跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 zzzA? 於 10-11-3 16:49 發表
又到4點幾, 又係KOBE同我反胃的時間

我以為自己好番d,點知呢兩日成肚氣,肚氣肚得好辛苦,
至恐怖我每當食飽野,個胃漲到仲大過個胸同下腹呀,寧寧捨捨係中間位突左一大舊野出黎,朝早又冇wor,下腹都冇咁大.

大宅

我都平嫁,企起身又漲返
原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:03 發表
我想快d到下星期二去睇bb呀~~~~

係呢, 雖然我企係到時, 個肚好大, 但瞓係床時, 又平平的, 瞓係床時, 成日想撫下bb係邊, 但都撫唔到, 攪到個人又傻傻地咁搵野擔心......!!

jm, 你地瞓平時, 個肚仔平唔平架? ...

大宅

sogo就黎大減價,洗唔洗咁早買定d bb野,好似枕頭,被仔,奶樽,衫仔.....等等呢??奶樽唔知買邊隻牌子好呢??

禁止訪問

回覆 3# kerobobo 的文章

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 10:06 AM 發表

呢隻湯潤架馬應該得啦,補血咪食下桑寄生蛋茶,紅豆沙,維他命b什,紅祖水果d law.......

原來呢個都補血架? 不過我而家食完甜野會嘔, 所以要再等下先食得!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 10:10 AM 發表

我以為自己好番d,點知呢兩日成肚氣,肚氣肚得好辛苦,
至恐怖我每當食飽野,個胃漲到仲大過個胸同下腹呀,寧寧捨捨係中間位突左一大舊野出黎,朝早又冇wor,下腹都冇咁大. ...

真係好恐怖喎, 一定頂得好辛苦, 唉!! 我地都係唔可以有飽飯食架啦!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 10:21 AM 發表
sogo就黎大減價,洗唔洗咁早買定d bb野,好似枕頭,被仔,奶樽,衫仔.....等等呢??奶樽唔知買邊隻牌子好呢??

我第一胎時, 6月生, 都係4, 5月先買咋! 不過床仔就要早多一, 兩個月, 因為要打開佢, 等佢d 木味無晒先得! 而且咁早買, 遲d回南又係麻煩呀!

大宅

原帖由 jolibi 於 10-11-4 10:31 發表
我都係呀,個胃大左好多...唔知係咪子宮大左,頂住個胃?食飽左個時好似有左5個月敢...

係呀係呀,原來唔止得我一個係咁既

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:44 發表

原來呢個都補血架? 不過我而家食完甜野會嘔, 所以要再等下先食得!

係呀,我食開果間糖水店寫到明出黎架~我就勁like食甜野,飲甜野wor,冇味食唔到~

大宅

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 10:48 發表

我第一胎時, 6月生, 都係4, 5月先買咋! 不過床仔就要早多一, 兩個月, 因為要打開佢, 等佢d 木味無晒先得! 而且咁早買, 遲d回南又係麻煩呀!

咁遲先買架,不過到時未必有大減價,就算有個肚咁大好難同人迫,睇下點先,如果真係減得多先買d啦~

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 11:00 AM 發表

咁遲先買架,不過到時未必有大減價,就算有個肚咁大好難同人迫,睇下點先,如果真係減得多先買d啦~

都係架, 到時個肚大, 行多兩行又腰骨痛!
我之前好似新年前後荃灣吉豬島減價, 果時就買定d奶樽, 奶煲, 沖涼盆就真係好遲先買!

大宅

好媽媽勳章

係會架!!!! 我上一胎食咗幾日, 結果一星期去唔到便便, 但肚痛到去咗醫院塞藥呀!! 今胎我打c都唔會再食呀, 太大陰影喇

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 09:59 發表

我都係呀, 唔想食必理痛, 都係早d瞓好過!
我第一胎醫生都有開補血丸, 不過我時食時唔食, 因為好似食左去便便會困難, 又不過, 因為孕婦需要好多血, 如果飲食方面唔能夠自己補血, 咁就要食補血丸啦!
另外, 因為孕婦 ...
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離 (箴言 22:6)

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 09:53 AM 發表

哇~~ 約到照結構真係好呀, 希望我都約到啦!

