在職全職

跳至

首頁
23456...46

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 NaipNaip 於 2010/6/1 11:09 發表
大家好!

我10月會搬去大圍附近住,住近6299。

我BB半歲,請問大圍有甚麽好的PG或幼稚園?你們會不會特地到九龍塘去上PG呢?

你好,歡迎你加入,搬入沙田 ^^
沙田好的也不少,最好近你家,kln tong pg我未試過,因為這方面都不熟悉....哈哈,,你可有介紹嗎 ??:)
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

伯爵府

醒目開學勳章

各位媽媽

想問問你們有沒有在淘寶買過
your child can read ???因為有太多seller,都唔知那一間好 ??? 可以給我意見嗎 ?
:loveliness: :loveliness:
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

大宅

原帖由 Sweet@family 於 10-6-1 19:11 發表

咁你咪好辛苦 ???
我只是帶囡囡坐廁所仔度,還未真正除片片"or"
我有想過用戒片褲 (可洗),唔知有沒幫助,,但聽到的意見都是沒有,,好煩惱 ~~

唔辛苦不過好煩啫睇睇下電視又話要vv....
我有用戎片褲架,起碼佢賴咗都唔會一地都係,同埋要比佢知濕既感覺,你囡囡識講要vv未?我個仔一日換4-5條戎片褲,我今日同佢係廁所企咗9個字先去vv,因為佢瞓咗成3個鐘晏教都未去過...

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 kalailai 於 2010/6/1 22:59 發表

唔辛苦不過好煩啫睇睇下電視又話要vv....
我有用戎片褲架,起碼佢賴咗都唔會一地都係,同埋要比佢知濕既感覺,你囡囡識講要vv未?我個仔一日換4-5條戎片褲,我今日同佢係廁所企咗9個字先去vv,因為佢瞓咗成3個鐘晏教都未 ...

我都明白,戒片這段時期比教煩€_€
我囡囡未識表達.有時見她會"打尿震"
你仔仔戒片褲在那裡買的 ?? 平嗎 ??

大宅

原帖由 Sweet@family 於 10-6-1 23:13 發表

我都明白,戒片這段時期比教煩€_€
我囡囡未識表達.有時見她會"打尿震"
你仔仔戒片褲在那裡買的 ?? 平嗎 ??

我係yahoo買,唔記得幾$,不過都好平,
你囡囡得15個月都唔洗急呀,你又大住肚就都幾辛苦...

大宅

你地好, 我都住沙田, 可以加入嗎?

大宅

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 kalailai 於 2010/6/1 23:39 發表

因為同62 & 99同住,他們一定不會教囡囡用廁,我怕細b出世後我沒時間take care 囡囡.所以想現在試試,我都明白,不用太心急,謝謝你啊 ^^
我之前想在淘寶買的,如果每天預5條足夠嗎 ??清洗會很麻煩 ??

謝謝~ :loveliness: :loveliness: :loveliness:

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 BOYMUM10 於 2010/6/2 09:13 發表

你好,歡迎你加入
你小朋友幾大 ??

伯爵府

醒目開學勳章

沙田友之全職媽媽 (首次聚會)請多多支持~^0^

日期 : 2010年6月11日 (五)
地點 : 馬鞍山體育館 - 遊戲室主題
     奇趣礦洞(新界沙田馬鞍山鞍駿街14 號)
時間 : 2時正 (下午)

~~~ 出席之媽媽登記  ~~~

姓名      出席人數
          (A=成人,B小朋友)
1)sweet@family 1A1B

別墅

哎呀~ 好想來... 但我仍要上班~ >.<

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 bluenana 於 2010/6/2 12:07 發表
哎呀~ 好想來... 但我仍要上班~ >.

不好意思,這次你來不到,
因為我都是第一次去,我怕sat太多小朋友自已care不同到.
這個日期只是暫定,我也要看看大家的意願,可能未必成功

珍珠宮

原帖由 kalailai 於 10-6-1 23:39 發表

我都覺得唔駛急既
健康院有份資料, 叫"跟尿片說再見", 係教家長同小朋友戒片
http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/health_info/class_life/child/child_oty_parenting_p10.html

珍珠宮

原帖由 Sweet@family 於 10-6-1 19:08 發表

不緊要,我以為自已講錯說話令你不想回覆,現在明白了 :lol 我們要互相恭喜~~

我都覺得好辛苦、累,但囡囡都幾開心,辛苦也值得
pwh可以開刀嗎 ? 我聽說gov只可順產,你要求這樣嗎 ?
之前我99湊女冇帶出街,,,我99湊重 ...

我第一胎緊急開刀0架
今胎, 可以比我揀.
我諗過, 我血壓高, 唔想冒險, 又唔想催生跟住失敗之後又緊急開刀, 所以揀開刀囉.

珍珠宮

原帖由 NaipNaip 於 10-6-1 11:09 發表
大家好!

我10月會搬去大圍附近住,住近6299。

我BB半歲,請問大圍有甚麽好的PG或幼稚園?你們會不會特地到九龍塘去上PG呢?

我就唔會同佢出九龍上.
我大女細個有去尖沙咀上playgroup, 但太遠喇
坐車又嘔奶, 又無左成個下午.
所以去返沙田0個d
我見尖沙咀有d gym既playgroup, 其實我都好想同bb去但又太遠, 所以都無.

別墅

不要緊~ 將來一定有機會~ ^^

原帖由 Sweet@family 於 10-6-2 14:27 發表

不好意思,這次你來不到,
因為我都是第一次去,我怕sat太多小朋友自已care不同到.
這個日期只是暫定,我也要看看大家的意願,可能未必成功

大宅

原帖由 Sweet@family 於 10-6-2 10:18 發表

因為同62 & 99同住,他們一定不會教囡囡用廁,我怕細b出世後我沒時間take care 囡囡.所以想現在試試,我都明白,不用太心急,謝謝你啊 ^^
我之前想在淘寶買的,如果每天預5條足夠嗎 ??清洗會很麻煩 ??

謝謝~ :loveliness ...

其實我一共有10條,不過我仔一日最多都係換5條咋,不過個個唔同,我覺得預多一兩條好D,同埋洗都唔煩,賴濕一條未即刻手洗囉.

大宅

原帖由 Sweet@family 於 10-6-2 11:05 發表
日期 : 2010年6月11日 (五)
地點 : 馬鞍山體育館 - 遊戲室主題
     奇趣礦洞(新界沙田馬鞍山鞍駿街14 號)
時間 : 2時正 (下午)

~~~ 出席之媽媽登記  ~~~

姓名      出席人數
          ...

我想帶埋我5歲半既囡囡唔知得唔得呀??
不過兩點唔知趕唔趕得切,兩點至幾點呢??

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 bluenana 於 2010/6/2 16:31 發表
不要緊~ 將來一定有機會~ ^^

一定一定 :loveliness:

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 kalailai 於 2010/6/2 17:55 發表

其實我一共有10條,不過我仔一日最多都係換5條咋,不過個個唔同,我覺得預多一兩條好D,同埋洗都唔煩,賴濕一條未即刻手洗囉.

如果大大是不是很難洗 ??:loveliness:

首頁
23456...46

尾頁

跳至