親子旅遊

跳至

首頁
23456...10

尾頁

別墅

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-3-16 09:25 發表

babyizanne, 等我記低埋先, 第一日我都諗住去鱷魚公園, 之後去睇馬戲, 唔知去完公園就去食街, 食完後去馬戲, 夠唔夠時間呢?

如果你係lunch 或之前去到鱷魚公園就應該夠時間,
入到鱷魚公園之後記得係門口睇哂d牌,
幾點邊到有show先,
海獅果個好睇呀!
鱷魚先生捉鱷魚都ok..
同埋記得去抱鱷魚bb~ haha

別墅

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-3-16 09:29 發表

hoiyan, 我同你一樣都係 3/4 & 4/4, 馬戲門票都係之前你提醒左, 驚去到會冇位, 所以星期日我都係幫襯左中旅, 大人198, 小童117, 我買嘅時候都有問個中旅職員, 話去到先買會唔會冇位, 佢答機會微啲. ...

我都係果2日會係番禺呀...
上次1月2去睇, 大把位..
聽果到d人講, 佢地已經好耐冇試過full hse,
所以又唔係太擔心囉我諗..
買左飛都係要早d早d去霸位播~ ^^

別墅

好媽媽勳章

岩岩上去check 過附近d酒店原來都幾full,
可能真係會多人...^^"

不過我地今次長隆果part 只係會去動物園,
之後就會玩長隆以外既野喇

男爵府

畀面勳章

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 11:08 發表

你今次係住邊間酒店呀? (純粹8卦)
長隆以外仲有乜野玩呀?

子爵府

Hi, babyizanne,

請問駿粵包的自助早餐有什麼野食架?
另請問酒店附近有什麼地方玩? 有保齡球場嗎? 因第一天去到下午有很多時間自由活動。

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 11:08 發表

別墅

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-3-16 13:04 發表

你今次係住邊間酒店呀? (純粹8卦)
長隆以外仲有乜野玩呀?

book 左駿粵但係平既房冇哂,
book 左套房...
而家諗緊轉唔轉book 廣州歐洲假日國際公寓,
但係遠少少...

嶺南印象園, 科學中心...
唔知仲有冇時間去埋蓮花山呢...

別墅

好媽媽勳章

原帖由 MrsFung 於 10-3-16 13:06 發表
Hi, babyizanne,

請問駿粵包的自助早餐有什麼野食架?
另請問酒店附近有什麼地方玩? 有保齡球場嗎? 因第一天去到下午有很多時間自由活動。

酒店附近... 好似冇乜野玩...
其實酒店係雅居樂對面...
平時如果搭巴士過去都係係雅居樂前少少落咋...
四海一家果邊有個so call shopping mall囉...
唔記得有冇保齡球場, 但係有羽毛球場..
一陣如果我confirm 打去問野果時幫你問下...
你去幾多日, 同埋打算去咩地方先?
因為如果2個day time 玩長隆應該唔會太多時間剩...

子爵府

HI,

我4月5-6日去呀,我打算搭火車上去,驚唔驚無位坐要企位呢? 因我有兩個小朋友驚他們不能企太耐車程,請問火車及地鐵會否無位坐?

我第一天晚上睇馬戲,但下午唔知做咩好,第二天會去歡樂世界。
駿粵早餐係咪差D架?
原帖由 babyizanne 於 10-3-16 13:35 發表

酒店附近... 好似冇乜野玩...
其實酒店係雅居樂對面...
平時如果搭巴士過去都係係雅居樂前少少落咋...
四海一家果邊有個so call shopping mall囉...
唔記得有冇保齡球場, 但係有羽毛球場..
一陣如果我confirm 打去 ...

別墅

好媽媽勳章

另外係如果你想包球類活動等康體設施,
點解唔考慮雅居樂酒店?
佢好多球類都有ga播

別墅

好媽媽勳章

原帖由 MrsFung 於 10-3-16 13:43 發表
HI,

我4月5-6日去呀,我打算搭火車上去,驚唔驚無位坐要企位呢? 因我有兩個小朋友驚他們不能企太耐車程,請問火車及地鐵會否無位坐?

我第一天晚上睇馬戲,但下午唔知做咩好,第二天會去歡樂世界。
駿粵早餐係咪差D架?
...

你搭火車意思係香港過去定羅湖過去...
其實香港火車過去, 我只係有N年前讀書時的印象..
而家我都係羅湖搭火車的, 因為揸車泊皇崗...
但係我搭呢幾次touch wood 都冇試過冇位,
即班冇下一班或2班都有,
流水班唔會等好耐, 同埋二等冇一等都有,
價錢差rmb 20 左右...

地鐵你係指廣州東站去長隆果轉?

下午你大慨幾點去到呢,
唔會去動物園 同 鱷魚公園嗎?

