在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我未夠17生女女,未夠19生仔仔,2年抱2添!依家1家4口不知幾開心,我生女果陣一樣個個睇死我唔得~依家生埋仔仔之後個個都對我改觀,3年抱2冇問題呀,就算人地隔成10年生都未必湊得掂姐~2個b隔得咁近咪好囉~所有野都可以用返晒唔洗再買過,快d捱完快d甩身,幾好!到時我女20歲,我仔18歲,我都係得36歲,幾正!!!

別墅

我個仔都係八個月大,而家都係二十歲,有咗四個幾月,其實有咩問題?我同老公都好開心,反而我媽咪怕我辛苦叫我唔好生,我啋佢都傻,我自己嘅bb會自己保護,經濟上係有可能有問題,但我相信三餐一宿我一定俾到佢,而且我雖然無咩好的物質享受,但我相信最重要係我嘅愛!我家姐十七歲第一胎,五年抱三,咪一樣好幸福!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

3年抱2都好架... 一次過辛苦,一次過甩身....唔好理人點睇,點講...自己覺得可行就得啦! 支持你!

yinyeung_mami  agree  發表於 11-6-12 10:51

複式洋房

小心身體

洋房

好媽媽勳章

我宜家28...大女27個月..細女差唔多5個月...屋企得我+C6+2個女...家務8成我做哂...C6返兩份...大女讀N1...細女全人奶...(大女有時都會食)我一D都唔覺辛苦....反而好開心...講真...辛苦2-3年之後就好好啦...宜家大女又錫妹妹...我覺得最重要既係唔好細既出左世個個錫個細先唔理個大...呢樣一定唔得..同埋可以同個大女講..宜家有BB0係媽咪肚入面...叫佢錫下...等佢知道...雖然你大女細個...但係佢地會明架...我開頭都驚大女唔開心架...不過我既教育方法OK...所以宜家大女都好錫個妹...會幫手1換片片..

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有2個bb真係好幸福架,以前我就唔想再生,因為1個已經咁痴身,整多個我真係暈係到都似,而家唔敢生!!加油呀唔好理你99講咩,自己開心就ok架啦
感激遇上你~

禁止訪問

複式洋房

我都係23, 而家有左七個幾月.. 阿女就快14個月..
算係2年抱2掛.. 哈哈

不過我奶奶就無咩講, 係我阿媽就怕我辛苦..
由知我有左細B"哦"我"哦"到我而家..
初初有左個陣都幾唔開心架..
會覺得點解我有左細B咁開心.. 你唔可以同我一齊分享下個喜悅..
個陣成日喊.. 情緒都好差..
不過而家陀定左.. 就無咩嚕..

我都好WORRY細B出世我搞唔搞得掂..
因為我而家係在職媽媽黎架..
細B出左細我就要一拖二..
不過我好相信船到橋頭自己直.. 無話唔掂既..

mrschancongee  我都係咁諗...哈哈....  發表於 11-6-13 01:58

禁止訪問

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

俾我揀都想早幾年生呀
我24時生第一個都覺得遲
早多4年可能唔會腰痛

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我25歲生第1個
27歲生第2個
29歲而家準備懷第3個
都係自己湊... 我覺得問題唔大,可能只係辛苦d
不過真係唔洗理別人睇法,只要自己and老公都喜歡就得啦!

別墅

我生左一個仔,我都想幾年內生多個女,我都係好後生做全職一個人湊既mami啦!!早d生咁未唔怕同仔女唔岩傾唔岩玩,分分鐘可以5代同堂呀~~如果經濟ok攪得掂未得囉冇問題嫁

男爵府

我e家都係20歲有2個啦...有咩問題...過多年我可能再生tim啊...

伯爵府

好99 5多架,我果個都成日俾說話我聽架啦~我依架都左耳入右耳出,5開心就緊架啦,but至緊要bb同老公,其他人5曬理佢,我好羨慕妳有個好c6
誰也不懂誰

大宅

畀面勳章

早D生,早D甩身,,HAHA,我今年快40,亞囝快10歲,,我覺得自己好老LAW,我已經周身痛,仲要痛住嚟捱大佢,,亞仔大學畢業我都五十幾,,我驚我連玩都冇力呀!!

大宅

畀面勳章

只要自己堅持就一定得,,不過一定要你先生支持你呀!!

複式洋房

3年抱兩有咩問題先?邊個話得廿歲就唔可以湊得小朋友好?
我夠係得廿歲啦...我一年抱一添啦...我依家個肚五個月個大...
十一月頭生啦..個大仔到時先一歲多d...咪又係咁...驚咩呀?
自己生既預左自己會辛苦...自己去搞掂嫁啦...
洗求佢咩?唔好諗咁多...作小產要小心d呀..一開頭我都有...
但係我都係所有野照做..bb係要出生見媽咪既就會努力留底嫁喇....加油啦

公爵府

環保接龍勳章

你係有心TAKE CARE BB就冇錯,不過我諗真係會辛苦,唔好俾旁人既說話令自己唔開心同有壓力~加油丫

男爵府

其實我覺得生bb真係好講緣份架..
同你1樣又係有左先結婚..我今年23歲..
依家想生第2胎..努力緊..岩岩呢個月先食炸糊啦..
好記得第1次知道自己有左個心情係好驚好旁惶..
今次反而係知道自己無BB好吾開心..好失望..
所以你都吾洗理你99啦..最緊要係你同你老公者..
如果你地大家都覺得ready生第2個既就梗係去啦..
當初生第1個都係因為吾想落bb..果陣仲要未結婚..
吾通依家結左婚反而想落bb咩..

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至