 咁可以點樣安置工人 , 我工人重感冒, 好大可能係SUN放假傳染番來, 唔知會唔會係h1n1添, 屋企有老人家又有細佬, 唔想佢留晌屋企, 點算:s ...

無理由無呀, 工人等visa or 比人炒都要有地方收留佢地. 不過係有權唔比你工人返去, 因為你請左佢contract係寫明要stay係僱主屋企. 我agent係由細玩到大d fd黎, 所以無所謂. 放假梗係c左去Causeway Bay啦, 我果個都係去左果求先病. 如agent唔比佢返去, 叫佢全日帶罩, 食飯叫佢係kitchen食, 好番都要帶多一兩日呀!

琥珀宮

無陰公呀
原帖由 oldbean 於 09-10-7 11:30 發表

係呀,有得聽,冇得唱!

男爵府

原帖由 JChan 於 09-10-7 11:11 發表
Any link for the machine?

How much?

一陣PM 條LINK比你。

珍珠宮

my boss bought this in China a few months ago, $3xxx.

男爵府

原帖由 portiabb 於 09-10-7 11:32 發表
無陰公呀

我最近重入左D 了A最新主打入去。

男爵府

原帖由 LongRyan 於 09-10-7 11:33 發表

my boss bought this in China a few months ago, $3xxx.

佢係咪有埋個TOUCH SCREEN MON 呀?
因為個MON 都成千幾蚊,我係用自已電腦用開個MON做選歌,再加MOUSE。一D人可以睇電視唱,另一D人同時係個MON選歌。

珍珠宮

原帖由 LongRyan 於 09-10-7 11:31 發表

無理由無呀, 工人等visa or 比人炒都要有地方收留佢地. 不過係有權唔比你工人返去, 因為你請左佢contract係寫明要stay係僱主屋企. 我agent係由細玩到大d fd黎, 所以無所謂. 放假梗係c左去Causeway Bay啦, 我果個都 ...

上次我工人睇第一次唔得, 第二次e生比抗生素佢食, 第二日即刻好好多.

珍珠宮

原帖由 oldbean 於 09-10-7 11:36 發表

佢係咪有埋個TOUCH SCREEN MON 呀?
因為個MON 都成千幾蚊,我係用自已電腦用開個MON做選歌,再加MOUSE。一D人可以睇電視唱,另一D人同時係個MON選歌。 ...

佢無講, 當時我心諗, mud依家重有人係屋企唱k咩 .

侯爵府

我agent係細公司, 所以唔會有太多工人要收留, 平時佢係用自己屋企收留工人, 但呢個case, 我驚佢唔肯收留佢
原帖由 LongRyan 於 09-10-7 11:31 發表

無理由無呀, 工人等visa or 比人炒都要有地方收留佢地. 不過係有權唔比你工人返去, 因為你請左佢contract係寫明要stay係僱主屋企. 我agent係由細玩到大d fd黎, 所以無所謂. 放假梗係c左去Causeway Bay啦, 我果個都 ...

侯爵府

佢同阿女同房, 我尋晚嗌佢出廳瞓, 好似好衰咁, 病仲要瞓梳化
原帖由 LongRyan 於 09-10-7 11:37 發表

上次我工人睇第一次唔得, 第二次e生比抗生素佢食, 第二日即刻好好多.

首頁

尾頁

跳至