早餐係唔係差d..真係見仁見智喎...
駿粵我都係食過一次咋早餐, ok 啦,
係有d熱盆唔熱囉...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 13:32 發表

book 左駿粵但係平既房冇哂,
book 左套房...
而家諗緊轉唔轉book 廣州歐洲假日國際公寓,
但係遠少少...

嶺南印象園, 科學中心...
唔知仲有冇時間去埋蓮花山呢... ...

有無諗過住永成酒店, 係駿粵附近, 一樣有shuttle去長隆, 貴小小350包兩早.
明天會更好~~

男爵府

原帖由 hoiyan 於 10-3-10 17:45 發表

我book咗兩晚番禺駿粤酒店四星3/4-5/4人民幣270一晚,包兩個早餐,酒店到長隆有車接送來往.
今日係中旅訂咗車飛同大馬戲門飛啦!

可吾可以教下我點book駿粵,吾該

別墅

好媽媽勳章

原帖由 LongRyan 於 10-3-16 14:20 發表

有無諗過住永成酒店, 係駿粵附近, 一樣有shuttle去長隆, 貴小小350包兩早.

冇呀...
因為出trip 住過,
感覺一般~ ^^"

最後打算book 一晚
歐洲國際假日公寓,
因為c6話想試呢間, 好似幾靚...
另一晚book 祈福... 因為近之中佢又平,
雖然rmb 598 但係包dinner buffet,
同埋嶺南印象園入場票+接送...
唔知有無朋友住過有comment?

別墅

好媽媽勳章

原帖由 小小王子 於 10-3-16 14:40 發表

可吾可以教下我點book駿粵,吾該

我經ctrip book 儲分,
但係其實直接send email 去駿粵book 都係一樣價錢

珍珠宮

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 14:42 發表

冇呀...
因為出trip 住過,
感覺一般~ ^^"

點一般呀, 好舊? 我book左未比錢. 駿粵好好架? 不過聽人講駿粵果邊夜晚靜, 要小心d, 唔知係唔係?
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 14:46 發表

我經ctrip book 儲分,
但係其實直接send email 去駿粵book 都係一樣價錢

係咪儲asiamiles? 幾多錢一里? 我果日都想試but係ctrip搵唔到駿粵? 可唔可以send比我, tks.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 14:42 發表

冇呀...
因為出trip 住過,
感覺一般~ ^^"

最後打算book 一晚
歐洲國際假日公寓,
因為c6話想試呢間, 好似幾靚...
另一晚book 祈福... 因為近之中佢又平,
雖然rmb 598 但係包dinner buffet,
同埋嶺南印象園入場 ...

祁福幾好架, 我去過幾次, 乾淨又方便, 個buffet就麻麻地, 叫做食得飽, 598包兩位? 嶺南印象園有咩玩架?
明天會更好~~

別墅

好媽媽勳章

原帖由 LongRyan 於 10-3-16 14:47 發表

點一般呀, 好舊? 我book左未比錢. 駿粵好好架? 不過聽人講駿粵果邊夜晚靜, 要小心d, 唔知係唔係?

又唔會好舊既, 因為2008年左右先開,
但係可能我黑仔, 我09年初住,
d 服務員態度又唔好,
間無煙房煙味好勁, 轉過2間房,
第一間都係咁, 最後果間好d,
但係又到個廁所沖涼果個位地台漏水...=.="

另一同事間房就ok既都,

早餐勁難食,
但係呢d都係09年經驗, 事隔一年唔知會唔會唔同左..
不過我會想試下其他野,
所以暫時冇考慮佢囉..

駿粵新丫嘛, 而且呢d價錢,
都算係超值既...
唯一最大缺點係佢全酒店中央冷氣

其實果幾間係哂附近,
果頭都比較靜

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

巳full 了

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 15:28 發表

又唔會好舊既, 因為2008年左右先開,
但係可能我黑仔, 我09年初住,
d 服務員態度又唔好,
間無煙房煙味好勁, 轉過2間房,
第一間都係咁, 最後果間好d,
但係又到個廁所沖涼果個位地台漏水...=.="

另一同事間房就o ...

別墅

好媽媽勳章

原帖由 LongRyan 於 10-3-16 14:49 發表

係咪儲asiamiles? 幾多錢一里? 我果日都想試but係ctrip搵唔到駿粵? 可唔可以send比我, tks.

唔係asiamiles, asiamiles 我都有儲,
ctrip 係儲佢地本身d分姐...
我send link 俾你都會彈返出main page ga,
你login 之後search 廣州既酒店,
再係商業地區"西"左番禺區果d出黎就會易搵好多..

但係而家ctrip book easter 駿粵最平果2個價錢已經冇哂大床房, 得2床

首頁
23456...10

尾頁

跳至