自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

真係睇唔到?
由最細條搵起啦,
個女人隻眼咪係最細嗰條囉,
再試試望真d,如果都係唔見,
咁呢...你既思想真係太過......

原帖由 bkfans 於 10-1-24 00:31 發表

咁我真係受污染得好緊要, 我點都睇唔到海豚

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 麟媽媽 於 10-1-23 23:16 發表
我叫我個11歲囝聽佢話係

祝你快高變大
祝你發寶進袋

我係睇到你打我先知佢地講乜......
我真係聽唔清楚佢地講乜><"
但係就未唸到講男性器官
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

大宅

好媽媽勳章

我平日都有睇個講告
好小事姐 唔駛投訴既...
老實講 你唔講真係唔覺=﹏=
只是小朋友講野有少少唔正

伯爵府

熱血勳章

我唔信麥當勞會夠膽俾呢兩個詞語出街咯

唸多咗啦...........

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我都睇到呀...

伯爵府

好媽媽勳章

我真係聽唔到兩個小朋友,有樓主所講既粗語,但如果覺醒聽到的,都只不過係小朋友發音唔準者,就好似我仔咁兩歲,有時講野一d音都唔係好準,都會聽到我耳都側哂,好係佢話自己至叻,就成日講左"柯C叻(我至叻)",我有件衣腰既帽係兔仔帽,仔仔就成日都話mama你E個死仔(mama依個兔仔),都係個句啦!香港人放鬆d啦!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我唔覺得有咩問題~只係小朋友發音唔準姐..唔好小事化大

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 arcaar 於 10-1-24 02:16 發表
我唔覺得有咩問題~只係小朋友發音唔準姐..唔好小事化大

agree

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔係成個腦都係睪丸同春袋先得O架...

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

9條海豚答案

圈咗出來..按入可睇
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原帖由 hehalady 於 10-1-24 12:54 AM 發表
大鑊 .... 要兔兄比埋答案等我慢慢睇先睇到 d 海豚 tim
mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" />

P.S. 個 Jumjumbo 手勢最吸引我嘅視線

有9條咁多啦
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好多年前,我地成班師奶係度傾計講新聞,有個警員殉職,其中有個小朋友立即講我知,佢話老師有講,重話個警員葬係(高院),我地糾正佢係(浩園),小朋友講野成日都提高八度唔出奇。我唔知點解你唔去糾正小朋友,而去想住好唔好寫信去投訴?

另外請問你兩個小朋友幾大,如果佢得幾歲,點解佢地聽到x袋同x丸會笑,如果佢地的想法同你一樣,你係未應該擔心呢D多D?就算小學常識都唔會教x袋掛?

伯爵府

[quote]原帖由 sonic04 於 10-1-23 23:54 發表
各位)))

你哋睇到什麼

一男一女
連玻璃瓶一起睇是一個老人頭
開估后才見到海豚

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講真...我10歲時有人喺我面前講春x,我都唔會明佢講緊咩...
而家d細路真係早熟
樓主個仔咁細個就明...

大宅

好心啦~郁D就話投訴,小朋友講唔正音,大人聽者有耳,於是個廣告又有錯?

唔該攪清楚咩叫意識不良先~!廣告入面果2個小朋友同大家拜年,順便推廣「多啦a夢」玩具啫~

如果真係咁緊張驚自己小朋友睇完學壞,咁我建議樓主唔好再比小朋友睇電視LAW~

大宅

畀面勳章

明明係大人心邪....= ="

大宅

糟糕,我地全家都聽到係「春」袋。

兩父子乜都唔知,俾我叫左黎聽﹕

佢地聽到﹕

1. 快高「免」大。 (可能我預先知道,所以一聽就係丸)

2. 百補「春」袋。 (佢地兩個唔知頭唔知路,傻傻下,話百補「春」袋囉﹗然後仲唔知做乜叫佢地黎聽)

唔通佢地兩個都心邪....

大宅

:lol:

我本身無乜留意到這個廣告,
即使是否錯有錯着,起碼現在已收到宣傳效果。

伯爵府

唉! 香港某d人特色,唔係都講到係啦! 乜都投訴

大宅

樓主嘩眾取寵吧! 點可能將天真可愛小朋友亂扣帽子?? 將自己聯想嘅句子變成不雅, 仲話要投訴。

首頁
23456...8

尾頁

跳至