我都唔駛主動問醫生有冇得約,
係醫生主動話下次約你6個星期後返黎照結構啦,
到時可以問下個醫生仔定女嫁喇,
東區幾好

大宅

除非有特別問題要返東區跟,如果唔係係會叫你去西灣河健康院的~

原帖由 xglo 於 10-11-4 10:09 發表
都好喎有得照結構~咁之後產檢係咪都係去返東區呀?因為我聽奶奶講可能會分流去西灣河健康院!!

大宅

喔.....我都係咁喎,d人仲問我係咪4-5個月

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 10:54 發表

係呀係呀,原來唔止得我一個係咁既

大宅

原帖由 stbb06 於 10-11-4 14:07 發表
喔.....我都係咁喎,d人仲問我係咪4-5個月

SO,有人話個肚大得快,陀得高係仔仔WOR

大宅

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 10:21 發表

sogo 大減價都係貴,遲D等永安大減價好好多!

男爵府

原帖由 kerobobo 於 10-11-4 02:13 PM 發表

SO,有人話個肚大得快,陀得高係仔仔WOR

我陀大仔時, 未就係咁樣囉!

男爵府

原帖由 stbb06 於 10-11-4 01:59 PM 發表
除非有特別問題要返東區跟,如果唔係係會叫你去西灣河健康院的~

你近來幾好呀麻?

大宅

我出左院喇,我係10月24日入院架,o個朝發現底面褲都濕到過哂(似係血水),我驚係個環攪到穿左水,咪即刻入東區囉,佢地就叫我入院喇,入到去又照超聲波又開夾睇,話唔似係穿水喎,我問佢地咁咩事會咁,佢地只係答我作小產囉,我問係咪個環問題,又唔正面答我,剩係話都有可能.....而佢都又再試過搵過個環條線,話唔見所以唔會拎出黎喇。

之後又好似停左唔再流,訓左2日諗住無流叫佢比我出院啦,佢話夜d無再流再問醫生啦,點知食夜晚飯時又流d血出黎喎,(食飯前幫過隔離床個太太整低張食飯枱用過力黎)於是又訓多晚....

到第2日醫生終於比我出院喇,第2日我個朋友幫我book左st.paul個方敏豪醫生睇,我問佢個環應唔應該拎出黎,佢話唔應該囉,仲話唔知個環而家痴住d咩,有可能佢痴住d膜呀之類,所以夾硬要拎出黎,佢可能連亞b都出埋黎,仲講笑話由得佢啦,人地老友鬼鬼你唔好攪佢喇,仲話上2星期都接左2個b都係有環跟住出黎o既唔洗太擔心,當無件事啦,出血唔太關個環事,反而我出血係因為懷孕初期胎盤低,所以先會出血,佢話有好多人亞b一路大就會升番上去o既,佢仲叫我唔好拎重野,唔好比到個肚有壓力就唔會再出血架喇~所以
我都放心左好多。

報告完畢!!!!!!!!!!

事後諗番,我入左去幾日D醫生都無同我提過胎盤低o既問題,好似連睇都無睇過,同埋睇o個d全部都好似係見習醫生咁,唔比我出院都係個大醫生出口話唔比(因為每朝都會有個細醫生睇完我地,佢再向個大醫生報告o既)唉...政府醫院有時真係好令人失望

我之前約左10月25日個唐氏,前日入左院醫生話照做啦,唯一一樣好係佢地安排左個姐姐用輪椅推我去D7做,一入去就照,之後等抽血,好快攪掂,前後唔洗45分鐘,做完仲推番我去A7

我而家好好多架喇,只要唔好令個肚有壓力就無問題,而且已經開始繼續工作,多謝大家關心!

原帖由 kerrykevin 於 10-11-4 14:37 發表

你近來幾好呀麻?

首頁

尾頁

跳至