跳至

首頁

尾頁

大宅

Hello各位,
我囡都報咗2011年N1, 今年11月會interview, 請問形式同內容是怎樣? 聽說課程比其他學校淺, 你地覺得呢?

子爵府

原帖由 xowpooh 於 10-7-29 16:01 發表
Hello各位,
我囡都報咗2011年N1, 今年11月會interview, 請問形式同內容是怎樣? 聽說課程比其他學校淺, 你地覺得呢?

我小朋友剛好N1畢業, 我認為課程比較活動教學,教材多元化,學校主張學習愉快,所以課程比其他學校淺,正所謂有好有唔好,一定接到小學課程,但一定唔係好深(同九龍塘比),如果上到傳統小學起初會比較辛苦~

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

luilui007 ,咁你小朋友會繼續讀k1嗎?

子爵府

原帖由 mpyleung 於 10-8-2 01:29 發表
luilui007 ,咁你小朋友會繼續讀k1嗎?

no la, 不是幼稚園唔好,只是找到一校更合適我的小朋友罷了:D

洋房

觀塘區體檢

請問觀塘區邊到做體檢平?

複式洋房

想問佢地係咪K班一定收滿3歲既小朋友?
如果我仔係2月出世可以點丫? THANKS!

大宅

有無mami可以share吓interview形式呢? Thanks a lot

啟思已經收咗我囡, 依家諗緊邊間好 (靈糧26/11 in), 有無mami可以比D意見呀?

別墅

2歲8個月可以讀K班~
原帖由 lovelyhobb 於 10-9-17 02:08 PM 發表
想問佢地係咪K班一定收滿3歲既小朋友?
如果我仔係2月出世可以點丫? THANKS!

子爵府

我都同個女報左靈糧同IN左啦, 都係2011 N1, 但有D唔明, 點解IN果時D MISS會問我有冇打算轉去其他分校既 ?

侯爵府

我同你一樣呀.啟思收左我個仔.亦都in埋靈糧..不過我諗靈糧機會唔大...我覺得囝囝果日表現麻麻....你有冇報其他學校呀??
原帖由 xowpooh 於 10-11-11 13:03 發表
有無mami可以share吓interview形式呢? Thanks a lot

啟思已經收咗我囡, 依家諗緊邊間好 (靈糧26/11 in), 有無mami可以比D意見呀?

複式洋房

琴日收到通知啦...靈糧收左我個仔入N班, 不過係下午班, 都開心既....唔知有冇家長知唔知靈糧多唔多功課呢??係玩多過寫字?? 我知道佢係活動教學, 我相信小朋友係入面讀一定好開心啦..

原帖由 carly.c 於 10-12-5 01:00 發表
我都同個女報左靈糧同IN左啦, 都係2011 N1, 但有D唔明, 點解IN果時D MISS會問我有冇打算轉去其他分校既 ?

子爵府

原帖由 janieterence 於 10-12-9 10:16 發表
琴日收到通知啦...靈糧收左我個仔入N班, 不過係下午班, 都開心既....唔知有冇家長知唔知靈糧多唔多功課呢??係玩多過寫字?? 我知道佢係活動教學, 我相信小朋友係入面讀一定好開心啦..

...

依~~我仲未有消息...唔知收唔收呢,...
放棄左啟思, 而家得返靈糧咋...

複式洋房

我係琴日收email 通知ga...你快D check下email有冇!!

原帖由 carly.c 於 10-12-9 11:12 發表

大宅

原帖由 carly.c 於 10-12-9 11:12 發表

我都係琴日收到email, 收咗我囡讀下午, 不過我應該唔會讀啦. 我有朋友都未收到email, 可能佢一批批咁send, 唔洗擔心, 繼續留意住啦.

大宅

原帖由 christyheihei 於 10-12-7 11:42 發表
我同你一樣呀.啟思收左我個仔.亦都in埋靈糧..不過我諗靈糧機會唔大...我覺得囝囝果日表現麻麻....你有冇報其他學校呀??

我只係報咗lee兩間咋~

複式洋房

我就係冇報到啟思, 迦南又waiting list, 而靈糧就firm左, 都會照俾留位費啦.

原帖由 xowpooh 於 10-12-9 14:04 發表

我只係報咗lee兩間咋~

複式洋房

原帖由 janieterence 於 10-12-9 10:16 AM 發表

...

N1 冇功課架. 只係返學好活動教學架.. 會分小組上課. 雖然一班 2x人. 但我 見我小朋友每次的小組都係 8-10一組玩.

子爵府

而家都未收到通知,...睇黎都係打定輸數,
唔知而家搵其他仲有冇呢, 打去靈糧問, 佢地話出email最遲要等到1月尾

子爵府

各位媽媽, 我係米應該轉去搵其他學校先呢, 有好多好既學校唔係full, 就係要俾留位費了, 本身心儀靈糧, 但佢地公報時間太慢啦, 都唔知等唔等好

複式洋房

Hello你好, 那麼請問你的小朋友係靈糧讀係咪都比較開心呀, 我見D老師真係好細心, 不過又係度驚會唔會太過活動教學, 而到時上小一會較辛苦呢??

原帖由 cherlymok 於 10-12-13 17:21 發表

N1 冇功課架. 只係返學好活動教學架.. 會分小組上課. 雖然一班 2x人. 但我 見我小朋友每次的小組都係 8-10一組玩.

首頁

尾頁

跳至