跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原帖由 yleehk 於 10-11-10 20:19 發表
我係屯門問姑娘都係話唔會照結構
而家都要搵C+,有冇邊個私家好介紹呢?

我都問過屯門醫院係冇得做照結構的
我已經係旺角BOOK左6-12-2010去照...剛剛好18WEEKS

大宅

DEL

大宅

我個結構期改咗呀, 贊育今日打嚟話可以提早照, 由21W6D, 提早到19W, 兩個禮拜後就係喇, 好期待!

原帖由 Gift@20100101 於 10-11-10 12:48 發表
我有結構期喇, 21W6D 去贊育照呀!個期係照結構限期最尾嗰日, 係就係尾d, 不過都好過冇啦!

問咗好幾個生過嘅朋友, 佢哋話如果有KEEP住睇C+做產檢, 而政府又幫你排咗期照, 就唔須要特登再花錢去搵個C+專登照結構, 因 ...

複式洋房

我同事照完結構有問題, 但佢唔肯講係咩問題, 而家連bb都唔要得, 我真係好擔心, 尋晚同老公講呢件事, 擔心到喊, 究竟會有咩問題嚴重到唔要得bb呀??

大宅

Parents Kingdom 入面有個懷孕百科, 裡面有個"我的生路歷程--第六個月", 今次講到那位媽媽過了結構這關, 及醫生提到那位媽媽胎兒偏細, 中期水腫問題, 及後期要做胎心檢測去避免胎死腹中。

http://www.parents-kingdom.com/i ... _message&contid=490

複式洋房

我都係24dec番威爾斯照呀..
果時21周

原帖由 w_elsie 於 10-11-2 09:49 發表
我都有結構期喇!
平安夜(20週3) 返威記照呀!
佢俾個期的時講明只可以取消, 無得改期
因為好 FULL

大宅

我個c+剛剛幫我睇左結構(16week)
佢話現在我的情況都可以睇到
不用等下個月, 胎水多d清楚d
好似你咁講, 次次照其實都有睇
現在深入少少, 睇埋心肝脾肺腎
都係平時診症費再+$300
都算係咁
不過我政府都幫我book左(20week)
我不敢抱太大希望
上次去政府都是馬虎d
如果唔好, 再去c+看多次

原帖由 Gift@20100101 於 10/11/2010 12:48 發表
我有結構期喇, 21W6D 去贊育照呀!個期係照結構限期最尾嗰日, 係就係尾d, 不過都好過冇啦!

問咗好幾個生過嘅朋友, 佢哋話如果有KEEP住睇C+做產檢, 而政府又幫你排咗期照, 就唔須要特登再花錢去搵個C+專登照結構, 因 ...

複式洋房

好開心呀!竟然俾我book到喺威記照結構!不過點解係去x光部度照既?

禁止訪問

回覆 1# ryna821 的文章

洋房

唉~我排唔到威記,要自己出私家照,仲要FULL要嘔泡...要靠朋友關係先BOOK到...都要1500蚊~~~真係full到暈~

複式洋房

我尋日都享聯合照左....得左45分鐘....照左15分鐘...個醫生講野好細聲......好似自言自語甘....急口令.......同埋話我胎盤有D低.....話但8成既大肚婆享7-8個月時會升番上去....如果唔升的話就最好開刀生喎.......

禁止訪問

回覆 1# at903 的文章

複式洋房

今日去完瑪麗照結構..BB一切正常.但全程個COLD到爆o既護士長唔係講好多野,問係仔定女,佢一開始話今日主要係照結構,最尾再問,佢唔講不特止... 仲要話‘唔知,我睇唔到‘... -_-
係咪政府o既產險唔會再照架la??

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 dadada2527 於 10-12-28 06:55 PM 發表
今日去完瑪麗照結構..BB一切正常.但全程個COLD到爆o既護士長唔係講好多野,問係仔定女,佢一開始話今日主要係照結構,最尾再問,佢唔講不特止... 仲要話‘唔知,我睇唔到‘... -_-
係咪政府o既產險唔會再照架la?? ...

除非有特別野,正常黎講,政府唔會再有得照嫁喇,
你想知,要自己搵私家照,我東區個女醫生好好呀,
主動問我想唔想知

男爵府

我今日在c+照左,照左45分鐘,一切正常,感謝主!

大宅

原帖由 dadada2527 於 10-12-28 18:55 發表
係咪政府o既產險唔會再照架la?? ...

我係贊育照個姑娘OK WOR,都有話我知性別,都照左大半粒鐘~

大宅

仲有,C+醫生不嬲都話我胎盤低,但政府照到話一D都唔低WOR,都唔知信邊個好~~

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-12-29 10:48 AM 發表
仲有,C+醫生不嬲都話我胎盤低,但政府照到話一D都唔低WOR,都唔知信邊個好~~

有d咁既事? 等我下星期記得問下佢地先!

複式洋房

回覆 3# kerobobo 的文章

我原本都係贊育睇開,唔知點解叫我去瑪麗X-ray部照... 我諗贊育D護士會好人D,講比我聽BB sex!

複式洋房

我今日去私家照完返來啦..$1200..等左半個鐘度,,

都話BB結構全部正常..但..胎盤都算低啊...

我無問仔定女,,,佢已經同我地講話係男仔來的!!

首頁

尾頁

跳至